Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nahrani Južno Afriko & Solata s tremi fižolovimi ohrovti in pečeno rdečo papriko

Nahrani Južno Afriko & Solata s tremi fižolovimi ohrovti in pečeno rdečo papriko

   

  V čast kampanje The Feed South Africa sem ti pripravil kosilo 🙂

  Hitro in preprosto kosilo s fižolom (x3), ohrovtom in pečeno rdečo papriko. To je popoln brezmesni opoldanski obrok, s katerim boste siti in zadovoljni do večerje!

  Ampak najprej! Pogovorimo se še malo o tej kampanji. Pomembno je, prijatelji.

  V svetu, kjer gre 1 od 7 ljudi lačen spat (pa ne zato, ker so na dieti!), se mi zdi zelo srečen, da živimo v gospodinjstvu, kjer uživanje zdravih obrokov 3-krat na dan nikoli ni vprašanje . Nikoli misel. Nikoli upanja. To je preprosto naš način življenja. Imamo srečo in blagoslov. Vemo.

   

  Kaj pa tisti, ki nimajo take sreče? Kaj pa ljudje – moški, ženske in otroci – ki nimajo razkošja dobrih obrokov. Ki večino časa sploh ne vedo, ali bo obrok. Si lahko predstavljaš…? Ne morem.

   

   

  Lahko pa pomagam! Lahko pomagamo. Danes vas, dragi prijatelji, prosim za pomoč. Danes vas prosim, da se mi pridružite v tej bitki proti lakoti. Prosim vas – in računam na vašo radodarnost – da mojo donacijo v višini 10,00 $ namenite skladu za škatlo za kosilo, da bomo lahko zbrali dovolj, da bomo eno LETO vsak dan s kosilom nahranili 100 lačnih otrok. Samo 10 dolarjev lahko to stori! To je vaša priložnost, da nahranite otroka; hraniti um. To je vaša priložnost, da zamenjate svojo popoldansko kavo ali pivo po koncu dela namesto preproste donacije, ki bo bistveno spremenila otrokovo življenje in izobraževanje. Vem, da so naše finančne razmere različne – prihajam iz enostarševske hiše, ki se je velikokrat zanašala na prijaznost drugih – toda prosim, pomislite na to, kaj imate, in ne na tisto, česar nimate. Prosim, dajte, kar lahko.

  Resnično upam, da se boste pridružili meni in skoraj 100 drugim blogerjem o hrani, ki sodelujejo pri tem ozaveščanju. Skupaj lahko resnično spremenimo življenja teh otrok!

   

   

  *To neverjetno prizadevanje ljubezni in velikodušnosti je organiziralo The Giving Table, ki ga je ustanovila Nicole iz Eat This Poem. Ima čudovito srce in vizijo!

  Zdaj pa nekaj o receptu. Današnja tema za kampanjo je bilo kosilo in ker nam kosilo spakiram skoraj vsak dan, sem se z veseljem domislil novega recepta, ki bi ga delil z vami! Poleg tega sem glede na razlog, o katerem sem govoril danes, želel razviti recept, ki bi lahko zdržal (nam) 2-3 dni in bi imel nizke stroške.

   

  Samodejno sem vedel, da bo vmes tudi fižol, ker je poceni (in okusen!) način, da se vam obrok res oprime kosti. Ko sem se odločila za fižolovo solato, sem začela razmišljati, kako bi jo naredila malo bolj zdravo.

  Rešitev: KALE! In pečena rdeča paprika! Odlično se podajo skupaj (ste že poskusili to SUPER pečenko s sirastim ohrovtom in pečeno rdečo papriko?) in imajo čudovit prehranski učinek, ne da bi karkoli odvzeli okusu. ZMAGA!

  Ta fižolova solata ostane dobra tudi v hladilniku do 3 dni! Fižol in ohrovt postajata vedno boljša, ko se prepojita s preprostim prelivom, in všeč mi je, da če to pripravim v nedeljo zvečer, imamo kosilo naravnost do srede. To je veliko lažje!

  Vesel ponedeljek, prijatelji! xo

  Nahrani Južno Afriko in solato s tremi fižolovimi ohrovti in pečeno rdečo papriko

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  1 šopek toskanskega ohrovta, odstranjena rebra in velika stebla

  1/4 skodelice + 2 žlici oljčnega olja; razdeljeno

  (1) 15 unč pločevinke fižola v zrnju

  (1) 15 unč pločevinke belega fižola

  (1) 15 unč pločevinke garbanzo fižola

  2 praženi rdeči papriki, na tanko narezani

  1/2 skodelica česna, narezana na tanke rezine

  1/2 skodelice jabolčnega kisa

  1/2 čajne žličke medu

  1/4 čajne žličke kajenskega popra

  1/4 čajne žličke česna v prahu

  1/2 čajne žličke čebule v prahu

  Sol in poper po okusu

  Navodila 

  Ohrovt dobro operemo in osušimo. Odstranite rebra in velika stebla. Liste ohrovta narežite na velike kose in jih položite v veliko skledo. Ohrovt prelijte z 2 žlicama olivnega olja in ga z rokami vmasirajte v liste. Odstavite.

  Odcedite in operite vse tri pločevinke fižola, nato pa jih dajte v zelo veliko skledo za mešanje. Dodajte papriko in mlado čebulo ter dobro premešajte, da se premeša.

  V majhni skledi zmešajte kis, med, kajensko papriko, česen v prahu in čebulo v prahu. Ob nenehnem mešanju dodajamo preostalo olivno olje in mešamo, dokler se preliv ne emulgira.

  Preliv prelijemo čez fižol, nato dodamo ohrovt in vse skupaj premešamo.

  Skledo postavimo v hladilnik za najmanj eno uro in največ 24.