Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Čebulna juha z obilico timijana in orjaškim krostinijem Gruyère

Čebulna juha z obilico timijana in orjaškim krostinijem Gruyère

   

  Pretvaram se, da verjamem, da ne maram stvari …

  Stvari … Nikoli nisem niti poskusil. Popolnoma neumno. Povsem ni res.

  Popolnoma goljufam pred novimi izkušnjami. Življenje je sestavljeno iz novih izkušenj! Duh.

  Cezarjeva solata, modri sir in pašteta … vsa nedavna odkritja ljubezni, ki meji na obsedenost; cezarjeva solata počasi prevzema moje življenje.

  V duhu sprememb, odkrivanj in polnega življenja: Naredil sem to juho. Otroški koraki.

   

   

  Ta juha je boljša od vseh drugih juh za udobno počutje, deževno noč, zmrznjene prste in izcedek iz nosu. Premaga črno in modro.

   

  Verjetno ste normalni in ste to osupljivo juho jedli ducat milijonkrat: res je odlična. Tudi povsem poceni za izdelavo. In – karamelizacija čebule je odličen izgovor za srkanje vina in mešanje eno uro stran v vaši kuhinji. Karamelizirana čebula, bogata aromatična juha in velikanski krostini, ki lebdijo na vrhu, zadušeni v hrustljavem, zlatem, brbotajočem siru – to si želite za večerjo!

   

  Sedaj, preden se kdo od vas, ki izvaja stroge klasične recepte, loti – vem, da ta recept ni “klasična” različica francoske čebule; Zelo, zelo kmalu nameravam pripraviti recept gospe Julie Child. Če smo iskreni, je bil ta recept na epicuriousu visoko ocenjen in imela sem kup timijana, ki sem ga res morala porabiti. Sovražim zapravljanje zelišč – v tej kuhinji se to šteje za zločin.

   

  S karamelizirano čebulo bo vaša kuhinja dišala kot v nebesih.

  Čebula je vsekakor potrebovala dlje od navedenih 25 (hah!) minut, kot je navedeno v receptu, da je postala globoko jantarna; Pričakoval sem, da jih bom počasi kuhal vsaj 45 minut. Kot bi opozoril vsak poznavalec kuhinje: ne varčujte s karameliziranjem čebule. res. Ne delaj tega. Od tod bo prišel vaš okus. To je hrbtenica te juhe. Ko čebula doseže svoj vrhunec in je temna, mehka in čudovita, je preostanek recepta kot nalašč. Samo prilijemo malo juhe, dušimo; dodajte malo sira in prepražite – nato pojejte!

  Skuhajte juho in uživajte v vsaki novi izkušnji, ki vam jo prinese življenje.

  Čebulna juha s kupom timijana in orjaškim Gruyère Crostinijem –  Epicurious  | Februar 2009 Jessica Strand Kuhanje v dvoje: popolni obroki za pare

  • 1 funt rumene čebule, prepolovljene in po dolžini tanko narezane
  • 3 do 5 vejic svežega timijana
  • 1 lovorov list
  • 1/4 čajne žličke morske soli
  • Sveže mleta paprika
  • 1 čajna žlička večnamenske moke
  • 1/2 skodelice suhega belega vina
  • 2 skodelici goveje juhe
  • 1 skodelica vode
  • 1 1/2-palčna debela rezina kruha ciabatta, prerezana na pol
  • 2 žlici nesoljenega masla
  • 1 1/2 skodelice naribanega švicarskega sira Gruyère

  V težkem 5-litrskem loncu na majhnem ognju raztopite maslo. Dodajte čebulo, timijan, lovorjev list ter sol in poper po okusu ter kuhajte, dokler čebula ni globoko jantarne barve in izjemno mehka, občasno premešajte, 25 do 30 minut. Dodajte moko in kuhajte 1 do 2 minuti, nato dodajte vino, povečajte ogenj in pustite, da vino brbota 2 do 3 minute. Dodajte govejo osnovo in vodo ter pustite, da juha vre 25 do 30 minut, da se okusi prepojijo. Začinite s soljo in poprom po okusu.

  Segrejte pečico, da se zapeče. Na sredino pečice postavite rešetko.

  Ciabatto postavimo na srednjo rešetko pečice in jo hrustljavo popečemo, približno 2 do 3 minute na vsako stran.

  Iz juhe odstranite lovorjev list in vejice timijana ter jih zavrzite. Juho prelijemo v dve skledi, odporni na pečico, nanjo stresemo popečeno ciabatto in jo pokrijemo z debelo plastjo Gruyèra. Sklede za juho postavite pod brojlerje na srednjo rešetko in kuhajte 3 do 5 minut ali dokler se sir popolnoma ne stopi in zlate barve.