Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Morski sadeži Ayamase…

Morski sadeži Ayamase…

  Pred nekaj meseci mi je zdravnik naročil, naj jem več morske hrane. To me je nekako razžalostilo, ker obožujem kozje meso in sujo; predvsem suya. Kako za vraga naj bi jedel v tem življenju brez zadovoljstva ob uživanju suje. Ali ne veš, da tisti, ki prinaša sujo, prinaša življenje? Ste že kdaj jedli sujo in namočen garri?

  Odločila sem se, da bom jedla več morske hrane in zelenjave. Ni lahko, ampak bolje zame.

  Ta konec tedna sem si tako močno zaželel Ayamase, vendar s ponmo (kravjo kožo) in drobovino. Vedel sem, da v moji omaki ne bo drobovine zaradi zdravnikovih navodil; zato sem se odločil za morsko hrano in to je recept, v katerem mora vsak uživati.

  Po tem, ko sem naredil Ayamase z morskimi sadeži, mislim, da ga ne bom nikoli več naredil z drobovino. Čeprav so ocvrte drobovine bae.

  Nekaj ​​je v okusu morskih sadežev in rib, namočenih in pokapanih z omako Ayamase. Grizenje v mehko rakovo nogo je bilo tako slastno zadovoljivo. In jajca, vse kar morate storiti je, da jih skuhate in vanje z zobotrebcem preluknjate, preden jih pomočite v omako. Jajca se prepojijo z omako in okus je božanski. Za nekoga, kot sem jaz, ki ni nor na jajca, je to verjetno edini način, da v njih pošteno uživam.

  Moj najljubši del pri kuhanju Ayamase je okušanje sladkosti Iruja. Iru ni samo za sladko dišeč lonec, ampak tudi za tako dobrega okusa in vas spominja na domačo kuhinjo vaše mame.

  Ne govorim več. Recept spodaj..
  Morski sadeži Ayamase…   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 40 minut Skupni čas 50 minut   Avtor: Nma Porcije: 12 Sestavine

   2 lbs morskih sadežev (rakovice, kozice, jastog, školjke, ribe, ostrige)

   4½ skodelice Mešanica zelene paprike in habanera (ata-rodo) (zmešajte 8 zelenih paprik, 8 habanerov in kuhajte, dokler se ne zgosti v pasto)

   1 čebula

   3 žlice. Iru (rožiči)

   1 žlica. raki v prahu

   1-1½ skodelice mesne juhe ali vode

   1 skodelica beljenega palmovega olja

   4 kuhana jajca (preluknjajte z zobotrebcem)

   bujon

   sol po okusu

  Navodilo

   V lonec s tesno zaprtim pokrovom vlijemo palmovo olje. Palmovo olje segrevajte na nizki temperaturi približno 10 minut ali več. Po beljenju bi morali imeti olje, obarvano z rumom.

   Odstranite lonec in pustite na strani, dokler se nekoliko ne ohladi. Nasekljajte čebulo in pražite, da postekleni. Dodajte Iru in pražite, dokler ne zadiši; nato dodajte mešanico popra in pustite, da rahlo vre, dokler olje ne priplava na vrh. dodamo jajca in mesno osnovo ter kuhamo toliko časa, da olje priplava na vrh. Dodajte morske sadeže in kuhajte še 4 minute. Ugasnite ogenj in odcedite olje (če se vam zdi preveč), medtem ko pustite, da se morska hrana namoči v omaki. Uživajte.

  3.2.2925