Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Breskve v temni čokoladi in kokosu s karijevo-medenim mascarponejevim polnilom

Breskve v temni čokoladi in kokosu s karijevo-medenim mascarponejevim polnilom

  Temu bi lahko rekli tudi »odvračanje pozornosti od življenja v obliki breskev«.

  Bil je eden od tistih dni.

  Tisti dnevi, ko si želite, da vas gledanje novic ne bi pretreslo strahu. Tiste dni si predolgo v postelji in razmišljaš o kakršnih koli dovolj zakonitih razlogih, da bi jih izločil iz življenja … in si ga ne izmisliš. Tiste dni pogledate svojo včerajšnjo pošiljajočo pošto in se sprašujete, kaj točno ste mislili, ko ste kliknili »pošlji«. Te dni strgane kavbojke in stare bejzbolske majice zadostujejo kot oblačenje – rečeš si, da izgledaš retro srčkano, in poskušaš verjeti temu.

  Sem lahko iskren? Ti dnevi se mi dogajajo veliko. Sem živčen, zaskrbljen in čustven. Veliko več, kot bi si res moral priznati. Ampak to je resnica; To sem jaz.

  Kot rečeno, naučil sem se veliko majhnih trikov, s katerimi lahko dan, ki se bliža katastrofi, spremenim v nekaj nadvse sladkega. Malo sladice gre daleč. Sladica, ki se počuti elegantno; sladica, ki definira lahkotnost. Pogovorimo se o tem!

  Breskve! Trenutno so osupljivi – zgrabite nekaj. Narežite jih, pomočite v temno čokolado, prepojeno s kokosovim oljem, in povsod potresite nekaj sesekljanih indijskih oreščkov. To bi bilo dovolj dobro, kajne? Toda ali se kdaj ustavim pri dovolj dobrem?

  Ne! Kari in med se vmešata v kremast sir mascarpone, da naredita eksotično piko na i tej hitri poletni sladici.

  Upam, da boste ta vikend uživali vsako sekundo življenja. In jaz te ljubim. Res.

  Breskve v temni čokoladi in kokosu s karijevo-medenim mascarpone polnilom – Baker by Nature

  Za 6-12 porcij, odvisno

  6 breskev, prerezanih na pol in brez koščic

  1 skodelica temnih čokoladnih koščkov, stopljenih

  1 žlica kokosovega olja (neobvezno)

  1/4 skodelice indijskih oreščkov, drobno sesekljanih

  8 oz mascarpone sira, pri sobni temperaturi

  2 žlici medu

  2 žlički curryja

  Navodila:

  Čiste breskve prerežite na pol, jim izkoščičite in jih položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, ter postavite na stran. V dvojnem kotlu ali v mikrovalovni pečici stopite čokoladne koščke in mešajte s kokosovim oljem, dokler ni popolnoma gladka. Polovico vsake breskve pomočimo v stopljeno čokolado in potresemo s sesekljanimi oreščki. Pekač z breskvami postavite v hladilnik, da se ohladi, medtem ko pripravljate nadev.

  V srednje veliko skledo dajte mascarpone sir, kari in med ter stepite do gladkega. Ko se čokolada strdi na breskvah, na sredino vsake zajamemo nadev (približno žlico ali več) in postrežemo.