Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sriracha Little Smokies v slanini, zaviti iz javorja

Sriracha Little Smokies v slanini, zaviti iz javorja

  Dvignite roko, če ste pripravljeni na super enostaven, super začinjen in super zasvojljiv recept za predjed! Majhne drobne klobase so ovite s slanino, namazane s pikantno javorjevo sriracha omako in pečene, dokler niso lepe in hrustljave. Ta recept je popoln čuvaj!

  Ne vem zate, ampak predjedi – in finger food nasploh – me vsakič, ko se spomnim nanje, malce zavrti. Še enkrat, jaz sem tisto dekle, ki bi – ko obeduje zunaj – raje naročilo 3 predjedi kot eno glavno … tako da mislim, da ni tako presenetljivo 😉 Enostavno obožujem možnosti! In zame so trije majhni obroki vedno boljša možnost kot dobiti en velik krožnik iste stvari.

  Plus … mini hrana skoraj vedno pomeni, da bo ostalo še prostor za SLADICO. #Prednosti… 🙂

  Zdaj vas moram opozoriti, da so ti Sriracha Little Smokies, zaviti s slanino, javorjevi, ZAČITNI. Sriracha ima odličen udarec vročine! Z dodatkom javorjevega sirupa dobi poljub sladkosti, a v velikem obsegu je ta recept vsekakor bolj pikanten kot sladek. Če jih pripravljate za zabavo, predlagam, da polovico pripravite z veliko omake (za ljubitelje začimb) in polovico s samo kančkom omake (za slabe … hm, mislim, slaboumne). Tako bodo vsi zmagali! Mali smokiji za vse. Hura!

  Prvi korak, da si nadenete svojega malega smokija, je, da vsako majhno povezavo klobase/hrenovke ovijete s koščkom slanine. Naredil sem jih s svinjsko slanino in puranjo slanino, in čeprav je svinjska različica malo bolje hrustljava (hvala, slanina maščoba), se recept z obema dobro obnese.

  Slanino boste želeli pritrditi z lesenim zobotrebcem. Prosim, zaradi ljubezni do detektorjev dima, za ta recept NIKOLI ne uporabljajte plastičnih zobotrebcev. Prepričan sem, da je to zdrava pamet za 99,9 % vas vseh. Toda za 0,1 % zdaj veste. Plastika + brojlerji —> Oh, hudiča, ne.

  Slišal sem tudi, da obstaja trik, ki vključuje namakanje lesenih zobotrebcev v vodi, preden jih uporabite, da ne zoglenejo …? To lahko popolnoma storite, če želite. Ne moti me rahlo zapečen zobotrebec, zato me ne.

  Ko boste slanino ovili okoli teh malčkov, boste morali pripraviti svojo omako.

  To preprosto pomeni, da boste v jed vlili nekaj srirače, dodali nekaj javorjevega sirupa in premešali. Kar se da nezapleteno, ljudje.

  Nato boste želeli vzeti čopič za pecivo (ali kaj podobnega) in mesto pobarvati rdeče! Mislim, pobarvaj pse rdeče. Takole…

  Mmm! Tako predrzno in hudičevo. Resnično ga lahko namažete … ali pa se z njimi pomirite. Ta del je odvisen od vas! Prav tako lahko vedno dodate malo več po peki, če začimba ni dovolj intenzivna.

  Na tej točki je čas, da se smokiji postavijo v pečico. Pekli bodo 22 minut pri nižji temperaturi (350), nato pa jih le minuto ali dve udarjajo z brojlerjem. V tem času bi morali biti v bližini, saj so pitovni piščanci zelo segreti in so nagnjeni k opeklinam. Ko se zdi, da slanina cvrči, jih vzemite iz pečice. 2 minuti sta na splošno popolni za mojo pečico, a ker vaša lahko deluje pri nekoliko nižji/višji temperaturi, je 1–4 minute dobra ocena.

  Ta recept zadostuje za 4 ali 5 lačnih ljudi, vendar predlagam, da podvojite ali celo potrojite, če gostite zabavo. Gredo HITRO! xo

  Slanino zavit javor Sriracha Little Smokies

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  (1) 12 oz paket koktajl wieners, mini klobasice/lil smokies

  (1) 12 oz paket slanine ali puranje slanine, vsak kos razrezan na 3 vodoravne

  3 žlice vroče omake Sriracha

  2 žlice javorjevega sirupa

  Leseni zobotrebci

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F).

  Vsak koktajl wiener ovijte s kosom slanine in pritrdite z zobotrebcem.

  Postavite na velik pekač.

  V majhni skledi zmešajte sriracha in javorjev sirup. Vsakega psa, ovitega s slanino, namažite z javorjevo omako Sriracha.

  Pecite 25-30 minut v predhodno ogreti pečici ali dokler slanina ni videti pečena in rahlo hrustljava. Povečajte temperaturo in kuhajte še 1-4 minute ali samo toliko časa, da slanina postane hrustljava. Postrezite takoj.