Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » AtaDinDin Ocvrti riž-Jollof Ocvrti riž (LazyChef Christmas)

AtaDinDin Ocvrti riž-Jollof Ocvrti riž (LazyChef Christmas)

  To je eden mojih najljubših receptov letos! Je kot ponovitev mojega recepta za ocvrti riž Jollof; samo z uporabo Atadindina. Lepota tega recepta je v tem, da ga lahko pripravite s katero koli začinjeno nigerijsko enolončnico. Lepota je tudi v kombinaciji pikantne enolončnice z baziliko. Običajno, če ste jedli enolončnico Efirin/bazilika, boste vedeli, kakšno slast nosi s seboj.

  Lansko jesen sem v Remmyju spoznal novega prijatelja. Ona je čudovita odvetnica (@elimavenue na instagramu) z žarom za kuhanje. Ne samo, da ima najbolj osupljive recepte, ampak je z menoj delila prav tega.

  Ko sem prvič naredil ta ocvrt riž, sem želel deliti recept, a se mi je zdelo, da nekaj manjka. In zdaj? Spremenjen je bil v to skledo okusa.

  Ko sem bil mlajši, je bil moj najljubši ostanek ocvrtek iz enolončnice in belega riža. Nikoli nismo metali stran hrane; tudi ko je bilo videti, da se hrana kvari, jo je moja mama poskušala oživiti … vzdih!

  Ko sem odraščal v Nigeriji, so bile nedelje namenjene rižu in enolončnici. Celo do danes me moja mama še vedno kliče vsako nedeljo, da poskrbi, da skuham riž in enolončnico za njene vnuke (moje ajebutterje). Ob nedeljah popoldne, po kosilu, je mama shranila ostanke enolončnice, v ponedeljek pa je skuhala bel riž in ga prepražila ter dodala enolončnico kot glavno osnovo.

  Kot sem rekel, za ta recept sem uporabil Atadindin, lahko pa tudi katerokoli enolončnico po vaši izbiri.

  Ta božič grem ne tradicionalno, a enostavno. S tem receptom lahko vidite moč leve! In ne, to ni zvarek, je slast, kot je še niste poznali. Spominja me na moje otroštvo, moje bratrance in sestrične ter na to, kako smo vedno čakali na ponedeljkov Jollof/pražen riž.

  Takšni dnevi me spominjajo na očeta. Božič z očetom je bil neverjeten. Nekaj ​​tednov pred božičem nas je peljal k svojemu krojaču, da bi nam naredil božična oblačila. Običajno je bil z nigerijskim brokatnim blagom. Moji bratje in sestre bi nosili isto barvo brokata, poškrobljenega do nebes! V naših glavah smo delali stvari. Šele ko je moj najstarejši brat začel voditi svoje podjetje, so moji drugi bratje začeli nositi obleke, jaz pa plesne obleke za male princeske. Bili smo zelo majhni otroci, zato nam je božič takrat veliko pomenil.

  Nekega božiča mi je brat kupil belo obleko z bleščicami, ki je imela spodnji del v obliki balona. Mama mi je naročila prvo trajno in ko sem se oblekla, sem bila videti kot mala afriška Disneyjeva princesa.

  Med božičnimi prazniki smo bili doma vedno zaposleni s pripravami. Med božičem v Ameriki in božičem v Nigeriji ni velike razlike.

  Vedno je del nakupovanja hrane, nakupovanja daril in natrpane kuhinje.

  Da bi skrajšali čas za kuhanje, imate zdaj ta neverjeten recept, ki se ga niti jaz ne morem naveličati.

  Uživajte in imejte vesel božič 🙂
  AtaDinDin Ocvrti riž-Jollof Ocvrti riž (LazyChef Christmas)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 20 min Skupni čas 30 min   Avtor: Nma Za porcij: 6 Sestavine za govedino

   Pest sesekljane ali natrgane govedine

   ¼ žličke arašidov oz. oljčno olje

   ½ žličke arašidov ali oljčnega olja

   ¼ žličke česna v prahu

   sol po okusu

  za kozice

   2 žlički masla

   ¼ žličke črnega popra

   sol~253 ~

  za riž

   2½ skodelice kuhanega riža

   1 zelo majhna čebula

   3 vejice timijana (nasekljane)

   2 vejici zelene čebule

   ½ skodelice kakovostne omake atadindin (odcedite olje) (poljubno začinjena nigerijska enolončnica bo delovala)

   1-2 žlici arašidov ali olivnega olja

   1 skodelica mešane zelenjave (nasekljan stročji fižol, sesekljano korenje in nastrgano zelje)

   ¼ žličke sveže naribanega ingverja (neobvezno)

   1 pest sesekljane bazilike (nadomestek z dišečimi lističi)

  Navodila za govedino

   Govedino začinimo s soljo, česnom v prahu in ¼ žličke olja. Pustite, da se marinira približno 10 minut.

   Segrejte vok z ½ žlice olja. Dodajte govedino in porjavite. Ko porjavi, odstranite z dela in odložite. Kozico začinimo s črnim poprom in soljo. Dodajte maslo v isti vok, ki ste ga uporabili za govedino. Ko se maslo stopi, dodamo kozico in jo med mešanjem pražimo do rožnate barve. Odstranite in odstavite.

  za praženje riža

   V vok dodajte 1 žlico olja, nasekljajte čebulo in dodajte timijan ter kuhajte, dokler čebula ne postekleni. Dodamo zelenjavo in med mešanjem pražimo približno 3 minute. Dodajte ingver in omako iz atadindina (če je omaka pregosta, jo razredčite z 1 žlico vode ali jušne osnove). Med mešanjem pražimo približno 1-2 minuti; nato dodajte riž, kozice in govedino. Med mešanjem pražimo približno 3-5 minut. Preverite začimbe, dodajte baziliko ali dišeče lističe in uživajte…

  3.2.2925