Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Peppermint Mocha Thin Mints

Peppermint Mocha Thin Mints

  Peppermint tanki metini piškoti

  Vesel petek, prijatelji! Ker očitno rad pomočim stvari v čokolado in vam rečem, da jih pripravite// podarite// pojeste vse, sem se odločil, da vas pošljem na konec tedna z drugo enostavno poslastico, popolno za praznike.

  Danes: Peppermint Mocha Thin Mints!!! Resnično sem navdušen nad tem, zato se takoj vključimo!

  Prvi korak k redčenju mokka poprove mete vključuje iskanje, odpiranje in dekonstrukcijo celega paketa oreos. To je zabavno delo! Ampak tudi grunt delo. To nalogo lahko prepustite malim otrokom, ki želijo pomagati »kuhati«. Prepričajte se, da ne glede na to, kdo na koncu obravnava to stopnjo, piškotke previdno raztrga in odstrani kremo. Želimo, da piškoti ostanejo celi in čisti, zato bodite z njimi občutljivi.

  Prav. Tako imamo zdaj na dosegu roke cel kup golih čokoladnih piškotov… torej! Pomakamo jih v čokolado! Ta čokolada bo obogatena s kančkom izvlečka poprove mete, instant espressom (za tisto moč mokke – wahoo!) in kančkom kokosovega olja (za sijaj; tega ne boste okusili). Lahko ga stopite v mikrovalovni pečici ALI na štedilniku. V vsakem primeru ga pozorno opazujte. Nihče si ne želi drame z zažgano čokolado!

  Ko stopite svojo mocha čokolado s poprovo meto do svilnato gladke popolnosti, je čas za dip dip dippity dip. To lahko storite tako, da piškotek nataknete na vilice in ga potopite v čokolado. Izvlecite ga nazaj z omenjenimi vilicami in BOOM. Dobili ste pepermint mocha tanko meto!

  Vsak piškot boste želeli posuti z nekaj zdrobljenih bonbonov poprove mete. Uporabil sem klasične okrogle poprove mete, ki jih prodajajo v trgovini, če pa najdete sladkarije, mislim, da bi tudi delovale. Kar se tiče drobljenja … sem svoje poprove mete vrgla v mešalnik. Toda oster nož in veliko potrpežljivosti bosta delovala.

  Ko so vsi vaši piškoti potopljeni in okrašeni, morate le sedeti in čakati. Čokolada se mora strditi, preden jih lahko postrežete/pojeste/podarite, zato ne pozabite na to. Običajno jih postavim v hladilnik za 25 minut, da pospešim postopek. Deluje kot čar.

  Zaradi narave čokolade priporočam, da jih hranite na hladnem, dokler jih ne potrebujete. To jim bo pomagalo, da bodo trdni in lepi.

  Tudi: Smetano lahko pustite notri in pripravite oreos s pepermint mokko. Enako super 😉

  Več receptov za poprovo meto:

  • Čokoladna torta Peppermint Mocha
  • Easy Chocolate Peppermint Fudge
  • Peppermint Mocha piškotki
  • Enostavni oreo tartufi s poprovo meto
  • 5-sestavni polpetki s poprovo meto
  • Čokoladni kolački Peppermint Mocha

  Peppermint Mocha Thin Mints

  NATISNI RECEPT

  Čas priprave 5 minut Čas kuhanja 5 minut Skupni čas 10 minut

  Porcije 45 piškotov

  Sestavine

  1 paket Oreo piškotkov (smetanov nadev odstranjen)

  1/2 – 1 čajna žlička instant espressa v prahu (dodajte več ali manj po želji)

  12 unč polsladke čokolade, sesekljane

  3/4 čajna žlička olja poprove mete

  1 čajna žlička kokosovega olja

  Mintini bonboni ali sladkarije, narezani (uporabil sem približno 1/2 skodelice)

  Navodila 

  Odstranite oreos iz embalaže. Vsak piškot nežno odpremo in z obeh strani odstranimo kremo; ponovite z vsemi piškotki.

  V majhno skledo, primerno za mikrovalovno pečico, dajte narezano čokolado, olje poprove mete, kokosovo olje in prašek za espresso; segrevajte pri nizki stopnji po 20 sekund in med vsakim mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in jo lahko gladko stepete.

  Polovico piškota potopite v stopljeno čokolado in jo povaljajte z vilicami, da zagotovite, da je popolnoma prekrit. Z vilicami dvignite piškotek iz čokolade in pustite, da odvečna čokolada kaplja nazaj v skledo. Prenesite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem. Ta postopek ponavljajte, dokler niso vsi piškoti prekriti s čokolado. Še vedno mokro čokolado potresemo z zdrobljenimi bonboni poprove mete (tukaj lahko izbirate tako lahke kot težke po želji).

  Pustite, da se čokolada strdi, preden jo zaužijete/servirate. Ta postopek lahko pospešite tako, da pekač za 25 minut postavite v hladilnik.

  Opombe

  Te piškotke je najbolje hraniti v zelo hladnem prostoru ali v hladilniku.