Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Srčki iz arašidovega masla, obliti s čokolado

Srčki iz arašidovega masla, obliti s čokolado

  Srčki iz arašidovega masla, obliti s čokolado, so POPOLNI za valentinovo! Imajo enak okus kot Reeses … ampak milijonkrat boljši, ker so domači! In njihova čudovita oblika srca bo zagotovo spravila vsakogar v nezavest!

  Čokoladni srčki iz arašidovega masla 

  Zdi se mi, da je prva stvar, ki bi jo morali danes obravnavati, oblikovanje teh sladkih malih dobrot.

  Vam izdam majhno skrivnost? Te s čokolado oblite srčke iz arašidovega masla boste v celoti oblikovali ročno. Tukaj ni modelčkov za piškote! Vem, da se to morda sliši kot veliko dela … vendar obljubim, da je to zabaven in enostaven postopek, ki prinaša koristi.

  Mešanica arašidovega masla je sestavljena iz arašidovega masla, masla, vanilije, slaščičarskega sladkorja, malo mleka in ščepca soli – to je to! Pomemben del pri tem je zagotoviti, da ste dosegli ustrezno konsistenco, preden oblikujete srčke. Želite, da je vaše testo mehko in se zlahka stisne skupaj, ne da bi bilo mokro ali lepljivo. Rad razmišljam o tem kot o playdoh; mora biti le malo drobljiva, vendar brez truda ubogati vaše roke, ko jo oblikujete v obliko. Če se vam zdi testo preveč lepljivo, preprosto dodajte malo več slaščičarskega sladkorja; če je testo presuho, je kanček mleka vaš prijatelj.

  Prav. Zdaj, ko smo obravnavali izdelavo nadeva iz arašidovega masla, se res osredotočimo na del oblikovanja. Naredili boste naslednje: zajemajte kroglice iz nadeva (jaz svoje delam v kroglicah v velikosti 2 žlic), pritisnite z dlanjo (ne pretanko!) in uporabite robove s svojimi lepimi malimi prsti oblikujte spodnji del ovala v konico (to bo spodnji del srca) in zgornji del v dvojno okroglo obliko srca (to bo vrh vašega srca). Če nič od tega, kar sem pravkar vnesel, ni imelo smisla, potem preprosto pogumno pogumno, zabavajte se in oblikujte nadev iz arašidovega masla v najboljše majhne srčke, ki si jih lahko zamislite. Vem, da bodo odlični! Najpomembnejši del je le, da jih ne naredite pretanke. Debeline morajo biti vsaj 1/4 palca. To jim pomaga ohraniti obliko med postopkom namakanja v čokolado.

  Ko že govorimo o čokoladi … poglobimo se v to, kajne? Pomakanje v čokolado se izvede, ko so srčki iz arašidovega masla oblikovani in zamrznjeni. Ja… ZAMRZNJENO. Ampak samo za uro in pol 🙂 Zamrzovanje srčkov iz arašidovega masla je pomembno, ker je testo precej mehko (ne pozabite, kot playdoh) in bo zlahka izgubilo svojo obliko, če ga potopite, preden ima čas, da se strdi.

  Osebno imam najraje in toplo priporočam uporabo polsladke ali temne čokolade za ta recept. Nadev iz arašidovega masla je že zelo sladek, zato uporaba temnejše čokolade z nižjo vsebnostjo sladkorja pomaga preprečiti, da bi ta recept postal neprijetno sladek.

  Svoje svetleče čokoladne srčke okrasite s ščepcem drobljene morske soli (moj najljubši) ali hrustljavimi čokoladnimi posipi (klasično) – ali pa naredite nekaj obojega. Pustite, da se čokolada popolnoma strdi, preden jo vkopljete ali postrežete prijateljem in ljubljenim. Ta postopek lahko pospešite tako, da posodo s srčki iz arašidovega masla, oblite s čokolado, za 15 minut postavite v zamrzovalnik.

  Ali si ne moreš predstavljati, da bi ugriznil enega od teh lepotcev? Razbiti to hitro čokoladno lupino in zariti zobe v ta kremni nadev iz arašidovega masla?

  ~ 152 ~ Na to temo … Moram iti. Ostalo je še eno srce iz arašidovega masla, prekrito s čokolado (preizkušanje okusa je bilo intenzivno) in no, mislim, da veste, kako gre.

  Ta recept sem prilagodil svojim jajcem iz arašidovega masla, oblitih s slano čokolado! Če želite pripraviti ta recept, preprosto sledite tej povezavi, naredite recept po navodilih, TODA arašidovo maslo namesto jajc oblikujte v srčke 🙂 Če imate kakršna koli vprašanja, jih vprašajte!

  Več receptov za arašidovo maslo:

  • S čokolado oblit arašidovo maslo Cheesecake
  • 5-sestavinski kozarci arašidovega masla
  • Browni iz arašidovega masla
  • Easy kikirikijevo maslo
  • Reese’s Kosi tartufov iz arašidovega masla