Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Hrustljavi hašiš za zajtrk z jajčevci in paradižniki

Hrustljavi hašiš za zajtrk z jajčevci in paradižniki

  Noro je, kako slastnih je lahko nekaj preprostih sestavin, popečenih skupaj! Ali lahko verjamete, da ta recept zahteva samo 8 sestavin?! In to je vključno z oljčnim oljem in pekočo omako! Vem. In poglejte rezultate!!! Suuuuuuch a OSUMLJIV.

  Hustljavi jajčevci…sladki paradižniki…sveža zelišča…in dekadentno nakapana poširana jajca…

  Kaj več bi si lahko želeli na krožniku za zajtrk?!

  Čas je za KOPANJE!!! Uživajte v

  Hrustljavi hašiš za zajtrk z jajčevci in paradižniki

  -35 { fill: }-35 33 -35-33); }-35 50 -35-50); }-35 66 -35-66); -35-33 stop -35-50 stop -35-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  1/2 skodelice oljčnega olja; razdeljen

  1 srednji jajčevec, narezan na kocke

  1 posoda češnjevih paradižnikov (približno 1/2 funta, če kupujete razsute)

  1 čajna žlička pekoče omake Tabasco

  1/4 skodelice sveže mete, sesekljane

  1/ 4 skodelice sveže bazilike, narezane na rezine

  2-4 velika jajca, poširana ali ocvrta

  Sol in poper

  Navodila 

  Jajčevce narežite na majhne kocke. Na kocke narezane jajčevce položimo na dvojno plast papirnatih brisač, jih izdatno potresemo s soljo in pustimo stati 20 minut. Po 20 minutah mora biti jajčevec zelo moker (temu pravim znoj jajčevca). Z drugo dvojno plastjo papirnatih brisač pritisnite na jajčevce in izvlecite čim več tekočine. Ponovite postopek. *Vem, da se zdi, da se to ponavlja, toda bolj ko je jajčevec suh, bolj hrustljav bo!

  V veliki ponvi z debelim dnom na srednje močnem ognju segrejte 1/4 skodelice oljčnega olja. Dodamo jajčevce, premešamo, da se prekrijejo, in pustimo kuhati, nedotaknjene, 3 minute. Jajčevce previdno obrnite in pustite, da se kuhajo še 3-4 minute – nedotaknjene. Ko postanejo zlato rjavi in ​​hrustljavi, odstranite jajčevce iz ponve z žlico z režami in jih prenesite na čisti krožnik blizu.

  Dodajte preostalo 1/4 olja in nato dodajte paradižnik. Kuhajte na srednji visoki temperaturi približno 8 minut, občasno premešajte, dokler paradižniki ne postanejo mehurjasti in počijo. Vrnite jajčevce v ponev, vmešajte vročo omako in kuhajte še 2 minuti. Primešamo sesekljana zelišča. Odstranite ponev z ognja. Po potrebi dodajte sol in poper.

  Razdelite hašiš na krožnike in jih prelijte z jajci. Postrezite s pekočo omako!