Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Hibiskus in sadni punč (Zobo)

Hibiskus in sadni punč (Zobo)

  Zobo o Zobo! V Nigeriji res nisem popil veliko tega. Bila sem bolj Ribena  punca. Če mami ni uspelo, ga nikoli nisem imel. V tej pijači je nekaj, kar je vsem všeč. Po kratkem klepetu s prijateljicama Nelo in Ronkejem iz 9jafoodie sem se odločil, da grem še sam poskusit to pijačo. Da, lansko leto sem poskusil enkrat, vendar nisem mogel dobiti več listov, zato sem  izdelavo odložil. Tako kot pri stvareh, ki jih še nisem naredil veliko, sem bil spet zmeden, kaj naj storim. Tako sem govoril z Ify, da bi jedel nigerijsko hrano, in rekla mi je, naj je v bistvu prosto oblikujem.

  Kaj je Zobo? Zobo je tisto, čemur bi jaz rekel nigerijski kool aid, ki je narejen iz listov rastline Sorrel /Hibiscus. Po tem čaju so znani tudi Jamajčani. Ta čaj lahko pripravite tako, kot želite, to je topel ali hladen.

  Kislica ima veliko koristi za zdravje. Uporablja se lahko pri boleznih, kot so visok krvni tlak, bolezni srca, slab vid, šibkost telesa in kašelj. Uporablja se lahko tudi kot diuretik in odvajalo.

   

   

  Uporaba listov kislice je neskončna. Iz nje lahko pripravite sirup za palačinke, sladoled, koktejle itd.

  Resnično si želim, da bi lahko vsak dan skuhal nekaj te pijače in ne samo zaradi okusnosti, ampak tudi zaradi zdravstvenih koristi. Ko sem prebrala o listih kislice, si zdaj želim, da bi jih lahko naredila za svojega očeta (BOG naj mu dušo)

  Moram reči, da so moji ajebutterji uživali v tej pijači in drugih stvareh, ki sem jih naredil iz njih. Poleg pijače sem skuhal sladoled, nekaj Zobo colade in nekaj sirupa. Spomnim se, da sem svojega ajebutterja2 vprašal, ali je popil ves svoj “zobo”, in je zavpil nazaj “ja! Všeč mi je, mamica!« in ajebutter 1, oboževala je sirup na svojem sladoledu. Torej, tukaj kričim EUREKA!

  Zdaj, ko lahko pripravimo nekaj zoba, recimo, da je postal glavna pijača za moje ajebutters in I; in to pride z njihovo odobritvijo.

  Tukaj je recept za vas
  5,0 od 1 mnenj Hibiskus in sadni punč (Zobo)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 25 min Skupni čas 35 min   Avtor: Nma Vrsta recepta: Prirejeno iz 9jafoodie in Eating Nigerijska kuhinja: Pijače in petelinji repi Porcije: 10 Sestavine

   5 skodelic vode

   1 pakirana skodelica kislice, tj. zobovih listov

   ½ žličke vanilije (neobvezno)

   12 nageljnovih žbic

   1 cimetova palčka (neobvezno)

   1 kivi (neobvezno)

   2 cm sveža ingverjeva korenina (oprana)

   2 skodelici ananasovega soka (ali lupina enega ananasa in njegovi koščki)

   lupina 2 velikih pomaranč in njun sok

   sok polovice limone

   sladkor ali sladila po okusu

   vino ali katera koli žgana pijača (neobvezno)

  Navodila

   Zavremo 5 skodelic vode in v cedilu operemo liste in jih prestavimo v lonec z vrelo vodo. Dodamo pomarančne lupine in ingver ter kuhamo na srednjem ognju še 15 minut, nato odcedimo in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, dodajte limonin sok, vanilijo, pomarančni sok, dodajte kivi in ​​premešajte. Dodamo poljubno sladilo ali sladkor po okusu. Postrežemo ohlajeno ali na sobni temperaturi. Lahko ga celo postrežete vročega kot čaj

  Opombe Med kuhanjem listov kislice lahko dodate nekaj nageljnovih žbic, npr. Canampari ali Kanafuru, in lupino ananasa skupaj z njegovimi koščki. Navadni sladkor lahko nadomestite tudi z nekaj rjavega sladkorja 3.2.2925