Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Izziv sprejet: Okusite svileno mandljevo mleko in zdrav smoothie iz bučne pite

Izziv sprejet: Okusite svileno mandljevo mleko in zdrav smoothie iz bučne pite

  Moram priznati, da sem prvič, ko so mi ponudili mandljevo mleko, oklevala. Nisem velika oboževalka sprememb in ko začnem slišati fraze, kot je “to je takoooo dobro zate” ali “nikoli ne boš opazil razlike”, se nagibam k temu, da tečem v drugo smer – in hitro. In vendar. Nekega dne sem se zalotil, ko sem obotavljajoče dal škatlo mandljevega mleka v naš voziček … preden sem se zavedel, sem bil doma in sem ga uporabil za pripravo smutija (baby steps). Recimo, da sem bil po enem požirku prodan. Od tistega trenutka naprej sva z mandljevim mlekom živela srečno do konca svojih dni. In to je resnica.

   

  Čeprav sem bil zlahka prodan mandljevemu mleku in sem zelo hitro postal zvest oboževalec Silka, je bila moja kamera sramežljiva boljša polovica nekoliko neodločna. Torej, ker sem zahrbtna kača, sem pripravila svoj slavni smuti iz bučne pite, dodala skodelico mandljevega mleka Silk in ga postregla, ne da bi rekla besedo o zamenjavi. Ugani kaj? Sploh ni vedel. Pravzaprav verjamem, da je bil smoothie popijen v rekordnem času! Mislim, da subtilne note vanilije in mandljev dejansko odlično dodajo okus.

   

  Prepričan sem, da bi ta smuti lahko spreobrnil vsakogar, ki bi vzel mandljevo mleko! Ampak veste kaj, ledeno hladen kozarec je prav tako dober. Na zdravje! P.S. Vas zanima poskusiti Silk? Kliknite tukaj, da se prijavite na njihove e-novice in poslali vam bodo kupon, da boste lahko brezplačno preizkusili svojo prvo škatlo.

  Ta pogovor sponzorira Silk. Mnenja in besedilo so vsi moji.

  Zdrav smoothie iz bučne pite

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  1 1/4 skodelice svilenega mandljevega mleka

  2 velika datlja, brez koščic in grobo narezana

  1 banana, narezana in zamrznjena

  1/2 skodelice bučnega pireja, zamrznjena

  1 skodelica ledu

  1 čajna žlička cimeta

  1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

  1/4 čajne žličke ingverja

  1/8 čajne žličke nageljnovih žbic

  Navodila 

  Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne postane gladka in kremasta. Nalijemo v kozarce. Postrezite takoj.