Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Dambu ​​Nama

Dambu ​​Nama

  Z več kot 400 govorjenimi jeziki je Nigerija država, polna ljudi iz različnih družbenih slojev. Trenutno gre Nigerija skozi veliko; zdi se, da je cela država v popolnem kaosu.
  V severni regiji obstaja skupina, znana kot Boko haram, ki nepremišljeno kolje državljane Nigerije. Toda skozi vse to se bori za nadaljnje iskanje enotnosti.
  Na severu in tudi v drugih regijah Nigerije obstajajo recepti, za katere se zdi, da so izumrli, a te dni vidim, da jih različni blogerji in kuharji oživljajo in celo izboljšujejo.
  Želim si dneva, ko bodo Nigerijci živeli v miru. Dan, ko bi s hrano povezali vse regije.
  Danes obiščemo severno Nigerijo skozi jed, znano kot Dambu ​​Nama.
  Dambu ​​Nama je ocvrto in narezano meso, narejeno z začimbami suya, ki je pretežno znano kot glavna jed med severnjaki Nigerije. Tudi kot severna poslastica ostali državljani Nigerije uživajo v pripravi tega uličnega prigrizka. Kljub vsemu kaosu slavimo sever in njihov prispevek k prehranski verigi države.
  Veliko sestavin surove hrane Nigerije prihaja s severa. Znano je, da prispevajo več kot 60 % oskrbe s hrano v državi. Gojijo riž, fižol, jam, paradižnik, papriko, čebulo in celo oskrbujejo večji del države z govedino; z rejo krav. Kljub gospodarski in domači krizi je sever še naprej uspeval. In tako kot Suya, Dambu ​​nama ustvarja valove v nigerijskih kuhinjah; tudi v disapori. Dobre stvari še vedno prihajajo s severa.

  Čeprav brez meritev za ta recept, boste z očesnim očesom naredili odličen krožnik.
  5,0 od 1 mnenj Dambu ​​Nama   Shrani Natisni Čas priprave 20 min Čas kuhanja 20 min Skupni čas 40 min   Avtor: Nma Porcije: 8 Sestavine

   Govedina (odrezati maščobo)

   rdeča paprika (narezana)

   paradižnik (narezan )

   čebula

   Suya začimba (mešanica uda, ehuru (calabash oreh meg), česen, ingver, juha in arašidi)

   juha (neobvezno)

   sol po okusu

   kokos ali arašidovo olje

  Navodila

   Meso začinimo z vsemi sestavinami razen s sujo in oljem. Meso skuhamo v lastnem soku skoraj do suhega; nato dodajte nekaj vode, preverite, ali so začimbe in kuhajte, dokler se ne zmehča in voda ni suha. Zdrobite z možnarjem, vilicami ali kuhinjskim robotom. Dodajte nekaj začimb suya, nekaj kamerunskega ali čili popra, ingver v prahu (po potrebi); nato preverite začimbe in po potrebi dodajte malo juhe.

   V ponev dodajte 1-2 žlici olja in prepražite narezano meso. Za bolj zdravo možnost bi lahko namesto cvrtja mesa uporabili pečico pri 350 stopinjah.

   Uživajte ?

  3.2.2925
  Recept po navdihu kuharice Lole