Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » 10 minut z Danielom Nwosujem. Aka ThatsDax

10 minut z Danielom Nwosujem. Aka ThatsDax

  Spoznajte gospoda Daniela Nwosuja, imenovanega Thatsdax. Glasbenik in študent z ljubeznijo do košarke, ki je po naključju Američan iz Nigerije; s tako ponižno ponižnostjo. ja oh! Ponosni smo na tega mladeniča. Daniel ima s svojo uspešnico “I Want” na Instagramu več kot 100.000 sledilcev, vendar je več kot samo senzacija na Instagramu in njegovo glasbo predvajajo tudi onkraj obal Združenih držav.

  Za Daniela sem prvič slišal na Facebooku. Zaljubil sem se v njegovo glasbo in si skoraj rekel: “Ta tip bo večerjal s kralji.” Potem sem ga videl na Instagramu in ponovno poslušal njegovo glasbo in iz očitnih razlogov me je spomnil na Paca. Njegova priredba the shape of you, ki jo je naredil Ed Sheeran, je moja najljubša njegova glasba. Večinoma govori o težavah v resničnem življenju in glede na vrsto rap glasbe, ki se predvaja tam, je Daniel resnica! To pomeni, da je za ameriško in nigerijsko glasbeno industrijo Daniel reinkarnacija Tupaca. Pravi Jollof zahodne Afrike.

   

  /wp-content/uploads/2017/07/IMG_1348.mp4

  Včasih se rad pogovarjam z nigerijskimi zvezdniki, ki so tudi gurmani. Prepričan sem, da obstajajo majhne stvari, ki bi jih radi vedeli o njih; na primer, kaj jedo, če sami pripravljajo hrano, če jedo ebo s prsti … Vem, da so zvezdniki tudi ljudje, a naj vam povem, da je zelo zanimivo vedeti malenkosti o njih. Nekako ti daje občutek, da jih poznaš. Torej uradno poznam Daniela, oh! on je moj prijatelj *z iztegnjenim jezikom … Ni vsakdanji recept abi? S tem si za poslastico 🙂

  Preberite intervju spodaj:

  Nigerianlazychef: Iz kje v Nigeriji si?

  Thatsdax: “Oče je iz Lagosa v Nigeriji.”

  Nigerianlazychef: Kako usklajuješ svoje resnično življenje in to, da si glasbenik; še posebej tisti, ki zastopa Nigerijo v ZDA. Ali včasih čutite pritisk, da morate delati dobro?

  Thatsdax: »Uravnotežim ga tako, da se zavedam, da čeprav za vse obstaja čas, si vse v mojem življenju ne zasluži enako časa. Treba se je žrtvovati. Iskreno povedano ni težko, saj cele dneve razmišljam o vsem in ko pride ideja na misel, jo takoj zapišem. Vedno poskušam opraviti stvari v trenutku. Kar se tiče pritiska, ga ne čutim. Samo sem jaz in vem, da je to dovolj.”

  Nigerianlazychef: No, očitno moraš biti gurman. Katera je vaša najljubša hrana in kako pogosto jo jeste?

  Thatsdax: »Moja najljubša hrana je riž. Na dober dan bom jedel vsaj dvakrat. Lahko ga jem dobesedno za vsak obrok, če se tako odločim.”

  nekaj nigerijskega jollofa zate Daniel 🙂

  Nigerianlazychef: Kako ste se prebili v glasbo?

  Thatsdax: »V glasbi sem se prebil tako, da sem iskal viralno vsebino in poskušal ustvariti pesem okoli tega. Naredil sem pesem, ki je bila povezana z volitvami tukaj v Ameriki in je razneslo. Bil je predelava Timmyja Turnerja od Desiignerja, ki sem jo poimenoval Hilly Hilly Clinton.”

  Nigerianlazychef: Kako s svojim delom vplivate na skupnost okoli sebe?

  Thatsdax:”S svojim delom vplivam na skupnost okoli sebe tako, da poskušam v svojo glasbo umestiti sporočila. Vse moje pesmi imajo običajno namen. Mislim, da je to izhod za ne samo otroke, ampak tudi odrasle, da slišijo pozitivne stvari v melodiji, ki je prijetna.«

  Nigerianlazychef: Kako ste ugotovili, da je vaša strast glasba?

  Thatsdax:”Svojo strast do glasbe sem našel naključno, ko sem začel pisati poezijo na potovanju zaradi košarkarskih tekem. Vedno sem imel rad glasbo in prosti stil za zabavo, vendar je poezija vzbudila željo po navdihu. To se je povečalo, ko sem ugotovil, da lahko z glasbo dosežem več ljudi.”

  Nigerianlazychef: Ko gre za vašo kariero, kje se vidite v prihodnosti?

  Thatsdax:”Ko gre za mojo kariero, se vidim kot eden najboljših umetnikov na svetu. Vidim se tudi kot ambasador in ustvarjam pozitivno spremembo v svetu. Ne samo  skozi mojo glasbo, ampak skozi stvari, ki jih govorim in počnem javno.”

  Nigerianlazychef: Kaj je ena stvar, ki jo želiš, da vemo o tebi, pa je ne vemo?

  Thatsdax:»Ena stvar, ki jo želim, da ljudje vedo o meni, pa je ne, je, da se bojim povprečnosti in bežim pred vsem, kar je. Verjamem, da imamo vsi v sebi veličino. Nikoli se ne bom zadovoljil s povprečnostjo.”

  Nigerianlazychef: Kaj želite, da vemo o začetku vaše kariere?

  Thatsdax:»Ena stvar, ki jo želim, da vsi vedo o tem, da začenjam svojo kariero, je, da je moj cilj spremeniti svet. Vem tudi, da moram biti sprememba, ki jo želim videti. To ni lahka naloga in pripravljen sem sprejeti izziv; predstavljam sebe, svojo družino in Nigerijo.«

  Nigerianlazychef: Kaj bi svetoval meni in drugim, ki sledijo svoji strasti? je moja hrana?

  Thatsdax:»Najboljši nasvet, ki ga lahko dam komur koli, je, da verjame v to, kar počne, in ko enkrat ustvariš to neomajno prepričanje, naj bo tvoj življenjski cilj, da o tem poveš čim več ljudem.«

  Daniela lahko spremljate na Instagramu na @Thatsdax, Twitterju @Thatsdax. In če želite poslušati njegovo glasbo na youtubu, kliknite tukaj povezavo