Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Earl Grey Tartufi

Earl Grey Tartufi

  Ko sem bil star 9 let, sem zadel smešno količino gurmanske čokolade iz neke nagradne igre v supermarketu, v kateri sem sodeloval, medtem ko je mama nakupovala, in človek, ali je to spremenilo življenje. Moja uboga mama, medtem ko so vsi drugi otroci prosjačili za butterfinger bb-je in bojne glave, je morala malega kretena spraviti v jok za temne čokoladne tartufe … ali ooohhh, morda tokrat nekaj lešnikovih?

  Sčasoma sem prebolela prosjačiti svojo drago mamo za tartufe … moj fant je nadaljeval, kjer je končala (hvala, srček!). Toda odkrito povedano, moj najljubši način pridobivanja tartufov je, da jih naredim sam! So popolnoma zabavni in enostavni za pripravo doma.

  In obljubim, počutili se boste rahlo čarobno, ko boste smetano in čokolado spremenili v temne, okrogle, popolnoma čudovite tartufe v samo nekaj urah.

  Ta recept je precej klasičen, z eno majhno posebnostjo: v smetano sem dodal čajne vrečke Earl Grey, da sem končnemu izdelku dal lahkoten in prijeten okus čaja. Pekarna v moji soseščini to počne s svojimi tartufi, jaz pa sem čisto nor zanje, zato sem se odločil, da ga končno poskusim doma in okus je bil fantastičen!

  Končni izdelek lahko povaljate v kakavu v prahu, kot sem jaz, ali če ste bolj ambiciozni, ga pomočite v temperirano čokolado za super sijočo lupino – oba načina sta čudovita in odličnega okusa.

  Oh, tole pa so čudovita darila … saj smo že pred prazničnim časom!

  Earl Grey Tartufi – Naredi približno 36 majhnih tartufov

  1 skodelica težke smetane

  8 unč temne čokolade, drobno sesekljane

  2 čajni vrečki earl grey

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  kakav v prahu za valjanje (uporabil sem približno 1/2 skodelice)

  Drobno narezano čokolado dajte v veliko skledo in jo postavite na stran. V majhni ponvi segrejte smetano, dokler ne začne vreti, dodajte čajne vrečke v lonec, ugasnite ogenj in pokrijte s pokrovko za 10 minut. Ko se čajne vrečke prepojijo, odstranite čajne vrečke, smetano ponovno zavrite in takoj vmešajte smetano v nasekljano čokolado ter mešajte, dokler ni popolnoma gladka. Vmešajte vanilijev ekstrakt, nato pokrijte in hladite vsaj 2 uri. Ko je mešanica dovolj čvrsta, da jo lahko zajemate, jo lahko zajemate in valjate majhne kroglice (uporabil sem merilno žličko z 2 čajnima žličkama), preden jih povaljate v kakavovem prahu in položite na list, obložen s pergamentnim papirjem. Ohlajeno hranite do serviranja.