Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Maraman’s Slonokoščeni ocvrti riž (Le riz gras)

Maraman’s Slonokoščeni ocvrti riž (Le riz gras)

  Torej sem član te skupine na Facebooku z naslovom “Torej misliš, da znaš kuhati.” In od tam sem dobil ta navdih. Atim, tudi bloger o hrani z Afrolems.com, je v skupini objavil jed iz Slonokoščene obale, imenovano »Kedjenou«. Po naključju sem preživela nekaj časa z Maraman, mojo prijateljico iz Slonokoščene obale in razpravljali sva o hrani in rekla je: “Nma, naučiti se moraš, kako pripraviti ocvrt riž iz moje države.” Želel sem se naučiti pripraviti ta riž, ki je znan tudi kot Le riz gras (hvala Brezmadežna za raziskavo) in z Atimovo jedjo (ki sem jo poskusil … mimogrede okusno), vedel sem, da se moram naučiti, kako skuhati ta riž. Tako dobro se mi je zdelo, ko sem se učil, kako pripraviti poslastico iz druge države in jo dejansko ustvariti. O tem govori moja raziskava z “Dine Africa”. Afrika kot celina je polna različnih kultur in različnih vrst hrane. Še ena smešna stvar pri afriški kuhinji je; ena jed je lahko pripravljena na toliko načinov, zato je “svežina” vsakega recepta. Glede na google je samo v moji državi Nigeriji približno 527 jezikov, tako da si lahko predstavljate, koliko prevodov za vsak recept imamo in koliko se moramo naučiti o hrani in afriški kuhinji. Moram biti iskren in reči, da je včasih precej naporno, vendar se moram opomniti  na tempo. Kakor koli že, preden govorim preveč, to je moja prijateljičina in moja različica ocvrtega riža iz Slonokoščene obale.

  Oh, in mimogrede, Mary-Courtney odobrava moj riž … ona je Maramanov najmlajši otrok

   

  4,0 od 1 ocen Slonokoščeni ocvrti riž   Shrani Natisni Čas priprave 20 minut Čas kuhanja 30 minut Skupni čas 50 minut   To je slana jed Slonokoščene obale. Avtor: Nma Vrsta recepta: Večerja Kuhinja: Slonokoščena obala Porcije: 4-6 Sestavine

   2 skodelici srednje do dolgozrnatega riža (ne prevrejte)

   1 kos ata-rodo

   Ena velika čebula

   2 veliki stroka česna

   2 prsta korenja (narezanega na kocke)

   ena srednja do velika paprika (katera koli barva deluje)

   2 skodelici piščanca (uporabil sem kuhanega piščanca za večji okus)

   1-2 žlici rumene gorčica

   žlica paradižnikove mezge(po želji)

   ena žlica jedilnega olja

   2 sveža paradižnika (narezana na kocke)

   Pest narezanega zelja

   kozic…očiščenih in razrezanih (po želji)

   Zelena čebula (narezana na majhne koščke)

   I paket Knorr

   1 žlička črnega popra

   1 žlička timijana

  Navodila

   Riž speremo, dokler voda ne postane čista in jo odstavimo~253 ~ V loncu zmešajte polovico čebule, strok česna in ata-rodo

   , piščanca začinite s polovico zmešane paste, soljo in kocko knorr. Ne dodajajte vode. Pustite, da se piščanec kuha v svojem soku. Ko se sok nekoliko posuši, prilijemo nekaj vode do višine piščanca, ki se kuha, in prilagodimo začimbe.

   Ko je piščanec pečen, ga odlijemo iz mesne osnove.

   V drugem segrejemo žlico olja. lonec dodamo piščančje meso na olje in rahlo prepražimo. Drugo polovico čebule narežemo na rezine ali kocke in zmešamo z gorčico. Mešanico vmešajte v olje in pražite, dokler ne postekleni. Vmešajte drugi strok česna, potem ko ga naribate ali narežete na majhne koščke; in dušimo, dokler ne zadiši. Dodajte drugo polovico mešanice čebule in ata-rodo skupaj s paradižniki (lahko dodate paradižnikovo pasto, vendar je nisem uporabil), zelje, papriko, korenje in pražite približno 2 minuti (nočete za prekuhanje zelenjave) Dodajte mesno osnovo, črni poper in timijan; nato prilagodite začimbe. Zakuhajte, da zavre (na tej točki lahko odstranite korenje in zelje, vendar zaradi skrajšanja časa kuhanja nisem dodala zelja, dodala sem samo korenje in ga nisem odstranila. Premešala sem zelje skupaj s kozico na koncu).

   Dodamo riž, zavremo nato zmanjšamo ogenj in pokrijemo. Skuhajte riž, dokler ni stal. (lahko ponovno dodate in vmešate zelje in korenje v kuhan riž, če ste ju vzeli prej).

   Prilagodite začimbe in vmešajte nekaj zelene čebule in kozic, če jih uporabljate. Pred serviranjem odstavite in pustite riž počivati. (To jed lahko začinite s preostalo zeleno čebulo in nekaj zelenega graha. Ali pa uporabite narezano zelje in korenje, ki ste ju prej vzeli ven)

   Jaz sem svojo postregla z nekaj rahlo pečenimi pokrovačami na žaru

  3.2.2885