Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » 10 minut z Victorjem Ehikhamenorjem …The Subtle Foodie

10 minut z Victorjem Ehikhamenorjem …The Subtle Foodie

  Vedno nasmejani Victor Ehikamenor, rojen v zvezni državi Edo v Nigeriji, je umetnik, na katerega je Zvezna republika Nigerija ponosna.

  Victorja sem prvič spoznal na Facebooku prek moje prijateljice Ruone in ena stvar, ki me je pritegnila k Victorju, je bilo njegovo pisanje; kasneje sem izvedel, da je bil tudi umetnik. Victor svojo umetnost opisuje kot figurativno abstrakcijo; uporabo ikonografije. Oglejte si veliko slovnico na vrhu o 🙂

  /wp-content/uploads/2017/10/IMG_2610.mp4

  Pridejo dnevi, ko bi videl sliko njegovega umetniškega dela in čeprav je morda ne razumem, je iz neznanega razloga vedno tako osvežujoča. Pravijo, da je skrivnost uspešne kariere v tem, da resnično uživaš v tem, kar počneš. Gledanje Victorja, kako uživa in uživa v svoji umetnosti, me veseli. in ko riše, ostane nasmejan in nadaljuje z risanjem.

  Victor lahko naredi, da ima stisnjen kos papirja toliko različnih pomenov. Zdi se, da njegov svinčnik na papirju vedno uresniči še kakšne sladke sanje.

  Dve glavi ne moreta nositi ene krone…avtor Victor Ehikamenor

  Poleg tega, da je odličen umetnik, je tudi gurman in fantastičen fotograf hrane. Poznavanje njega kot umetnika mi pomaga razumeti zgodbo za vsako fotografijo. To je tako, kot če bi vedeli, kako oseba razmišlja, in bi lahko vedeli njeno razpoloženje v danem trenutku, ne da bi ta pojasnila.

  Navaden človek bi zgoraj videl lep krožnik omake Ayamase z rižem in ocvrtim trpotcem. Toda poznavajoč Victorja, je ta Ayamase prišel služiti od bogov za večno zadovoljstvo od lakote; tako kot mana iz nebes. In prav te malenkosti so tisto, kar me pri njem fascinira. Victor ne more biti samo navaden.

  Ker sem vedel in videl te stvari, sem moral narediti ta intervju z Victorjem. In če bi prebrali njegove zapise, bi vedeli, da je vsak odgovor točen … kot v, to je Victor … Nikoli ne spodleti!

  NLC: Ste nigerijski umetnik. Od kod prihajate v Nigeriji?
  Victor E: “Sem iz Uwessana, država Edo.”

  NLC: Kaj vam je všeč pri tem, da ste umetnik in gurman?
  Victor E: »Sem umetnik, ki jé, da preživi, ​​in vidi umetnost v tem, kako je hrana v nekaterih primerih predstavljena. Tudi v pogovoru o hrani najdem humor. Ne vem, ali me teh nekaj dejstev kvalificira za gurmana.”

  NLC: Katera je vaša najljubša hrana in kako pogosto jo skuhate/pojeste?
  Victor E: »Juha s pretlačenim jamom in ogbono (ohiele v jeziku Esan). Približno štirikrat na teden jem pretlačen jam. Kuhanje je povsem druga zadeva, lahko skuham zloben egusi in ogbono, a danes komaj.«

  Ne Ogbono, ampak Egusi bo prav!

  NLC:  Kako si se znašel kot umetnik?
  Victor: »Odvisno, kaj misliš z odmorom. Vsako dokončano umetniško delo je zame odmor, zato ni nekega posebnega hura trenutka.”

  NLC: kako si izvedel, da je tvoja strast umetnost?

  Victor E: »Umetnost me je zanimala že od četrtega leta. Ko so me pri petih letih sprejeli v osnovno šolo, sem svojo kredo in tablico uporabljal samo za risanje, namesto da bi pisal 123 ali ABC. Od takrat nisem nikoli zapustil umetnosti in umetnost ni nikoli zapustila mene … vzela sva si samo občasne odmore, da sva raziskovala druge stvari.«

  NLC: Kako s svojo umetnostjo vplivate na skupnost okoli sebe?
  Victor E: »Greneč bo moj pogovor s študenti umetnosti na terciarnih ustanovah. V atelje imam tudi mlade umetnike na pogovore. In verjamem, da vadba in govorjenje o umetnosti iz Nigerije na nekaterih mojih platformah pomaga moji industriji in skupnosti. Ko bom starejši, bi rad naredil več.”

  NLC: Kje se vidite v prihodnosti?
  Victor E: »Nisem tako preroški. Vzamem si dan za dnem in iskreno zaupam Bogu, da me drži za roko v neznano prihodnost.”

  NLC: Vaš instagram vir je poln čudovitih slik vas, vaše umetnosti in fotografij hrane. Kaj želite, da vemo o vaši karieri in skromnih začetkih?
  Victor E: »Doslednost in vztrajnost bosta najtršo skalo skuhala v gnetljivo glino. Ni kratke poti, da postaneš dober v kateri koli izbrani karieri, razen trdega dela in še več trdega dela, poleg tega pa še več trdega dela pomeni srečo.”

  NLC: Povejte nam eno stvar, ki je o vas ne vemo.
  victor E: »Ne maram kozjega mesa in ko sem sit, me hrana razdraži. (Ker že govorimo o hrani)”

  NLC: Kaj bi svetoval meni in drugim, ki sledijo svoji strasti? je moja hrana?
  Victor E: »Ne iščite ničesar drugega kot navdiha čez ramo. Poiščite življenjski slog, ki ustreza vaši karieri, in vsak dan bo za vas zabaven dopust. Bodite inovativni in prijazni do sočloveka. Ne stopajte na druge, da bi se povzpeli na vrh, prosite jih, naj vam pomagajo pri vzponu.”