Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Pepperoni Polenta Pizza Bites

Pepperoni Polenta Pizza Bites

  OBOŽUJEM grižljaje pice! Nora sem nanje že od davnih dni in skoraj prepričana sem, da moja strast do pice v velikosti grižljajev ne bo nikamor šla E-v-E-r.

  Kaj naj rečem…? Sem predano dekle stvarem, ki jih imam rad.

  Ti pizza grižljaji so pripravljeni s polento, pizza omako, mocarelo in feferoni. Vse dobro in veliko! Če niste mesojedec, lahko feferone izločite iz enačbe in dodate vse, kar vas veseli 🙂

  Polenta je odlična izbira za grižljaje pice, ker je brez glutena (preverite embalažo, da se prepričate), prodaja se v predkuhanih polenih in se zelo hitro segreje! Super hitra priprava pice je vedno čudovita stvar.

  Vsekakor predlagam, da podvojite ta recept, če hranite več kot dva, saj smo brez težav dokončali celotno serijo v nekaj minutah! In veste kaj… želeli smo več!

  Pepperoni Polenta Pizza Bites – Baker by Nature

  Za 2

  Sestavine:

  2 žlici olivnega olja

  (1) 18 oz predhodno kuhana tuba polente

  1/3 skodelice omake za pico

  1/3 skodelice naribanega sira mocarela

  12 kosov feferonov – po želji

  *Dodajte poljubne prelive!

  Navodila:

  Pečico segrejte na 500 stopinj (F). Rahlo naoljite velik pekač; na stran.

  Polento narežite na 1/2 palca debele kolobarje; na stran.

  V veliko ponev dajte olje in ga segrejte na srednjem ognju. Dodamo kolobarje polente in na vsaki strani pražimo 2-3 minute. Polento preložimo na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje, nato pa jo položimo na pripravljen pekač. Vsak krog prelijte z 1 žlico omake, 12 žlicami sira in kakršnimi koli dodatki, ki jih uporabljate. Pekač postavite v pečico in pecite 8-10 minut ali dokler sir ne postane zlatorjav in brbota. Postrezite in pojejte naenkrat.