Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Mehki čokoladni piškoti

Mehki čokoladni piškoti

  Mehki čokoladni piškoti so izjemno mehki, nežni in okusni! To je POPOLN recept za čokoladne piškote za pripravo sladolednih sendvičev!

  Kako narediti mehke čokoladne piškote

  Danes je recept številka 4 v naši seriji Božič v juliju!

  In pripravljamo popolne mehke čokoladne piškote! Za razliko od mojih vsakodnevnih čokoladnih piškotov, ki so mehki, žvečilni in malo hrustljavi, in za razliko od mojih tankih in hrustljavih čokoladnih piškotov, ki so čipkasto tanki in se resno zaskočijo, so ti piškoti resnično mehki in tako nežni! Že z najmanjšim žvečenjem! To izhaja iz dodatka kisle smetane!

  Nekako me spominjajo na izjemno povišan Entemannov piškot! Ampak milijonkrat okusnejša!

  Ti mehki čokoladni piškoti so nepogrešljiv v prazničnem času. Sveže iz pečice so tako dobri in vabljivi! Slučajno pa delajo tudi NAJBOLJŠE sladoledne sendviče! Njihova mehka tekstura pri zamrzovanju ne postane pretrda, tako da lahko z lahkoto zarijete zobe! Torej so res popoln božično-julijski recept!

  Rjavo masleno testo za piškote

  Čeprav so to mehki piškoti, ne bomo preskočili rjavega masla! Rjavo maslo doda TONO okusa in je skrivna sestavina, da ti piškoti naredijo okus, kot bi prišli iz modne pekarne!

  Uporaba stopljenega rjavega masla pomeni tudi, da je ta recept mogoče pripraviti brez električnega mešalnika! Vse sestavine lahko preprosto zmešate v veliki skledi! Najprej boste želeli premagati maslo, sladkorje, jajca in vanilijo. Nato boste dodali svoje suhe sestavine in vse skupaj zmešali, dokler se ne poveže!

  Ohladite testo

  Ta recept zahteva 2 časa hlajenja! Ampak počakaj! Preden pobegneš, naj ti razložim! Ker res ni slabo!

  Najprej boste celotno skledo testa za piškote za 30 minut hladili. To omogoča, da se testo za piškote dovolj strdi, da ga je enostavno zajemati in oblikovati v okrogle kroglice. Na tej točki boste zajeli testo za piškote na pekač, obložen s pergamentnim papirjem (položite jih toliko, kolikor jih lahko spravite na list, in naj vas ne skrbi, da bodo blizu) in pekač postavite nazaj v hladilnik za še 2 ure.

  Ali lahko počivam dlje kot 2 uri?

  Da!!! Oblikovane kroglice iz piškotnega testa lahko hladite v hladilniku do 3 dni! Lahko pa zamrznete kroglice testa za piškote za največ 2 meseca. Če pa hladite dlje kot 24 ur, boste morda morali času peke dodati minuto ali dve!

  Speci piškote

  Približno 30 minut preden nameravate peči, segrejte pečico in pripravite pekače!

  Ker želimo mehke piškote, bomo pečico segreli na 350 stopinj. Nato dva velika pekača obložite s pergamentnim papirjem. Ko je testo za piškote dovolj ohlajeno, ga vzemite iz pečice in prenesite kroglice testa za piškote v pripravljene pekače, tako da med njimi pustite 2-palčni prostor za širjenje. Nato pecite en pladenj naenkrat 12 minut!

  Pladenj za piškote postavite na rešetko in ohlajajte vsaj 20 minut, preden ga poglobite!

  Okrasitveni nasvet

  Če hrepenite po piškotih, ki so VIDETI prav tako lepi, kot so okusni, dodajte nekaj dodatnih koščkov čokolade na vrh, takoj ko pridejo piškoti iz pečice. Običajno dam na stran 1 in 1/2 skodelice čokoladnih koščkov in na vrh vsakega piškota pritisnem 4 ali 5 dodatnih.

  Še ena profesionalna možnost okrasitve? Malo drobne morske soli! Le malo posipa po vsakem piškotu bo dodalo pico in slan okus.

