Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Juka’s Organic

Juka’s Organic

  Ko sem prvič slišal za Juka’s Organic, nisem bil prepričan, kaj je to. Bil sem kot “kateri je spet Juka?” Ne glede na to sem jim privoščil avdienco in moram vam povedati, da je bila to ena najprijetnejših avdienc, kar sem jih kdaj imel. Juka’s Organic je podjetje, ki prodaja afriške izdelke in eno mojih najljubših stvari, afriško organsko palmovo olje.
  Ob prejemu palmovega olja po pošti je škatla dišala po sladkem trpotčevem čipsu. Ob odprtju je bila škatla palmovega olja, kokosovega olja in omake iz palmovega olja. Čeprav so olja tako sladko dišala, ko sem jih odprla, nisem hitela z okusom, saj sem si želela vzeti čas in uživati ​​v vsaki steklenički.

  Degustacija
  Prvo izmed olj, ki sem jih poskusil, je bila omaka iz palmovega olja. Ni bil slan in je bil sveže pripravljen. Imel sem ga z malo kuhanega belega jama in nekaj omake iz soljene govedine. Bilo je tako dobro, da sem ga morala začeti dodajati vsemu, kar smo jedli. Celo s fižolom in afriškim kruhom je bilo kar nekaj!

  Kokosovo olje ni bilo nič drugače. Okus je bil kokosov in zdrav. Uporabil sem ga za vlečenje olja in naredil nekaj ocvrtih rezancev. Svežina zagotovljena!
  Moje najljubše je bilo olje rdeče palme. Jukino ekološko palmovo olje je resnica! Vsa resnica in nič manj. Sem kuhar/kuharica in sem nekdo, ki kuha za ljudi, zato v juhah in omakah uporabljam veliko palmovega olja. Poznam ljudi, ki ne marajo palmovega olja. Jedli so karkoli drugega kot palmovo olje, dokler ga dr. Oz in celo Oprah nista potrdila kot superhrano.

  Mislim, da kot Afričani ne razumemo vrednosti in celovitosti naše hrane. In sem se oddaljil.
  V mojem prvem poskusu uporabe Jukinega bio rdečega palmovega olja sem z njim skuhal nekaj sladkega krompirja. Olje je dišalo sladko in barva je bila najsijajnejši odtenek rdeče, kar sem jih kdaj videl. Jamova lončnica je imela drugačen okus od drugih, ki sem jih kdaj naredil. Okus je bil čudovito nerazložljiv. Sweet spot potrjeno! Mislil sem, da uživam v palmovem olju, dokler nisem okusil Jukinega organskega palmovega olja. Zdaj svoja Jukina olja skrivam v svoji shrambi, da zgodba ne vstopi.

  Intervju
  Ko sem okusila ta olja, sem vedela, da se moram pogovoriti z Juko in ne samo, da je čudovito človeško bitje, ampak je njena zgodba tista, ki ji mora prisluhniti vsaka ženska.
  NLC: Kdo in kaj je Juka?
  Juka: »Ime mi je Juka in sem iz Gambije. Sem podjetnik in nekdanji aktivist, a ko sem enkrat aktivist, vedno aktivist.”
  NLC: Rekli ste, da ste aktivist. Katero področje aktivizma vas navdušuje?
  Juka: “Sem aktivist proti nepravičnosti, bil sem del gibanja, ki je končalo 22-letno diktaturo v Gambiji”
  NLC: So vaši starši Gambijci?
  Juka: »Ja, ampak oba sta živela v Sierra Leone, moj oče je bil poslovnež. Kasneje so se preselili nazaj v Gambijo in moj oče je imel zelo uspešno podjetje kot edini uvoznik motornega olja Sunoco. Brez formalne izobrazbe je moj oče začel s tem poslom in se zelo dobro obnesel z odpiranjem franšiznih trgovin po vsej državi. Moja mama je imela tudi perutnino in nekaj drugega posla in se je dobro obnesla.”
  NLC: Koliko bratov in sester imate?
  Juka: “Bilo nas je devet in z bratovo smrtjo nas je zdaj 8.”
  NLC: Zakaj ste ustanovili Juka’s Organic?
  Juka: »V mladosti sem se iz New Yorka preselil v Kalifornijo in v Inglewoodu odprl afriško trgovino. Po nekaj letih vodenja trgovine sem se odločil, da jo zaprem in vse likvidiram in na koncu sem imel samo dva tisoč dolarjev. Veliko sem vložil in izgubil v tej trgovini, a tudi s to izgubo sem vedel, da moram narediti več z našim rdečim palmovim oljem, ker veliko palmovega olja, ki se je prodajalo po vsej državi, ni bilo tako pristnega. Ampak vseeno sem moral zapreti trgovino. Ko sem zaprl trgovino, sem se takrat odločil, da grem v afriške vasi po pravo stvar in delam zlasti s kmeticami. Dr. Oz je prav tako potrdil rdeče palmovo olje kot super živilo, začel sem ga prodajati več tudi neafričanom; potem sem se odločil, da v naš katalog dodam več naravne, zdrave hrane in lepotnih izdelkov iz afriških vasi.”

