Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Drsniki iz dimljenega lososa s stepenim kremnim sirom iz kopra

Drsniki iz dimljenega lososa s stepenim kremnim sirom iz kopra

  Za trenutek se pogovoriva o malici. Pripravljate malico?

  Tukaj v New Yorku je to nekaj velikega. Če pridete v soboto in nedeljo popoldne, ko se sprehajate po kateri koli živahni soseski, boste zagotovo naleteli na živahno množico ljudi, ki nestrpno čakajo na svojo priložnost, da svoje utrujene zadnjice potegnejo za nekaj jajc in mimoz brez dna.

  Sliši se precej sanjsko, kaj?

  In je.

  Moja edina težava s celotno sceno bruncha je – in tukaj je del, ko začnem zveneti kot utrujena Newyorčanka – da po tednu podzemne železnice, tujcev in niti trenutka tišine ni najti (hvala GOSPODU za zvočni stroji), nisem vedno razpoložen za ljudi. Evo, rekel sem! Včasih me zamisel o naključnih hrupnih ljudeh spravi v srh. Ali sem zaradi tega slab človek …?

  Da bi se enkrat za vselej boril s celotnim debaklom pri malici, sem ugotovil, da ravnotežje 50/50 deluje čudovito. Približno dvakrat na mesec gremo ven (kar je po pravici povedano čudovito in navdihujoče), preostalih 50 % časa pa poskrbimo, da je brunch posebna priložnost doma.

  Pred nekaj vikendi smo gostili nekaj prijateljev in naredili te prikupne male drsnike, ki se ponašajo z dimljenim lososom, kaprami, rdečo čebulo in stepenim sirom iz kopra.

  Z nekaj sveže stisnjenega OJ, stekleničko hrustljavega penečega vina in malo Sinatre, ki nas omedli v ozadju, tudi malica doma zveni precej sanjsko, kajne?

  Sliderji dimljenega lososa s stepenim kremnim sirom iz kopra – Baker by Nature

  4 unče kremnega sira

  2 žlici svežega kopra, sesekljanega

  8 unč dimljenega lososa, razdeljenega na 8 enakih kosov

  2 žlici kaper

  1/4 skodelice rdeče čebule, zelo tanko narezane

  8 drsnih zvitkov (če jih ne morete, uporabite havajske zvitke ali celo prerežite zvitke hrenovk na pol)

  Za stepeno kremo iz kopra –

  V mešalniku zmešajte kremni sir in koper ter stepite, dokler ne postane rahlo in puhasto. Poskusite in po potrebi dodajte še koper.

  Sestavljanje –

  Po želji popecite zvitke. Na vsako žemljico namažite malo stepenega kremnega sira s koprom, nato pa na vrh položite lososa, čebulo in kapre. Pojdi na malico!