Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Tanki hrustljavi čokoladni piškoti

Tanki hrustljavi čokoladni piškoti

  Odložite svoj piškotni list, ker te tanke hrustljave čokoladne piškote morate obvezno speči! Ti piškoti se zlato rjavo zapečejo in dišijo kot v nebesih! Super tanki in osupljivo hrustljavi, to so eni naših najljubših receptov za čokoladne piškote!

  Tanki in hrustljavi čokoladni piškoti

  Ali ste tip osebe za žvečilne čokoladne piškote? Ali tanek in hrustljav čokoladni piškotek neke vrste?

  Osebno sem za oba! Raznolikost je začimba življenja, kajne?! Ampak priznam, ljubezen do tankih hrustljavih piškotov je prišla pozno v življenju. Pravzaprav sem jih zares odkril šele letos. Ko pa sem, je bila ljubezen na prvi ugriz.

  In tudi moj mož jih obožuje. Nočem priznati, koliko jih lahko pojemo naenkrat! Ne vem, ali je to zato, ker so tanjši od običajnih piškotov, vendar lahko pojem 3 v nekaj minutah.

  Kot mnogi smo se v to vrsto piškotov najprej zaljubili po zaslugi pekarne Tate’s! Njihovi pakirani piškoti se prodajajo v bistvu povsod tukaj v NY. Preveč enostavno je povleči paket – ali 3 – in uživati ​​doma.

  Toda ne glede na to, kako obožujem te piškote, sem si želel ustvariti domačo različico. Takšni, ki so bili zelo podobni, a nekoliko bolj masleni in okusni. Želel sem tudi najmanjše žvečenje v središču. In po približno milijon in enem neuspehu mi je končno uspelo! To so moji sanjski piškoti.

  Tako so masleni … in sladki … in hrustljavi! So tanki za papir in postanejo bolj hrustljavi, ko se ohladijo. In naredijo TONO piškotkov, zaradi česar so odličen recept, ki ga lahko uživate v praznični sezoni! AKA sezona deljenja piškotkov.

  Tanki in hrustljavi piškoti v 3 korakih:

  1. Predhodno segrejte pečico: Za razliko od večine mojih receptov za piškote, ki zahtevajo višjo temperaturo 375, bodo ti piškoti pečeni v pečici, nastavljeni na 350 stopinj (F). Medtem ko se pečica segreva, obložite 2 velika pekača s pergamentnim papirjem. Če imate še več pekačev, jih obložite! Ker ta recept naredi ogromno piškotov in jih morate pustiti, da se ohladijo na pekaču. Torej več kot je, bolje je!
  2. Naredite testo za piškote: Za to boste potrebovali električni mešalnik! Ker boste morali maslo in sladkor stepati na srednji do visoki hitrosti, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Nato dodamo jajca in vanilijo, na koncu pa še moko, sol in sodo bikarbono. In potem čokoladni čips. Pazite, da ne premešate preveč, ko dodate mešanico moke!
  3. Odložite in pecite: Z majhno zajemalko za piškote spustite kroglice testa v velikosti 1 jedilne žlice na pripravljene pekače, pri čemer pustite približno 2 palca med vsako kroglico testa za piškote.

  VELIKO se širijo! Nato pečemo 10 do 12 minut. Čas pečenja se lahko nekoliko razlikuje, če vaša pečica deluje visoko/nizko. Torej bodite pozorni. Nato ohladite na rešetki vsaj 30 minut, preden postrežete! Ponovite z vsem testom za piškote.

  Nasveti za popolnoma tanke in hrustljave piškote:

  • Sestavine sobne temperature: Preden začnete s peko, se prepričajte, da so maslo, jajca in celo mleko na sobni temperaturi. Če je maslo prehladno, se v pečici ne bo razmazalo. In hladne sestavine se ne vežejo.
  • Več granuliranega sladkorja: Uprite se skušnjavi, da bi uporabili več rjavega sladkorja! Razlog, zakaj uporabljam samo 1/4 skodelice, je, ker ima rjavi sladkor več vlage kot beli sladkor. In v tem primeru to ni tisto, kar želimo.
  • En pladenj naenkrat: Vem, da je to lahko nadležno, vendar se mi zdi, da peka enega pladnja naenkrat zagotavlja najbolj enakomerno pečenje.
  • Pazi na čas pečenja: moji piškoti so popolnoma rjavi in ​​hrustljavi po 10 minutah. Če želite, da so IZJEMNO hrustljave (na primer, brez žvečenja v sredini in zelo temno rjave), predlagam, da pustite 11 ali celo 12 minut.
  • Obrnite ponev: Da zagotovite, da se ti piškoti enakomerno spečejo, obrnite ponev na polovici časa peke. Zaupajte mi glede tega! V nasprotnem primeru boste imeli nekaj bledih in komaj pečenih piškotov, ostali pa preveč pečeni.
  • Ne dodajajte dodatnih čokoladnih koščkov: Ker so piškoti TAKO redki, je dodajanje preveč čokoladnih koščkov lahko problematično. Zato se vsekakor držite zahtevanega zneska.
  • Dodaj sol: Vse! Vem, da se 1 čajna žlička morda sliši veliko, vendar so ti piškoti zelo sladki in sol pomaga uravnovesiti okus. Pravzaprav obožujem dodajanje kosmičev morske soli na vrh, da dodam še večji kontrast okusa!

