Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Iwuk Edesi. (Domorodni riž Jollof). Potreba živeti in pustiti živeti

Iwuk Edesi. (Domorodni riž Jollof). Potreba živeti in pustiti živeti

  Nekajkrat si pripravim lokalni jollof riž in res ga imam tukaj. Precej smešno je, ker je bila ta metoda za Iwuka Edesija eden od načinov, kako sem naredil moj “lokalni jollof riž” in je v resnici način Efik. Sploh nisem vedel, da je to del receptov Efik, dokler nisem govoril z Asandio in mi je tako rekla.

  Hrana je precej raznolika, tako kot smo si ljudje različni. Ne morem preboleti razmišljanja nekaterih ljudi in kako ne morejo dovoliti drugim, da so to, kar so. Svet je dovolj velik za vse in če je iz nekega razloga meso enega človeka tvoj strup, se lahko premakneš naprej in se razširiš kam drugam.

  Zdi se, da dandanes ljudje vedno želimo najti način, kako diskreditirati to, kar drugi počnejo ali počnejo. Poslušamo, ne zato, ker bi se dejansko želeli nekaj naučiti od vrstnikov, ampak zato, ker bi radi imeli nekaj pametnega, s čimer bi se vrnili.

  Iwuk Edesi, kot druga riževa jed in tako pogosta, kot je, izvira iz Efikov. Riž lahko pripravimo na različne načine. Recept za riž, v katerem uživam jaz, morda ni enak receptu, kot ga uživa druga oseba. To je lepota življenja. Ne smemo biti vsi enaki, imeti isto vero ali delati enakih stvari. Tako kot so različni naši obrazi, so različne tudi naše potrebe. Toleranca je edina stvar, ki jo potrebujemo.

  Nazaj k hrani. To jed sem pripravil kot idejo za hitro večerjo in moji ajebutterji so imeli nekaj sekund. Všeč jim je bilo. Mislim, da je bila preprostost. Eden je rekel: »Mami, upam, da bo še kaj tega riža; ker bo glede na to, kako riž izgleda, okusen. In bilo je okusno in moji ajebutterji so imeli nekaj sekund 🙂 Native jollof je zagotovo všeč otrokom. Za svoj krožnik sem uporabil Bulgur in  Eureka!

  Uživajte v tem receptu za tiskanje

  4,0 od 1 ocene Iwuk Edesi. Domači riž Jollof. The Need to Love and Let Live   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 15 minut Skupni čas 25 minut   Avtor: Nma Porcije: 6 Sestavine

   2 skodelici srednje do dolgozrnatega riža ali bulgurja

   1 majhna čebula (sesekljana ali narezan na rezine)

   1 večja suha riba (namočena in oprana z vročo vodo)

   4 žlice rakov (pasta iz kozic bi delovala, vendar jo uporabljajte v majhnih količinah)

   1-2 habanero poper ali ata-rodo (narezan oz. sesekljan)

   ½ skodelice narezanega Uguja tj. bučni listi ali bazilika ali dišeči listi (narezani). Ohrovt lahko uporabite celo kot nadomestek za Ugu

   1 žlica suhega popra

   1½-2 kuhalni žlici palmovega olja

   3 skodelice vroče vode ali mesne juhe

   ½-1 bujon (neobvezno, če uporabljate meso juha)

   sol po okusu

  Navodila

   riž spirajte, dokler voda ne postane bistra; nato odcedite

   V srednje velikem loncu segrejte palmovo olje (ne za belilo, ampak da se stopi). Dodamo čebulo in pražimo, dokler skoraj ne postekleni. Nekaj ​​sekund mešamo rake (ne zažgejo se), dodamo riž in premešamo; pazite, da olje prekrije vsako zrno riža. Dodajte mesno osnovo in poper habanero. Poskusite začimbe in zavrite. Zmanjšajte ogenj in pokrijte s folijo in tesnim pokrovom. Pustite, da se riž kuha približno 10-15 minut, nato preverite pripravljenost in začimbe. Po potrebi dodajte Maggi ali sol. Vmešajte suho ribo, baziliko in suho papriko. Če je riž še vedno malo trd, ugasnite ogenj in pokrijte lonec s folijo in pokrovom ter pustite počivati ​​približno 10 minut, preden postrežete. Želite, da so zrna al dente. Okrasite še z malo bazilike in postrezite

  3.2.2925