Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Majestic and Ocean Drive…. Vse življenje sem molil za pijačo, kot si ti

Majestic and Ocean Drive…. Vse življenje sem molil za pijačo, kot si ti

  ~152 ~

  Moj tretji dan na Floridi me je videl na plaži. Bil je čas za plažo ljudje! Šla sem brez kopalk, pripravljenih na plažo, vendar sem nameravala biti na tisti plaži, pa naj bo. Obisk South beach na Ocean Drive je bil drugačen od obiska bahamske ribje tržnice, ki je bila na območju, ki me je zelo spominjalo na Lagos :). Ocean vožnja v primerjavi z drugo stranjo mesta je bila kot noč in dan.

  V mestu, kjer skoraj nihče ne govori angleško, sva se s prijateljem počutila, kot da sva zadela na loteriji, ko naju je naš voznik Lyfta pobral, da gremo na plažo in je znal govoriti angleško! “Govoriš angleško?” Vprašal sem. “da” je odgovoril. S prijateljem sva kričala kot dva norca. Ampak poslušaj, naslednjič se bom naučil nekaj španščine, da me oseba ne bo prodala 🙂

  Odhod na plažo nas je srečal z veliko čudovito pokrajino. Peljali smo se z nekaj križarkami. Videl sem nekaj Disneyjevih križark in takoj sem pomislil na svoje Ajebutterje (otroke). Iz nekega razloga obožujejo vodo in vedno so si želeli na Disneyjevo križarjenje. Ugotovim, da delam na tem, da jim dam najboljše, kar življenje ponuja in česar jaz nikoli nisem imel. Mislim, da je pri večini staršev tako. Med vožnjo sem videl tudi največjo križarko na svetu. Ima 18 nadstropij in sprejme 6000 ljudi. Ljudje res živijo najboljše življenje 🙂

  Ko sem prišel na plažo, sem vedel, da se morata zgoditi dve stvari:

  1. Moral sem potopiti prste v čisto vodo na plaži. Bilo je treba. Kdo gre v Miami, ne da bi šel na South beach in jedel ob plaži?
  2. Moral sem poskusiti Coronarito. Coronarita je preprosto margarita z eno ali dvema steklenicama Corone, obrnjenimi na glavo v kozarec za margarito, napolnjen z margarito, pivo pa počasi teče v margarito, ko pijete iz kozarca.

  Po približno 30 minutah na plaži sva šla iskat znamenito Coronarito in med hojo po stranskih sprehajališčih Ocean Drive, o katerih se najbolj govori, naju je ustavila natakarica, ki je zelo »ne jemlji ne kot odgovor« in poskusili pijače za mizami Majestic za dva za ceno enega posla. Predstavila se je kot Christina, medtem ko smo sedeli, in v 10 minutah nam je prinesla pijačo. Bila je tako drobna gospa, da sem se spraševal, kako drži naše pijače s svojimi drobnimi rokami. Čeprav so se zdele velikosti pijač in dveh koronskih steklenic v vsakem kozarcu nekoliko zastrašujoče, sem bil preveč navdušen, da bi pustil, da mi ubije veselje. To pijačo sem nameraval izkusiti z vsem srcem in brez napora.

  Ko sem srkala, sem postajala srečnejša. Alkohol bi ti to naredil :). Ob pogledu na meni sem se odločil za govejo quesadillo. Želel sem vedeti, kako so ljudje v Miamiju naredili svoje. Bi bilo drugačno od tistih, ki smo jih dobili v Gruziji? Moj prijatelj je izbral ocvrta krila z bivoljim in rančevim prelivom s prilogo pomfrita. Moram poudariti, da je Majestic na Ocean driveu edina restavracija, v kateri sem bil, kjer vam postrežejo ocvrta krila z možnostjo omake za namakanje. Večina restavracij vrže svoja krila v katero koli omako, ki jo izberete, in ne glede na to, da sem gurman, se mi moja krila, vržena v omako, ne zdijo vedno okusna. Včasih si želim namočiti krila v svojo omako, tako kot sem namočila prste na nogi v ocean in se odločila, da se ne kopam v slani vodi 🙂

  Moje quesadille so bile polne sira. Ko gre za quesadillas, je moj krožnik iz Majestica moj najljubši. Užival sem pri svoji mizi ob stranskem hodniku, srkal coronarito in grizljal slastne siraste quesadille, prelite s kislo smetano in avokadom. Poskusil sem kos perutnice s prijateljevega krožnika in bil je neverjetno topel in tako hrustljav, da si se slišal, kako ugrizneš v mesnato krilo. Nič ni tako lepega kot ugrizniti v res dobro hrano.

   

  Imeli smo se tako dobro, da smo se odločili, da bomo počasi jedli, pili in premlevali vse; od fantov do naših otrok. Zamikalo nas je dekle s cigarami, da bi poskusili cigare, in padli smo v skušnjavo. Jaz sem dobil majhno cigaro z okusom po vaniliji, medtem ko je moj prijatelj dobil eno z okusom po češnjah. Če želite prvič poskusiti cigare, pojdite po malem. Tako boste vedeli, ali vam bo všeč ali ne. Takoj so me sprejeli v dvorano slavnih cigar, ker sem pihal na palici kot profesionalec. Na neki točki sem začel celo misliti, da sem v sorodu z botrom 🙂

   

  Med pihanjem moje cigare sva naročila sladico. Zaželela sem si nekaj toplega in čokoladnega s sladoledom, da je toplina popolna. veš, kako se združita slano in sladko ali kako pikantno in sladko pustita, da si želiš še več? Toplo in hladno poskrbita za še boljše počutje. Grizljanje toplega čokoladnega kolačka s hladnim sladoledom mi je dalo vse vrste prehrambnih plinov. Od coronarite do quesadille in naprej do sladice sem bil napet, ki si ga nisem znal niti razložiti in ta napitek me je spremljal cel dan. Kar se tiče naše natakarice, je ena natakarica z odnosom do premagovanja. Imela je najbolj pozitiven odnos. Ugotovil sem, da so morali (strežno osebje v Majestic) včasih privabiti stranke z ulice, da so se usedle za njihove mize, in včasih moraš biti agresiven in pameten. Sploh se ne spomnim, kako nas je Christina spravila k njeni mizi. ampak imel sem se čudovito in zame je to vse, kar šteje!