  Ali lahko zamrznem testo za piškote?

  Zagotovo lahko! Prepričajte se, da času pečenja dodate minuto ali dve.

  Najboljši način za zamrzovanje tega testa za piškote je, da velik pekač obložite s pergamentom in nato na vrh položite kroge testa za piškote. Pekač postavite v zamrzovalnik in ohladite, dokler kroglice testa za piškote niso čvrste.

  Ko so zamrznjeni, jih shranite v vrečko, varno za zamrzovanje, za največ 2 meseca! Testo za piškote lahko hranite tudi v hladilniku do 5 dni. Pred peko pa naj se segreje na sobno temperaturo. Ne pozabite, da želimo, da se ti piškotki razširijo!

  Če imate radi super maslene, čipkasto tanke, hrustljave čokoladne piškote, jih morate poskusiti! Tako okusni sami ali z ogromno kepico sladoleda na vrhu!

  Več neverjetnih receptov za čokoladne piškote:

  • Čokoladni piškoti za vsak dan
  • Najčudovitejši veganski čokoladni piškoti
  • Čokoladni piškoti s kokosovim oljem
  • Čokoladni piškoti Baileys Irish Cream
  • Žvečljivi ovseni piškoti s čokoladnimi koščki
  • Ovseni piškoti s čokoladnimi kosmiči iz arašidovega masla

  Tanki hrustljavi čokoladni piškoti

  Odstranite svoj pekač s piškoti, saj je te tanke hrustljave čokoladne piškote treba speči! Ti piškoti se zlato rjavo zapečejo in dišijo kot v nebesih! Izredno tanki in čudovito hrustljavi, to je eden naših najljubših receptov za čokoladne piškote!

  -7 { fill: }-7 33 -7-33); }-7 50 -7-50); }-7 66 -7-66); -7-33 stop -7-50 stop -7-66 stop { stop-color: }4,94 od 33 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 20 minut Čas kuhanja 11 minut Čas neaktivnosti 20 minut Skupni čas 51 minut

  Tečaj DessertCuisine American

  Porcije 3 ducatov piškotov

  Sestavine

  2 skodelici večnamenske moke

  1 čajna žlička sode bikarbone

  1 čajna žlička morske soli

  10 unč nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

  1 in 1/3 skodelice granuliranega sladkorja

  1 /4 skodelice svetlo rjavega sladkorja, pakirano

  2 žlički vanilijevega ekstrakta

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  1 žlica mleka, pri sobni temperaturi

  2 skodelici polsladkih čokoladnih koščkov

  ~453 ~

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). 2 velika pekača obložite s pergamentnim papirjem in ju postavite na stran.

  V srednje veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol; odstavite.

  V skledi stoječega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatico, stepajte maslo in oba sladkorja pri srednji hitrosti približno 2 minuti ali dokler ne postanejo rahli in puhasti, po potrebi strgajte skledo.

  Dodajte vanilijo in gladko stepite. Dodajte jajca, enega za drugim, po vsakem dodajanju dobro stepite. Stepite v mleku.

  Pri nizki hitrosti dodajte mešanico moke in stepajte, dokler se ravno ne združi. Stepite čokoladne koščke.

  Koglice testa v velikosti 1 jedilne žlice položite na pripravljene pekače, pri čemer pustite 2-palčno razdaljo med vsakim piškotkom za neizogibno širjenje.

  Pecite pladenj za pladnjem 10 do 11 minut, obrni pekač na polovici pečenja.

  Pusti, da se piškoti 15 minut ohlajajo na pekaču, preden jih s tanko lopatko preneseš na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Ponovite z vsem testom za piškote.