Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Efere Etighi (bela okra juha) s pridihom

Efere Etighi (bela okra juha) s pridihom

   

  Če ste kdaj teden dni pred šolo jedli toplo okra juho s hladno ebo, ne boste uživali le v receptu, ampak tudi v sladki nostalgiji tega recepta.

  Ni novost, da ima moj sin nekaj alergij na hrano, vendar je prav tako vzljubil okra. No, tudi rad_economist na Instagramu nas je poučil o nekaterih prednostih bamije, tako da mi ni hudo, ker imam 100. recept za juho iz bamije. Odkar sem na  #lin z 9jafoodie, je vplivala na moje kuharske navade. Kuhanje te jedi je bilo tako enostavno.

  Asandia moja prijateljica mi je pomagala poimenovati juho. Poslala mi je sporočilo, v katerem je pisalo, da je ta juha dejansko imela ime Efik. Ta ni Otong, to je Efere Etighi a.ka. juha iz bele bamije.« Po njenem mnenju obstaja preveč vrst; druga vrsta je znana kot Iwuk Efere, ki ima bamijo narezano na koščke. Ali ni prav neverjetno, koliko jedi lahko pripravimo iz ene same sestavine?

  Če bi imeli kuharsko tekmovanje z okro kot glavno sestavino, bi me tako ubil hahahaha! Shuo! Kuharski mojster okra gan!

  Jaz sem imel svojega z mešanico cvetače in garrija.

  Abeg glej recept
  Efere Etighi (juha iz bele bamije)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 25 min Skupni čas 35 min   Avtor: Nma Kuhinja: nigerijska (Efik) Porcije: 6 Sestavine

   4 skodelice bamije (sesekljane)

   3 sveži rumeni čili ali habaneros (zdrobljen)

   3lbs očiščenih morskih sadežev (rakovice, kozice)

   1½lb mesa

   majhna pest uziza listov (narezanih)

   majhna pest curryjevih listov (bazilika ali dišeči listi lahko nadomestiti)

   1 skodelica celih ali sesekljanih gob (neobvezno)

   ¼ skodelice rakov v prahu

   1 žlica suhih čilijevih kosmičev

   Bouillon

   Sol po okusu

  Navodila

   V loncu začinimo meso s suho papriko, soljo, bujonom in polovico prahu za rake. Zalijemo z vodo do višine mesa in kuhamo do mehkega. Vlijemo morske sadeže razen kozic in pustimo kuhati 3 minute. Dodajte okra in preostale sestavine. Mešajte in odkrito kuhajte približno 3-5 minut oziroma dokler kozica ne postane rožnata in postrezite s poljubnimi pogoltnimi ali kuhanimi ali praženimi polzrelimi trpotci

  3.2.2925