Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Slano arašidovo maslo – Čokoladni Brigadeiros

Slano arašidovo maslo – Čokoladni Brigadeiros

  Brigadeiros! Pojejmo jih. Imejmo jih radi. Pogovorimo se o njih!

  Ampak najprej opravimo pogovorni del. Ker imam vprašanje! Ali veste, kaj je kaj v svetu brigadeiros? Če ne, berite dalje! Brigadeiro je brazilski čokoladni bonbon, ki je bil ustvarjen v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. V Braziliji in na Portugalskem je zelo priljubljen in po besedah ​​ene od mojih brazilskih deklet jih vedno postrežejo na rojstnodnevnih zabavah. Bonboni za rojstni dan?! Uh, jaeeeeeah! Tako bi se lahko spustil s tem.

  Ti majhni bonboni so tradicionalno narejeni s preprostim mešanjem sladkanega kondenziranega mleka, masla in kakavovega prahu skupaj. Nato zmes segrevamo v ponvi na štedilniku, dokler ni gladka, lepljiva in jo je mogoče zajemati. Zadnji del postopka brigadeiro je zajemanje zmesi in valjanje v majhne kroglice, nato pa jih povaljajte v izbranem prelivu.

  Nadaljujmo z delom o ljubezni do njih. To je enostavno! Slano arašidovo maslo – čokoladni brigadeiros = globoki bonboni iz temne čokolade, pomešani z morsko soljo in arašidovim maslom. Oh, tudi na zunanji strani imajo lepo debelo plast slanih arašidov. Ste še zaljubljeni?

  In kaj je bil zadnji del … o ja! Pojej jih’. Annnnnnnd, pojdi!

  Soljeno arašidovo maslo – čokoladni Brigadeiros – Baker by Nature 

  Naredi približno 20 (v velikosti 1 čajne žličke) bonbonov

  Sestavine:

  (1) 14 oz pločevinka sladkanega kondenziranega mleka

  3 žlice slanega arašidovega masla

  1 žlica soljenega masla

  3 1/2 žlice nesladkanega kakava v prahu

  1/2 skodelice sesekljanih slanih španskih arašidov za povaljanje čokolade v

  Navodila:

  V majhni ponvi zmešajte kondenzirano mleko, arašidovo maslo, maslo in kakav v prahu. Mešanico na zmernem ognju rahlo zavrite in kuhajte – ob stalnem mešanju – dokler ne postane gosta in skoraj taff; približno 10 minut. Odstranite ponev z ognja, zajemajte testo v toplotno odporno skledo in pustite, da se mešanica ohladi vsaj eno uro; mora se utrditi. Ko je testo čvrsto in ga je mogoče zajemati, naredite majhne zajemalke z 1 čajno žličko testa, jih povaljajte v (na maslu namazanih) rokah in nato povaljajte v sesekljanih arašidih. Nadaljujte, dokler ne ostane vsega testa. Pojejte takoj ali postavite v hladilnik, dokler ga ne potrebujete.