Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Lepota nigerijskega ostanka…

Lepota nigerijskega ostanka…

  Lepota nigerijskega ostanka. Okra juha od prejšnjega večera, pogreta z rahlo hladno ebo; pojedel tik preden je čas za šolo. Ali ste ostali doma iz šole, da pritisnete gumb za dremež, ali pa ste šli v šolo, da bi dolgo zadremali. In če bi hodil v šolo; če bi mislil, da boš premagal spanec, lahko stavim na spletu 365, da bi se med spanjem celo slinil na svoji mizi 🙂

  Pred nekaj dnevi mi je ostalo nekaj Egusi juhe in ebe. V tem obroku je bilo nekaj, zaradi česar sem govoril v različnih jezikih. Če ne bi bilo različnih narečij Igboja, ki sem jih govoril, sem prepričan, da bi se madžarščina znašla na seznamu jezikov, ki sem jih govoril tisti dan. Po obroku sem pomislil, ali imajo Nigerijci radi ostanke in kateri so njihovi najljubši ostanki.

  Ko smo odraščali, v našem gospodinjstvu nismo bili navdušeni nad “hrano iz hladilnika”. Ne le zato, ker nas je oče tako vzgajal; zato smo postali takšni, a bolj zaradi Nepe (nigerijske oblasti za elektroenergetiko, imenovane “Nikoli ne pričakuj energije vedno”), ki je vedno izklopila elektriko, tako da ni bilo delujočega hladilnika, ki bi preprečil, da bi se hrana pokvarila.

  Glede na situacijo z Nepo smo hrano kuhali v majhnih obrokih in ko nam je ostalo, smo jo morali pogreti pred spanjem in zjutraj zatem, da se ne bi pokvarila. V tistih časih je bila moja najljubša hrana za pogrevanje Egusi juha z bučnimi listi in Ebo (predelanimi kosmiči kasave).

  Te dni, čeprav še vedno ni stalne elektrike, obstajajo generatorji za proizvodnjo električne energije in ljudje lahko svoje ostanke spravijo v hladilnik. Nigerija in njihova lastna oblika demokracije, kjer je vsak človek sam, predsednik lokalne vlade, senator, guverner in predsednik. To je škoda.

  Nazaj k razlogu za to objavo…ostanki…

  Svoje nigerijske sledilce sem vprašal, katera od njihovih najljubših nigerijskih jedi jim je bila všeč kot ostanki, in izbira je bila raznolika, od fižolove lončke do riža Jollof.

  Pomisli. En dan stara juha Egusi ali Banga (krema iz palmovih orehov), segreta na odprtem ognju v glineni posodi in hladni ebi. Ta obrok lahko prinese svetovni mir. Imel sem tudi ostanke ocvrtega riža, toda če ste kdaj naredili riž Jollof in ga pojedli nekaj dni po kuhanju? Jezus je Jožef! (Jezus, Jožefov sin)

  Nekaj ​​je tudi v ostankih kuhanja, zaradi česar se življenje zdi tako enostavno. Med odraščanjem smo vsako nedeljo vedno kuhali riž in enolončnico. V ponedeljek zjutraj je moja mama enolončnico vlila v beli riž in ga spremenila v riž Jollof. Bili so dnevi, ko smo skuhali juho iz jama in popra in jo naslednji dan spremenili v Ukodo; gostejša različica navadne poprove juhe. Nekega dne nam je zmanjkalo hrane za zajtrk, vendar smo prejšnji večer skuhali jam in naredili vegetarijanska jajca. Moja mama, ‘kuharica’, se je odločila, da bo skuhala malo krompirjevega jama s preostalim jamom. Vse, kar je naredila, je bilo, da je v lonec z začimbami, piščancem in suhimi ribami nalila nekaj olja in pasirane paprike in kmalu smo za zajtrk jedli omako iz jama in celo za v šolo sem ga imela nekaj. Bilo je kot preimenovanje jama. Vse je v embalaži oh; po mnenju Nigerijcev 😀

  Meni je kuhanje sveže hrane okusno, ostanki hrane pa so vse. To so razlogi, da ne morem izgubiti teže kljub vsem fitfam tekom, ki jih izvajam. Kako lahko imaš dan staro sujo in ne narediš improvizirane šavarme z njo? (sem vstavite najljubši emoji). Dieta gbakwa oku! (sramota za dieto)

  Nigerijska živila se zlahka spremenijo v običajne jedi. Obroki, za katere lahko stavim, da bodo premagali kateri koli “kontinentalni obrok” ​​kadarkoli in kateri koli dan. Kot pravimo, vse je v embalaži.

  Imate ostanke oreščkov in malo sladkorja? Naredite orehe  krhke 🙂

  Možnosti nigerijske hrane so neskončne. Vse, kar morate storiti, je, da prebrskate hladilnik in shrambo in imeli boste hrano brez nič zavržene 🙂

  Katera je vaša najljubša nigerijska hrana, kaj vam je najljubše ostalo?

  vse na embalaži!