Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Limonada malina-breskev

Limonada malina-breskev

  Tukaj je bil teden grozno visokih temperatur …

  To ni dobra novica za dekle, ki se spremeni v skrajno predrznico, ko se ji približa kakršna koli sled nelagodja (moj fant je srečnež!). Poskušam se ne pritoževati … ampak tako je vroče!

  Limonada je moj najprimernejši reševalec težav za tovrstne lepljive situacije. To je bistvenega pomena v poletnem oddelku za srkanje in če si ga pripravite sami, boste imeli nadzor nad tem, kar gre vanj. Tako preprosto je! Tako je osvežujoče!

  Ljudje ponavadi odpustijo pritoževanje, če jim natočite visoke kozarce te stvari (še posebej, če dodate malo vodke …).

  Maline, breskve in limone so naša sadna zasedba – čudovite so in zelo dobro delujejo skupaj. Agava nastopi kot naše sladilo in odlično opravlja svoje delo! Edina druga sestavina je dobri stari h20, ki dela tisto, kar najbolje zna – osveži naša lepa telesa.

  Ostanite mirni ta teden! Naslednji teden imam glavno sladico, lepoto, in ne bo pritožb zaradi vročine … Upam!

  Limonada malina-breskev – Baker by Nature

  Naredi približno 10 porcij

  12 limon, iztisnjenih

  1-6 oz posoda svežih malin

  2 breskvi, olupljeni in narezani na majhne koščke

  3/4 agavin nektar

  3 3/4 skodelice vode (razdeljeno)

  V veliki ponvi zavrite 3/4 skodelice vode in ves agavin nektar, premešajte in zmanjšajte na nizko ter kuhajte, dokler se agava popolnoma ne raztopi. Dodamo sadje in dušimo na majhnem ognju še 10 minut. Ko je sadje skoraj popolnoma raztopljeno, precedite skozi fino mrežasto cedilo in zmes postavite na stran, da se ohladi. Iztisnite sok iz limon in nalijte limonin sok v velik vrč s preostalimi 3 skodelicami vode. Na koncu dobro premešajte mešanico sadja/agave in prelijte po kozarcih, polnih ledu.