Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Brusketa z jabolkom, rukolo, kremnim sirom in pršutom

Brusketa z jabolkom, rukolo, kremnim sirom in pršutom

  Gradiš na neuspehu. Uporabljate ga kot odskočno desko. Zaprite vrata preteklosti. Ne poskušate pozabiti napak, vendar se ne zadržujete na tem. Ne dovolite mu, da bi imel vašo energijo, vaš čas ali vaš prostor.
  – Johnny Cash

  Zadnje čase mi je prav všeč!

  Poglabljanje v te besede moči in spodbude ima tako zdravilen učinek na moje srce, ko stvari v kuhinji in v življenju ne gredo tako, kot sem načrtoval. Ker včasih preprosto ne. In to je kul.

  Ko sem prebrala nekaj navdihujočih besed in počistila vso zažgano torto na dnu pečice, sem nama pripravila nekaj prigrizkov!

  Natančneje bruskete! Bruskete s svilnatim kremnim sirom, sladkimi rezinami jabolk, pikantno rukolo in kraljem med suhomesnatimi izdelki: pršutom – ta mala dva grižljajčka sta tako rekoč najboljša stvar.

  Naredi jih! Vaša usta in prijatelji vam bodo hvaležni!

  Bruskete iz jabolk, rukole, kremnega sira in pršuta – Baker by Nature

  Za 4-6

  1 bageta, narezana na 1/4″ kose

  2 žlici masla

  1 veliko jabolko, (uporabil sem Honeycrisp), oprano, oluščeno in na tanke rezine narezano

  1/2 skodelice kremnega sira

  1 skodelica rukole

  1/2 funta pršuta, narezanega

  V veliki ponvi na srednje močnem ognju raztopite eno žlico masla. V ponev dodajte narezano bageto in pustite, da kruh na vsaki strani porjavi. Ponovite s preostalim maslom in bageto. Pustite, da se kruh ohladi vsaj 3 minute.

  Sestavljanje: Vsak kos bagete namažite z eno žlico kremnega sira. Nato v plasti položite en kos pršuta, dve rezini jabolka in na vrh položite nekaj koščkov rukole. Uživajte takoj!