  NLC: v katerih državah in trgovinah lahko najdemo vaše izdelke?
  Juka: »Teksas, New York (Manhattan, Bronx, Brooklyn, New Jersey), Arizona, Las Vegas, Kalifornija (Los Angeles & San Diego), Kanada, Singapur ali pa ga lahko dobijo na Walmart.com ali Amazon.com. obiščite nas tudi na naši spletni strani za lokacije partnerskih trgovin www.jukasorganic.com ali na vseh platformah družbenih medijev z naslovom Juka’s Organic Co.
  NLC: Ali so vsa vaša olja v steklenicah?
  Juka: »Imamo steklene kozarce in plastične steklenice visoke kakovosti, ki ne vsebujejo BPA in jih je lažje prenašati. Vendar je veliko naših strank zelo zdravstveno ozaveščenih in jim je všeč steklena embalaža, zato še vedno imamo steklene kozarce za tiste, ki jih imajo raje.«
  NLC: kaj si študiral na univerzi?
  Juka: »Računovodstvo in poslovanje. Tri leta sem delala tudi kot model z modeli Wilhelmina v New Yorku in se vrnila v Kalifornijo. Imela sem veliko srečo, moram reči, da sem kot model in igralka v televizijskih reklamah posnela okoli 20 nacionalnih reklam. Moje prvo nacionalno potovanje je bilo rezervirano z Virgin mobile v NYC, nato pa je kar vzletelo. Delal sem reklame za avtomobile American Express, T-Mobile, MasterCard, Dell, Saab, deodorant Axe AT&T in še veliko več, da še vedno ne morem verjeti, ko pogledam nazaj.

  Nlc: Ste še vedno v industriji?
  Juka: »Ne. Trenutno nimam časa, da bi ostal v panogi, saj se moram osredotočiti na rast podjetja Juka’s Organic Co. Spomnim se, da sem moral vedno prijaviti svojo trgovino, da bi stranke vedele, da se vračam, da sem lahko šel na moje avdicije. Na trgovino sem bila zelo navezana, to je bil moj otrok in njeno zaprtje je bila ena najtežjih stvari, ki sem jih morala narediti. Trdo sem delal, da sem pridobil vsa dovoljenja in vse naložbe, vendar verjamem, da je bilo zaprtje prikriti blagoslov. To je zagotovo odprlo nova vrata.
  NLC: Kje se vidite v prihodnosti?
  Juka: »Vidim se, da delam z več državami v Afriki. Rad bi videl širitev v več zveznih držav in več trgovin v ZDA. Afrika je ena največjih celin na svetu, vendar naše hrane mnogi ne opazijo. Moj cilj je pripeljati Afriko v mainstream z našo zdravo hrano in lepotnimi izdelki.
  NLC: Ali obstaja kaj, kar bi želeli, da ljudje izvedo o vas?
  Juka: »Sem borec, ne predam se zlahka. Želim navdihniti vse mlade ume, še posebej dekleta. Želim, da vsako mlado dekle ve, da je lahko najboljše v vsem, kar hoče, če je pripravljeno trdo delati, pametno in z velikimi nameni za svojimi idejami.”