Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Bresaola, rukola in pražena rdeča paprika Cheddar Melts

Bresaola, rukola in pražena rdeča paprika Cheddar Melts

  Ko gre za dajanje stvari na kruh, sem fanatik! Kot rečeno, dvomim, da boste šokirani, ko boste slišali (prebrali?), da so sendviči zelo resnična in dosledna stalnica na našem jedilniku – še posebej med napornim delovnim tednom! Ta lepotec iz stopljenega kruha združuje najboljše iz obeh svetov z mešanjem mesa in sira poleg čudovite, svetle zelenjave. In čeprav vem, da mnogi ljudje malce vzdihnejo, ko preberejo “segrejte pečico na 450”, moram reči, ko gre za vročino, raje vržem nekaj v pečico in se skrijem v svojo klimatizirano sobo, kot pa da stojim nad cvrčeči vroči ponvi 10 minut.

  Plus! Brez cvrtja = Brez masla. In vsi ne poznamo masla = pozneje lahko popolnoma jemo sladoled … riiiiiiiight?

  Pri izbiri mesa sem izbral ljubko, a žal premalo uporabljeno bresaolo. Bresaola je na zraku sušena soljena govedina, ki je sladka, mehka in popolnoma italijanska. To je tako sanjski čoln … tako kot preostanek te stopljene situacije! Kruh je namazan s pikantnim dijonom, nato pa napolnjen z ostrim čedarjem, pikantno rukolo in sladko pečeno rdečo papriko (oh, in bresaola, seveda!), preden vstopi v pečico, da se stopi in hrustlja za vaš užitek pri jedi. . Na zgornji kos kruha sem dal dodaten sir, ker se je tako dobro obnesel s temi italijanskimi topljenci tune, pa tudi zato, ker se dodaten sir vedno zdi kot ideja za A+.

  In vroče prekleto, fantje… tako je bilo.

  Bresaola, rukola in pražena rdeča paprika Cheddar Melts – Baker by Nature

  Za 2 porciji, dvojno po potrebi

  Sestavine:

  4 rezine kruha

  2 žlici gorčice dižion

  6 rezin bresaole

  1 skodelica listov rukole, dobro opranih in posušenih

  1 velika pečena rdeča paprika, narezana na tanke trakove

  1 skodelica ostrega cheddar sira, nastrganega

  Na tanko narezana rdeča čebula (po želji)

  Navodila:

  Pečico segrejte na 450 stopinj (F). Pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran.

  Dijon enakomerno namažemo na oba kosa kruha. Na eno polovico kruha potresemo 1/4 skodelice sira, nato naložimo bresaolo, rukolo in pečeno rdečo papriko. Na vrh položite še en kos kruha, nato pa zgornji kos potresite s preostalim sirom (in čebulo, če uporabljate). Ponovite za drugi sendvič. Sendviče položite na pripravljen pekač in postavite v pečico za 6 minut, preden pečico prižgete, da se zapečejo še zadnjo minuto (pozorno pazite – želimo si topljeni sir, ne zažgan). Sendviče vzemite iz pečice in takoj pojejte.