Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Collard Burritos s praženo rdečo papriko “ocvrtim rižem”, maslenim fižolom in karamelizirano čebulo

Collard Burritos s praženo rdečo papriko “ocvrtim rižem”, maslenim fižolom in karamelizirano čebulo

  ~ 152~

  Sem odvisnik od burita. Tako obožujem burrito, ker res lahko vzameš karkoli in iz tega narediš burrito. Pred nekaj tedni sem imel v hladilniku ogromen kup zelene ogrlice (ooops!) in bil sem precej zmeden, kaj naj naredim z njimi, dokler mi prijateljica Pam ni dala odlične ideje, da bi njihove liste uporabil kot oblogo za zdravo BURITOSI!!! Kakšna super ideja, kajne?! Hvala, Pam!

  Zdaj pa se pogovorimo o zdravih buritosih!

  Odločil sem se, da te čudovito zelene buritose napolnim s praženo rdečo papriko, »ocvrtim rižem«, maslenim fižolom in karamelizirano čebulo. Tako dobro gresta skupaj! In dajte tem zavitkom pravi občutek burita! Zame mora imeti burito nekaj riža in fižola! Samo morajo.

  Brez težav sem jih zvila in pojedla v pravem dvoročnem burrito stilu, toda potem, ko sem videla svojega fanta, kako je jedel svojega … Vsekakor priporočam, da imaš pod seboj krožnik, medtem ko žvečiš. Veš, za vsak primer, če kaj pade ven 😉

  Prijetno jed, prijatelji!

  Collard Burritos s praženo rdečo papriko “ocvrt riž”, maslenim fižolom in karamelizirano čebulo

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  3 žlice oljčnega olja, ločeno

  1 velika čebula, narezana na tanke rezine

  8 velikih listov zelenjave, opranih in posušenih

  1 pražena rdeča paprika, narezana na kocke

  2 stroka česna, sesekljana in razdeljena

  1 skodelica belega riža, kuhanega

  Velik ščepec soli

  (1) 15,5 unč pločevinke fižola v maslu, neodcejenega (!)

  4 vejice svežega cilantra

  Navodila 

  V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte eno žlico olivnega olja. Dodajte čebulo, premešajte, da se prekrije, in kuhajte – občasno premešajte – 20 – 25 minut ali dokler se čebula ne zmehča in karamelizira. Z rešetkasto žlico odstranite čebulo iz ponve in jo prenesite na čist krožnik.

  V isto ponev dodajte še eno žlico olja, nato dodajte poper in 2 stroka česna. Kuhamo 1-2 minuti, nato dodamo kuhan riž in sol ter med mešanjem pražimo še 2 minuti. Z veliko žlico zajemajte riž iz ponve in ga prenesite v čisto skledo.

  V ponev dodajte zadnjo žlico olja in česen ter pražite 1 minuto; dodajte fižol, njegovo tekočino in vejice cilantra ter kuhajte na srednje nizki temperaturi 7-8 minut. Dodajte ščepec soli in po okusu prilagodite začimbe. Pred serviranjem zavrzite vejice korianderja!

  Zdaj lahko na tej točki izberete, da združite vse sestavine v ponvi, jih premešate in nadev zajamete v liste. Lahko pa najprej položite riž, nato fižol in nato čebulo.

  Ko je nadev v listih, samo zvijte in pojejte!