Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Italijanska tuna Melt

Italijanska tuna Melt

  Na težji način sem se naučil, da obstaja slab sendvič. Mislim … Vedno sem mislil, saj veš, da je dajanje stvari na kruh nekakšen idiotski dokaz. Ker je kot … tako preprosto in neposredno. Dober kruh + sveži dodatki = hvala nebesom, da je čas za kosilo in podobno.

   

   

  Ampak NEOOOOOO! Ljudje gredo in si ga nagajajo. Razmočijo stvari. Ali še huje … Suha. Dajo preveč ali premalo ali samo… fuj. Preveč razmišljam o tem. Moramo naprej. Ampak nikoli ne pozabi!

   

  Ali lahko drug drugemu obljubiva? Prisezimo, da se bomo držali višjega standarda sendvičev. In ohranimo ga. Vredni smo tega.

   

  Torej. V svetu, polnem receptov za topljeno tuno in wannabe, je težko najti tolažbo v vsem tem. Kajti, ali ni to tisto, kar se v resnici dogaja, ko greš na topljeno tuno? Preprosto udobje topljenega sira in tune na toastu? To je lepota, ki je dobro narejena.

   

  Tej različici sem dodal svoj mali italijanski pridih tako, da sem mešanici dodal nekaj kaper, pečeno rdečo papriko in peteršilj. Oh! In provolone! Na to ne moremo pozabiti. Sir je zelo pomemben tukaj in vedno.

   

  Po tem receptu je popolna količina tune za dva sendviča. Eno za vas in eno za vašega ljubimca, otroka, mamo, prijatelja itd. Če potrebujete več, podvojite in delite ljubezen! Vedno delite ljubezen, ne glede na tuno ali brez.

  Italijanska tuna Melt – Baker by Nature

  Za 2 porciji, dvojno po potrebi

  Sestavine:

  4 rezine kruha

  1 pločevinka tune, odcejena

  1 zvrhana jedilna žlica polnozrnate gorčice

  2 žlici olivnega olja

  2 žlici sesekljanega peteršilja

  1 žlica kaper, odcejenih

  2 žlici pečene rdeče paprike, grobo sesekljane

  1/4 čajne žličke soli

  1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra

  1 žlica vegana (ali majoneze, če jo uporabljate)

  1 žlica gorčice dižion

  6 rezin sira provolone

  Navodila:

  Pečico segrejte na 450 stopinj (F).

  V veliki skledi zmešajte tunino, polnozrnato gorčico, olivno olje, peteršilj, kapre, pečeno rdečo papriko, sol in poper.

  V ločeni majhni posodi zmešajte vegansko namaz in gorčico dižion. Mešanico enakomerno porazdelite po 4 kosih kruha, nato pa vsakemu dodajte kos sira. Tuno enakomerno razdelite na dva kosa kruha, nato pa na tuno položite preostali kruh. Dodajte zadnjo rezino provolona na vrh vsakega sendviča in jih položite na pripravljen pekač. Pečemo 8 minut, nato pečico prižgemo na 500 in pečemo še 2-3 minute ali dokler sir ne zabrbota in rahlo zlato porumeni. Odstranite iz pečice in takoj pojejte.