Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » (5-sestavinska) pečena jajčna krema

(5-sestavinska) pečena jajčna krema

  Heeeeeello!

  Kakšen je bil vaš vikend, fantje?! Naš je bil kar soliden. Ostali smo zaposleni z delom in kupom nakupovanja (uradno sem odkljukal vse s svojega seznama – uf!), a tudi sproščeni s tonami piškotkov in maratonom SVU. Vse je v tem, da delaš … in ne delaš, saj veš 😉

  Prejšnji teden sem vam povedal, da bomo imeli tukaj nekakšen neuradni teden jajčnega likerja in upam, da ste do zdaj uživali v vsem nogu.

  Danes z veseljem delim z vami enostavno in edinstveno pečeno jajčno kremo, ki jo je popolnoma preprosto stepati in jo je še lažje požreti … SLASTNA JE! Slastna, kremasta krema z jajčnim likerjem … moram povedati več?

  Jajčna kremna krema – Baker by Nature

  Za 6 -8

  Sestavine:

  6 velikih jajc, pri sobni temperaturi

  1/2 skodelice + 3 žlice svetlo rjavega sladkorja

  1/2 čajne žličke soli

  4 1/2 skodelice jajčnega likerja

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  Navodila:

  Pečico segrejte na 325 stopinj (F).

  V skledi stoječega mešalnika, opremljenega z nastavkom za stepanje, stepajte jajca, dokler se popolnoma ne zmešajo; približno 2 minuti. Dodajte sladkor, sol, jajčni liker in vanilijo ter stepajte, dokler niso vključene vse sestavine; še približno 2 minuti.

  Zmes prelijte skozi sito z drobnimi mrežicami (in v čisto, veliko skledo), da zagotovite, da je popolnoma gladka in žametna.

  Kremo razdelite na majhne ramekine, primerne za pečico. Ramekine položite v velik, globok pekač in v pekač dodajte toliko vode, da pride približno do polovice stranic skodelic.

  Pekač previdno postavimo v ogreto pečico in pečemo 30-35 minut oziroma toliko časa, da se krema ob robovih strdi in se v sredini komajda potresa.

  Pustite kreme, da se ohlajajo v vodni kopeli 10 minut, nato jih previdno vzemite iz pekača in preložite v posodo, da se popolnoma ohladijo.

  Kresto lahko postrežete toplo ali ohlajeno, zavita pa bo zdržala v hladilniku približno 3 dni.

  * Opomba o časih kuhanja –

  Ko sem preizkušal ta recept, sem uporabil izbor različnih velikosti pekačev za peko in to je zagotovo vplivalo na čas kuhanja. Če želite, da se ti skuhajo v 30-35 minutah, kot je navedeno v navodilih, predlagam, da uporabite manjše vrste ramekina, saj bodo večji – še posebej, če so napolnjeni do konca – trajali veliko dlje.