  Več receptov za čokoladne piškote:

  • Piškoti s čokoladnimi koščki iz arašidovega masla v pekovskem stilu
  • Rženi viski in čokoladni piškoti
  • Rjavi masleni čokoladni piškoti v velikosti grižljaja
  • Čokoladni piškoti Baileys Irish Cream
  • Veganski čokoladni piškoti

  Mehki čokoladni piškoti

  -5 { fill: }-5 33 -5-33); }-5 50 -5-50); }-5 66 -5-66); -5-33 stop -5-50 stop -5-66 stop { stop-color: }5 od 3 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 30 minut Čas kuhanja 11 minut Čas ohlajanja 3 ure

  Tečaj DessertCuisine American

  Sestavine

  14 žlic (198 gramov) nesoljenega masla, stopljenega do rjave barve

  2 in 1/2 skodelice (350 gramov) večnamenske moke

  3/4 čajne žličke sode bikarbone

  1/2 čajne žličke soli~ 253~1 skodelica (213 gramov) pakiranega svetlo rjavega sladkorja

  2/3 skodelice (131 gramov) granuliranega sladkorja

  1 žlica vanilijevega ekstrakta

  2 veliki jajci pri sobni temperaturi

  2 žlici kisle smetane (ali Grški jogurt) pri sobni temperaturi

  2 skodelici polsladkih čokoladnih koščkov in več za okrasitev

  1 čajna žlička kosmičaste morske soli za okrasitev, po želji

  Navodila 

  V ponvi na zmernem ognju stopite maslo. Nadaljujte s kuhanjem masla. občasno zavrtite ponev. Tukaj pozorno spremljajte. Vrh masla se mora speniti. In morali bi slišati drobne poke. Maslo se bo razvilo v bogato jantarno barvo z drobnimi rjavimi koščki na dnu. In imel bo rahlo oreščkov vonj. To naj traja približno 8 minut. Ko maslo doseže to stopnjo, ga takoj odstavite z ognja in prelijte v veliko posodo za mešanje.

  V srednji skledi zmešajte moko, sol in sodo bikarbono, dobro premešajte, da se povežejo, nato pa odstavite, dokler ni potrebno.

  V veliki skledi zmešajte stopljeno porjavelo maslo in oba sladkorja ter stepajte, dokler se dobro ne združita, približno 1 minuta. Dodajte vanilijo in stepajte, dokler se ne združi.

  Eno za drugim stepite jajca in jih po vsakem dodajanju dobro stepite. Stepite kislo smetano (ali grški jogurt).

  S trdno gumijasto lopatko nežno vmešajte moko in mešajte le toliko časa, da moka začne izginjati. Zložite čokoladne koščke.

  Skledo pokrijte in postavite v hladilnik za 30 minut.

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem. Ko je 30 minut hlajenja končano, posodo vzemite iz hladilnika. Z veliko zajemalko za piškote razdelite testo na okrogle kroglice v velikosti 3 žlic in jih položite na pripravljen pekač. Testo za piškote ohlapno pokrijte s saran folijo in ga postavite v hladilnik za 2 uri.

  30 minut, preden nameravate peči, segrejte pečico na 350 stopinj (F). Dva velika pekača obložite s pergamentnim papirjem.

  Ko je testo za piškote pripravljeno, ga vzemite iz hladilnika. Kroglice ohlajenega testa za piškote prenesite na pripravljene pekače, tako da med vsako kroglico testa pustite približno 2-palčno razdaljo za širjenje.

  Pecite pladenj za pladnjem 11 minut. Če se robovi med peko razširijo, jih z lopatko nežno potisnite nazaj, takoj ko piškote vzamete iz pečice. Po želji na tople piškotke vtisnite še koščke čokolade. Nato po želji potresemo z morsko soljo.

  Pusti, da se piškoti ohlajajo na pekaču 20 minut, nato jih previdno prestavi na rešetko za hlajenje.

  Opombe

  Kroglice iz testa za piškote lahko hladite do 72 ur ali zamrznete do 2 meseca. Če pečete iz zamrznjenega stanja, času pečenja dodajte minuto ali dve.

  Ključna beseda čokoladni piškoti, mehka serija