Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Prese, polnjene z dvojno čokolado in arašidovim maslom

Prese, polnjene z dvojno čokolado in arašidovim maslom

  Pozdravljeni prijatelji! Pripravila sem nam več domačih dobrot! Velikanske hrustljave preste, polnjene s kremastim arašidovim maslom, namočene v belo čokolado; namočeno v temo in posuto s karamelo >>> to moraš dati zdaj na svoj seznam opravkov! In ko rečem zdaj, mislim kot … ta hip! Samo da sva si na jasnem. Te velikanske hrustljave, kremaste dobrote so predobre, da bi jih zamudili!

  Te preste je smešno enostavno pripraviti, saj veste … tako se valjamo. Tu ni potrebna nobena kuhinjska čarovnija … samo nekaj preprostih korakov in BOOM >>> Kotalite se v nebesih domačih sladkarij. Topljenje bele čokolade je verjetno najbolj dramatičen korak. Bela čokolada je lahko izbirčna, vendar jo topite oooooooooooooooooooo počasi in ne pozabite dodati kokosovega olja, pa bo vse v redu. Obljuba. Oh, kakovostna bela čokolada tukaj naredi razliko.

  Prvi korak je velik pekač obložiti s preste. Na spletu sem našel te čudovito nasoljene // vrhunsko hrustljave nemške preste, vendar sem prepričan, da lahko vzamete vrečko v trgovini s čipsom v lokalni trgovini.

  Naslednjič boste vrh preste namazali z arašidovim maslom. Tukaj rad uporabljam kremasto popolnoma naravno arašidovo maslo, vendar lahko res uporabite katero koli znamko/različico, ki vam je všeč.

  Preste boste postavili v hladilnik (to omogoča, da se arašidovo maslo le malo strdi), medtem ko boste topili čokolado. Svojo čokolado vedno stopim na nizki temperaturi (kar na štedilniku), vendar mislim, da bi to lahko storili tudi v mikrovalovni pečici. Samo zapomnite si, leoooo in počasi je ime igre. Čokolada HITRO gori.

  Zadnji korak je pomakanje preste v čokolado. To je enostavno in ga lahko naredite tako, da čokolado preprosto vlijete v manjšo skledo, na sredino postavite presto in jo obrnete z vilicami (samo premikajte jo, dokler ni popolnoma prekrita). Dvignite preste z omenjenimi vilicami, pustite, da odvečna čokolada kaplja nazaj v skledo, nato pa preste prenesite na pekač (prekrit s pergamentnim papirjem).

  Zdaj se stvari zabavajo! Belo čokolado prelijemo s temno čokolado, dodamo karamele in pustimo, da se čokolada strdi. Postopek lahko pospešite tako, da pekač za nekaj minut postavite v hladilnik.

  Presta, polnjena z dvojno čokolado in arašidovim maslom

  Hrustljave preste so polnjene s kremastim arašidovim maslom, preden jih potopijo v belo čokolado, prelijejo s temno čokolado in potresejo s karamelo! To so čudovita poslastica in odlična darila v času praznikov.

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 20 minut Čas neaktivnosti 30 minut Skupni čas 1 ura

  Course DessertCuisine Candy

  Porcije 20 prestic, polnjenih z arašidovim maslom

  Sestavine

  20 velikih trdih prestic

  1 skodelica kremastega arašidovega masla

  12 unč *bela čokolada, narezana

  1 žlica + 1 čajna žlička kokosovega olja, razdeljena

  4 unče temna čokolada, narezana na koščke

  1/2 skodelice karamele

  Navodila 

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem ali silikonskim pekačem. Na pripravljen list položite preste v enakomerni plasti. Vrh vsake preste namažite z 1 – 2 žlicama arašidovega masla in zgladite vrh vsake z nožem za maslo. Pekač postavite v zamrzovalnik za 20 minut; medtem lahko pripravite belo in temno čokolado.

  V manjšo ponev na nizek ogenj dajte nasekljano belo čokolado in 1 žlico kokosovega olja. Kuhajte na nizki temperaturi, dokler ni gladka in popolnoma stopljena. Enako storite s temno čokolado (uporabite preostalo 1 čajno žličko kokosovega olja).

  Pustite, da se bela čokolada ohlaja nekaj minut (vendar ne predolgo, sicer se bo začela strjevati), nato pa na sredino položite presto. skledo in jo rahlo premetavajte, dokler ni popolnoma prekrita. Z vilicami dvignite preste iz čokolade in pustite, da odvečna čokolada kaplja nazaj v skledo; prenesite na pripravljen pekač. Ponovite z vsemi prestami.

  S stopljeno temno čokolado pokapajte namočene preste, nato jih potresite s karamelo. Pustite, da se čokolada strdi, preden jo postrežete.

  Opombe

  *arašidovo maslo mora biti popolnoma strjeno, preden ga pomočite v čokolado *uporabite čisto belo čokolado ali tisto, za katero veste, da se zlahka topi