Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Žgana breskev & Bourbon Milkshake

Žgana breskev & Bourbon Milkshake

  Mlečni napitki hitro postajajo ena mojih najljubših poletnih poslastic! Tako super so, ker so neskončno prilagodljivi, ledeno mrzli (in polni SLADOLEDA) in lahko noter vtihotapiš nekaj pijače in ljudje ne obsojajo … kajne? Mislim, pijani jutranji milkshake so tisto, kar so “prosti” dnevi! Vsaj včasih 😉

  Zažgane breskve in bourbon so najboljša kombinacija! Oba sta intenzivna in zadimljena, vendar ju omehča nekaj OGROMNIH kepic sladoleda in nekaj rjavega sladkorja. DA!

  Če imate radi burbon in breskve, mislim, da je to morda vaš novi najljubši požirek.

  POJDI PRETRESI! Ja, ti.

  Mlečni napitki Burnt Peach in Bourbon – Baker by Nature

  Naredi 2 VELIKA stresanja ali 4 slabe

  Sestavine:

  4 čvrste breskve, prerezane na pol, brez koščic in na rezine

  2 žlici nesoljenega masla

  1/4 skodelice rjavega sladkorja

  4 VRHANI lončki sladoleda iz vanilijevega stroka, ZELO hladen (vem, da se sliši neumno, ampak včasih ljudje dajo mehak sladoled v milkshake in potem ni tako gost)

  1/2 skodelice polnomastnega mleka

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  1/4 skodelice burbona

  Navodila:

  V veliki ponvi na srednje močnem ognju stopite maslo. Dodajte breskve in rjavi sladkor, premešajte, nato kuhajte na srednje visoki temperaturi 5-8 minut – mešajte približno vsaki 2 minuti – ali dokler breskve rahlo karamelizirajo in so na zunaj temno zlate. Zažgane breskve (in vse njihove sokove/maslo/sladkor) prenesite v servirno skledo in POPOLNOMA ohladite. Če so vaše breskve vroče, vam bodo stopile sladoled. Ni dobro.

  Ko so breskve ohlajene, jih dajte v mešalnik skupaj s sladoledom, 1/2 mleka, burbonom in vanilijo ter mešajte, dokler ni gladka. Po potrebi dodajte še mleko (nekateri imajo raje redkejši napitek, čeprav menim, da je gost najboljši). Nalijte v visoke kozarce in takoj postrezite!