Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Hrustljava granola z oreščki

Hrustljava granola z oreščki

   

  Nutricionisti trdijo, kako pomembno je vsak dan začeti z obilnim obrokom. Med množico raziskanih zdravstvenih koristi, ki jih prinaša jutranje hranjenje, so večja budnost, sposobnost koncentracije in boljše sposobnosti reševanja težav. Resne ugodnosti, kajne?!

  Čeprav izpuščanje zajtrka ne umaže posode.

  Preziram umazano posodo.

   

  Ta teden je bil zmešnjava. Bil sem vsepovsod. oreški. norci. z moje roke, čustveno to je.

  O hrani pravzaprav nisem veliko razmišljal. Bila je kava, kava, kava. Zvečer vino ali čaj. . večinoma vina. In sir. Veliko sira, zdaj ko pomislim.

  Sploh nočem vedeti, kaj bi nutricionist predaval o tej dieti.

  Po enem tednu te zmešnjave sem bil odločen, da začnem tega znova in mirno prenašam svoja čustva.

   

  ~ 152 ~ Ko sem se v soboto zgodaj zjutraj sprehajal po svoji soseski na Manhattnu, se je bilo preprosto ozreti naokoli in videti, kako srečen sem v resnici. Hodil sem mimo vsaj 15 moških in žensk, ki so spali na cementu. Odprlo mi je oči, kako majhne so moje težave. Kako pol poln je moj kozarec. Ali celo popolnoma poln.

  Vse prepogosto jemljemo za samoumevno, kar že imamo, in se zapeljemo v krog želje po več, še več. Vsaj jaz. Ko sem taval domov, s temi mislimi še svežimi, sem se odločil, da se ne bom ustavil v trgovini, ampak šel domov in pogledal, kaj že imam.

  Pri večini stvari se zdi, da na prvi pogled nisem videl ničesar, kar bi me zadovoljilo. Odpravil sem se skozi vrata, da bi šel kupiti vrečko granole, in 4 stopnice navzdol ugotovil, da imam v omarah vse, kar potrebujem za pripravo. Veselo sem skočil nazaj po stopnicah in se lotil dela.

  Granola je zelo prilagodljiva, kar jo dela zame še bolj privlačno. Dodajte, kar želite, zavrtite in naredite čisto po svoje. Osnova granole je starinski oves. Potem ga res lahko vzamete kamor koli želite.

  Trenutno sem obsedena s kokosom, zato sem dodala skodelico sladkanega naribanega kokosa, kar mu je dalo popečen okus po tropih

  .

  Za posladkanje sem dodala rjavi sladkor.

  mandlji, indijski oreščki, pistacije in sončnična semena so mu dali telo in glavni faktor hrustljavosti.

   

   

  Med je lepljiv in pomaga oblikovati tiste velike grozde. Kako sladko.

   

   

  Vanilija je čista in nežna. Ta ima v sebi burbon. Rad imam burbon.

  Cimet daje začimbo in toplino. Kljub tvoji grenko-sladkosti te ljubim. Zaradi tebe se počutim doma.

  Olje naredi hrustljavo. hrust hrust.

  Javorjev sirup. Kako sladek sok je.

  Sol se lepo poigra z vso sladkobo, ki se tukaj dogaja. Kako velik mineral je to.

  Vse se je zbralo v približno uri in pol in je bilo dovolj, da sem zdržal cel teden.

  Ta recept sem podvojil in vsakemu oddal vrečko nekaj brezdomcem, ki spijo v mojem bloku. Nihče ne bi smel preskočiti zajtrka, navsezadnje je to najpomembnejši obrok dneva. Zdaj pa si pripravi granolo za prihajajoči teden. Boste korak pred igro, saj boste že imeli zadovoljiv zajtrk, pripravljen, v katerem lahko uživate! Če se počutite radodarni, podvojite svojo serijo in nekaj odložite ljudem, ki so vam pomembni. Stavim, da bi se zaradi tega nasmejali in mislili, da si res prijazen. Kar seveda ste.

  Hrustljava granola z orehi

  3 skodelice staromodnega ovsa

  1 skodelica nastrganega sladkega kokosa

  1/4 skodelice mandljev (nasekljanih)

  1/4 skodelice indijskih oreščkov

  1/4 skodelice pistacij (samo meso)

  1/4 skodelice sončničnih semen

  1/4 skodelice rastlinskega olja

  1/8 skodelice medu

  1/2 skodelice javorjevega sirupa

  1/3 skodelice temno rjavega sladkorja

  3/4 žličke soli

  1 žlica cimeta

  1 žlica vanilijevega ekstrakta

  1 skodelica posušenih brusnic

  Navodila:

  Pečico segrejte na 250 stopinj F. V veliki skledi zmešajte oves, oreščke, sončnična semena, kokos in rjavi sladkor. V ločeni skledi zmešajte javorjev sirup, med, olje, vanilijo, sol in cimet. Mešajte obe mešanici, dokler ne začnejo nastajati majhni grozdi. Enakomerno razdelite na dva pekača in pecite uro in 15 minut. Pazite, da premešate vsakih 15 minut ali tako, da granola doseže enakomerno barvo. Odstranite granolo iz pečice in jo prenesite v zelo veliko skledo. Vmešajte brusnice in mešajte, dokler se enakomerno ne porazdelijo. Shranjujte v nepredušni posodi, da ohranite svežino.