Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Imoyo…(Lahko je samo ena vrsta ribje enolončnice)

Imoyo…(Lahko je samo ena vrsta ribje enolončnice)

  Ko sem prvič slišal za Imoyo, je bila prva stvar, ki mi je padla na pamet, “ti ljudje iz Jorube ne začnejo svoje enolončnice wahala.” Dokler nisem naredil lonca in izgubil vse čute za lonec enolončnice. Imel sem Imoyo in nikoli se nisem vrnil k ocvrti ribji paprikaš. Zdaj vem, zakaj veliko od nas pade pod urok jorubske enolončnice.

  Imoyo je zelo gladka ribja enolončnica, kuhana z mešanico paradižnikov, paprike in čebule v afriškem palmovem olju. Okus Imoyo je kot udobje zaljubljenega dotika na zimski dan.

  Imoyo, morda vsebuje mešanico palmovega olja, vendar to ni ocvrta enolončnica.

  Moj najljubši del pri pripravi te enolončnice je zvok mehurčkov med kuhanjem.

  /wp-content/uploads/2018/01/2B21D159-14A5-4744-81FD-73B649E0F391.mp4

  Imoyo je eno tistih živil, ki jih v naglici nikoli ne pozabiš. Še posebej, če je narejeno pravilno.

  Spomnim se, ko sem hotel narediti lonček Imoyo. Morala sem se obrniti na svoje sestre Yoruba in moj najljubši nasvet je bil od kolega, ki mi je rekel, naj obvezno precedim mešanico paradižnika in paprike pred kuhanjem (hvala). Medtem ko ljudje dodajajo česen v svoj Imoyo, mi je všeč tradicionalni način izdelave. Nisem tisti, ki bi spreminjal tradicionalne metode kuhanja določenih jedi. In ni mi žal, da sem ostal pri tradicionalnih metodah za moj lonec 🙂

  Naredi nekaj…
  Imoyo…(Lahko je samo vrsta ribjega paprikaša)   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 30 minut Skupni čas 40 minut   Avtor: Nma Za porcije: 9 Sestavine

   3 srednje velike tilapije ali katera koli sveža riba po vaši izbiri~ 253~ 1 cela limona

   6 -8 slivovih paradižnikov

   1-2 veliki papriki

   3 habaneros(ata rodo)

   1 majhna čebula

   ½-1 skodelice palmovega olja

   Bouillon~ 253~ sol po okusu

  Navodila

   ribo operemo z limono in narežemo na majhne koščke. začinimo s soljo in odstavimo v cedilo. Zmiksajte paradižnik in papriko. Prelijemo skozi fino mrežasto cedilo. (pleve prihranite za vašo enolončnico).

   V ponvi segrejte olje (ne belite), čebulo nasekljajte na koščke in stresite v segreto olje. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte paradižnik in kuhajte, dokler ne vidite palmovega olja, ki pokuka skozi olje. Po potrebi dodajte ribe in juho. Kuhajte še 16 minut. Uživajte z rižem, jamom ali trpotcem.

  3.2.2925
  Imoyo…(Lahko je samo ena vrsta ribjega paprikaša)   Shrani Natisni Imoyo…(Lahko je samo vrsta ribjega paprikaša) Avtor: Nma Čas priprave: 10 minut Čas kuhanja: 30 minut Skupni čas: 40 minut Porcije : 9 Avtor: Nma Sestavine

   3 srednje velike tilapije ali katera koli sveža riba po vaši izbiri

   1 cela limona

   6 -8 češpljevih paradižnikov

   1-2 veliki papriki

   3 habaneros(ata rodo) )

   1 manjša čebula

   ½-1 skodelice palmovega olja

   Bujon

   sol po okusu

  Navodila

   ribe operemo z limono in narežemo na majhne koščke. začinimo s soljo in odstavimo v cedilo. Zmiksajte paradižnik in papriko. Prelijemo skozi fino mrežasto cedilo. (pleve prihranite za vašo enolončnico).

   V ponvi segrejte olje (ne belite), čebulo nasekljajte na koščke in stresite v segreto olje. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte paradižnik in kuhajte, dokler ne vidite palmovega olja, ki pokuka skozi paradižnik. Po potrebi dodajte ribe in juho. Kuhajte še 16 minut. Uživajte z rižem, jamom ali trpotcem.

  3.2.2925