Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Čokoladno glazirani čokoladni bananini krofi

Čokoladno glazirani čokoladni bananini krofi

  čokoladno glazirani čokoladni bananini krofi!!!

  O moj bog! Ti krofi, fantje! Vsa čokolada…! Čokolado smo jedli, kot da bi šlo iz mode! Preprosto se ga ne moremo naveličati. Imate tudi vi to težavo? Zdi se mi, da se veliko ljudi lahko poveže s tem, da postanejo nori na čokolado! In če ne morete … no, potem vas bo morda ta dvojni recept za čokoladne krofe premamil le malo? Naj vas zapelje! Obljubim, da ti bo všeč.

  Te krofe bi rada imenovala moja nova najljubša sladica, ampak v resnici so tako lahki v olju (kokosovem) in sladkorju, da se mi zdi, hudiča, zakaj bi jih omejevali na eno kategorijo?!

  Jutri jih bomo spili nekaj ob kavi, ker tako pač gremo. Krofi za zajtrk! Izzivam te.

  Razkošno čokoladno testo se sestavi v samo nekaj minutah. Je zapeljivo bogatega okusa čokolade, v resnici pa ostaja na lažji strani. V tem receptu ni jajc ali masla in so kot napisano veganski. Toda po okusu nikoli ne bi mogli uganiti, da jim kaj “manjka”. Imajo okus kot popolnost dvojnega čokoladnega krofa!

  Ker je testo tako gosto in ga je težko »žlicati« v pekač za krofe, vsekakor priporočam, da ga premešate in nato previdno vlijete v veliko vrečko z zadrgo. To lahko preprosto storite tako, da vrečko položite v velik kozarec in nato vanj vlijete testo. To pomaga preprečiti, da bi vrečka zletela po pultu in povzročila veliko zmešnjavo.

  Ko je testo v vrečki, samo odrežite en konec in ga nanesite v namaščene modelčke za krofe.

  Po tem receptu boste dobili točno 6 krofov. Ravno dovolj za 2 … ali 6. Vsekakor priporočam, da naredite 2 ali 3 serije, če nahranite množico! Te gredo hitro.

  Ko so krofi pečeni do popolnosti, jih pred pomakanjem popolnoma ohladite. Vem, da je težko! Toda s tem receptom bo vaš končni izdelek najboljši, kar je lahko s popolnoma ohlajenimi krofi.

  Ko bodo krofi ohlajeni, bodo čvrsti in jih bo enostavno rokovati, zato jih bo pomakanje v glazuro preprosto! Morala zgodbe: ne bodi norec; naj se ohladijo!

  Glazura je preprosta kombinacija kakava v prahu, sladkorja v prahu, mandljevega mleka in morske soli. Zmešajte jih v kremasto čokoladno glazuro, v katero boste potopili svoje ohlajene krofe, preden jih boste seveda prelili s posipom! Bodite pripravljeni, da se boste s čokolado malo zapletli 😉 Včasih ima svoj um!

   

  Ko so krofi potopljeni in okrašeni, imate dve možnosti!

  1) Požri TAKOJ…

  ali…

  2) Pustite stati 5 minut, da se glazura strdi in usede…

  Ampak ker je 6 krofov in samo eden od vas, zakaj ne bi poskusili v obe smeri? Mislim, da je to edino pametno. Prijetno uživanje 🙂

  Čokoladno glazirani čokoladni bananini krofi

  Čokoladno glazirani čokoladni bananini krofi

  -47 { fill: }-47 33 -47-33); }-47 50 -47-50); }-47 66 -47-66); -47-33 stop -47-50 stop -47-66 stop { stop-color: }5 od 4 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 10 minut Skupni čas 20 minut

  Course BreakfastCuisine Donuts

  Porcije 6 pečenih krofov

  Sestavine

  1/2 skodelice večnamenske moke

  1/2 skodelice polnozrnate moke

  1/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu

  1/2 čajne žličke pecilnega praška

  1/4 čajne žličke soli~ 253~1/2 skodelice granuliranega sladkorja

  1/2 skodelice mandljevega mleka

  1/4 skodelice zrele, pretlačene banane

  4 žlice kokosovega olja, stopljenega (utekočinjenega)

  1 čajna žlička čistega ekstrakta vanilije~253 ~

  Za čokoladno glazuro:

  1 skodelica sladkorja v prahu

  4 žlice nesladkanega kakava v prahu

  1/4 čajne žličke morske soli

  4 žlice mandljevega mleka

  1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta~ 253~Škropi, neobvezno

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Pekač za krofe poškropite z razpršilom za kuhanje proti prijemanju in ga postavite na stran.

  V srednji skledi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sol in sladkor.

  V majhni skledi zmešajte mandljevo mleko, banano pire, stopljeno kokosovo olje in izvleček vanilje, dokler se dobro ne premešata.

  Mokre sestavine vlijte v suhe sestavine in mešajte, dokler se vse sestavine dobro ne premešajo.

  V skodelico postavite veliko vrečko z zadrgo, nato nalijte testo v vrečko. Odrežite en vogal vrečke, nato pa testo napolnite v modelčke. Vsak modelček za krofe mora biti približno dve tretjini poln.

  Krofe pecite 11 do 13 minut ali dokler niso čvrsti in se ob dotiku rahlo odskočijo. Odstranite iz pečice.

  Pustite počivati ​​pet minut, preden krofe obrnete na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Pustite, da se krofi popolnoma ohladijo (!!!), preden jih glazirate.

  Priprava glazure – V srednji skledi zmešajte sladkor v prahu, kakav v prahu in sol. Dodajte 3 žlice mandljevega mleka in ves vanilijev ekstrakt. Stepajte, da se združi. Če je zmes pregosta, dodajte še eno žlico mleka iz mandljevega mleka. Glazura mora biti gosta, vendar še vedno sipka.

  Vsak ohlajen krof pomočite v čokoladno glazuro. Pustite, da odvečna glazura odteče nazaj v skledo, preden se vrnete na rešetko in okrasite s posipom.

  Glazirane krofe pustite nekaj trenutkov počivati, da se glazura nekoliko strdi. Potem se poglobite!