Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » 10 minut z Lotachukwujem

10 minut z Lotachukwujem

  Ko slišiš ime Kiki, na koga pomisliš? Spominjam se Jenifinega dnevnika. Smešna oddaja, ki jo je produciral Funke Akindele. Po ogledu filmov sem se moral vključiti v serijo in moj najljubši lik poleg Jenife seveda je Kiki.

  Kiki me spominja na mojo prijateljico Damilolo, ki je po naključju glas razuma. Njen lik v oddaji je bil zelo osvežujoč, dokler se ni razburila nad Jenifo, ker ji je preprečila splav. Smešno, ona je tista, ki se vedno trudi obvarovati Jenifo pred težavami.

  Lota je osvežujoč obraz v filmski industriji Nollywooda. Poenostavi gledanje filmov iz Nollywooda. Način, kako igra svojo vlogo v filmih, v katerih igra, je navdušujoč!

  Še en film, v katerem je igrala Kiki (Lota), ki je bil tako poživljajoč za gledanje, je “Displaced.” Romantični prizori so bili zelo napeti, moral sem ji poslati sporočilo, naj “nehaj poljubljati tega fanta.”

  Loto ljubim iz več razlogov, a moj najljubši razlog je njeno kuhanje.

  Ko je Lota prvič začela objavljati slike hrane na svoji strani na Instagramu, sem si rekel: “Še ena slavna oseba želi biti Chef sha.” Vendar se je izkazalo, da sem se motil. Lota pri kuhanju ostaja blizu svojih nigerijskih korenin, svojo obrt jemlje zelo resno, je predana in si prizadeva kuhati prav. In res mi je všeč preprostost njenih slik. Vse te lastnosti so me vzljubile pri Loti.

  Abacha….

  riba na žaru, trpotec, perutničke, tigraste kozice in koruza….

  Še ena stvar, ki mi je všeč pri Loti, je njena oddaja “Lota Takes.” To počne, ko obiskuje hiše slavnih in skuha, kar imajo v shrambi. Kako kreativno je to?

  10 minut z Loto se mi je zdelo, kot da se pogovarjam s svojo duševno sestro. Brezupno jo ljubim … Uživajte :

  Nlc: Ste igralec v nigerijski filmski industriji. Od kod prihajate v Nigeriji?
  Lota: “Sem dekle Igbo, iz območja lokalne uprave Nsukka v državi Enugu.”

  Nlc: Kako usklajuješ vlogo igralca in gurmana?
  Lota: »To res ni afera s čajanko, ki bi uravnotežila moj položaj igralca in gurmana. Potrebujem veliko predanosti in discipline, da sledim temu, kar počnem. Rad igram, hkrati pa se zelo rad ukvarjam s hrano. Ne morem zapustiti enega zaradi drugega, ker sem strasten do obeh. Samo poskrbim, da oba dobro delujeta, kljub temu, kako težko je zame.«

  Nlc: Kako ste se prebili v filmsko industrijo?
  Lota: »Že od malih nog sem si vedno želela igrati. Čez nekaj let sem se vpisal tudi na Royal Arts Academy, kjer so se izostrile moje igralske sposobnosti. Moj prvi celovečerec pa je bil v Studiu 113, ki ga je produciral Lancelot Odua Imasuen. Od takrat se nisem več ozrl nazaj.”

  Nlc: Kako s svojim delom vplivate na skupnost okoli sebe?
  Lota: »Kot igralec sem jaz in še nekaj drugih v filmskem poslu ostal v središču pozornosti vseh in člani društva od nas pričakujejo veliko. Kot posameznik sem se odločil, da bom s svojimi vlogami dajal dobre zglede; menim, da bo pravilna interpretacija le-tega izobrazila veliko večino družbe. Kot dama veliko deklet zunaj gleda na nekoga, kot je Kiki, kot na vzornico, in najslabše, kar lahko storim, je, da jih razočaram.”

  Nlc: Kako ste ugotovili, da sta vaša strast film in hrana?
  Lota: »Ko sem bila v srednji šoli, sem odkrila, da dejansko znam igrati, in moji starši so me podpirali. Dobil sem veliko spodbud od ljudi, ker so videli, da imam potencial za igranje. Prav tako mi je všeč hrana; Rada kuham in potreba po lastni oddaji o hrani se je rodila iz moje ljubezni do hrane.”

  Nlc: Kje se kot igralec vidiš v prihodnosti?
  Lota: »V zelo bližnji prihodnosti se vidim na višjem piedestalu. Upam, da bom posnel še več filmov in da bom dobil priznanje za svoj trud. Na splošno se želim naučiti več, biti boljši človek in boljši igralec. Morda pa bom nekega dne produciral tudi svoj film.”

  Nlc: Vaš Instagram vir je poln čudovitih slik vas in vaše fotografije hrane. Kaj želite, da vemo o vaši karieri in skromnih začetkih?

  /boli, kebab iz puranjega in kozjega mesa. Poprova omaka in palmovo olje….

  Lota: »Sem zadnji otrok v hiši in tako kot moji starejši bratje in sestre sem dobila podporo staršev glede tega, kaj si želim zase v prihodnosti. Čeprav so me podpirali, so vztrajali pri tem, da grem na univerzo, kar se mi ne zdi slaba ideja. Ko sem bil na univerzi, sem leta 2011 tekmoval za Najlepše dekle v Nigeriji (MBGN). Potem sem se v celoti posvetil igralstvu in dobil svojo prvo vlogo v Studiu 113 Lancelota Odue Imasuena.”

  Nlc: Kaj bi svetoval meni in drugim, ki sledijo svoji strasti? je moja hrana?

  Lota: »Najprej mislim, da se je treba vprašati, zakaj želiš slediti tej strasti. Na ta način omogoča uspevanje na področju hrane. Berite knjige o hrani, glejte oddaje o hrani. S tem lahko ugotovite, kakšne so zdravstvene koristi nekaterih živil, kdaj jesti določeno hrano ali ne, in ljudem svetujete, kaj uživajo. Spoznavamo tudi hrano drugih kultur, zaradi česar smo vsestranski na področju pridelave hrane in drugih dejavnosti, povezanih s hrano.”

  Lota, moram reči: Če te ljubim, je narobe; dekle, še naprej te bomo imeli radi!