Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Marshmallows s slano karamelo v temni čokoladi

Marshmallows s slano karamelo v temni čokoladi

  Ta enostaven dekadentni recept združuje tri moje najljubše dobrote vseh časov: temno čokolado, slano karamelo in marshmallows! Stopljeno čokolado potresemo z zdrobljenimi graham krekerji in dobili boste poslastico s’mores v velikosti grižljaja. To so novi priljubljeni!

  Danes je moja prva objava po prazničnih počitnicah (pogrešal sem vas!!!), in ta je za vse ljubitelje marshmallows! Ti (kupljeni v trgovini) marshmallows so preliti z doma narejeno soljeno karamelno omako, potopljeni v slastno temno čokolado, nato pa preliti s ščepcem zdrobljenih graham krekerjev. Polni so okusa, teksture in osebnosti!

  Najboljši del? Kljub temu, da so malce neurejeni (stopljena čokolada je vedno …), so ti marshmallowi s slano karamelo in temno čokolado enostavni za pripravo.

  Ker so marshmallows in čokolada kupljeni v trgovini, je večina dela že opravljena namesto vas. Slano karamelno omako pripravite doma iz nič, vendar ne skrbite – zelo enostavno je in ne potrebuje nobene modne opreme. Preprosto sledite tej 6-minutni majhni seriji slane karamelne omake in v hipu boste pomakali marshmallowe.

  Prvi korak je pomemben. Marshmallowe položite na velik pekač (obložen s pergamentnim papirjem ali silikonsko podlogo za peko) in jih za 15 minut postavite v zamrzovalnik. To jim omogoča, da se strdijo (ne da bi popolnoma zamrznili), zato jih je veliko lažje potopiti v karamelno omako.

  Medtem ko se marshmallows ohlajajo, stopite čokolado in pripravite slano karamelno omako. Pustite karamelo, da se ohladi le kakšno minuto, preden vanjo pomočite marshmallow.

  Potem boste marshmallowe položili nazaj na pekač in pekač postavili nazaj v zamrzovalnik za nadaljnjih 15 minut ali dokler se karamela dovolj strdi in bo vsak marshmallow zlahka dvignjen s pekača.

  Zdaj je čas za čokolado! Vsak marshmallow boste na hitro potopili v stopljeno čokolado in pustili, da morebitna odvečna čokolada odteče nazaj v skledo. Nato boste marshmallow preprosto položili nazaj na pripravljen list. Ko so vsa dna potopljena, jih lahko po vrhu pokapljate s čokolado, nato pa vrhove potresete z zdrobljenimi drobtinami graham krekerja. Zaradi tega imajo okus kot samo s’mores!!!

  Pred serviranjem pustite, da se čokolada strdi! To lahko pospešite tako, da posodo postavite nazaj v zamrzovalnik ali hladilnik.

  Marshmallow s slano karamelo in temno čokolado

  NATISNI RECEPT

  Porcije 30 marshmallowov

  Sestavine

  (1) 16 oz vrečka velikih marshmallows

  (2) serije šestminutne slane karamelne omake (povezava do recepta v objavi)

  8 unč temne čokolade, stopljene

  2 čajni žlički kokosa ali repično olje

  1/4 skodelice zdrobljenih drobtin graham krekerja

  Navodila 

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem ali silikonsko podlogo za peko. Pripravljen pekač obložite z marshmallows. Pekač postavite v zamrzovalnik za 15 minut.

  Medtem ko se marshmallows strdi, pripravite karamelno omako.

  Ko so marshmallows pripravljeni, spodnjo stran vsakega marshmallowa pomočite v karamelo, nato pa ga položite nazaj na pripravljen pekač . Ponovite z vsemi marshmallows. Pekač postavimo nazaj v zamrzovalnik in pustimo, da se karamela strdi; približno 15 minut.

  Medtem ko se karamela strdi, stopite čokolado. To naredite tako, da narezano čokolado položite v majhno posodo za mikrovalovno pečico, dodajte olje in segrevajte pri nizki stopnji po 30 sekund, med vsakim premešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in jo lahko stepete. Odstavite.

  Ko se karamela strdi, vzemite ponev iz zamrzovalnika in vsak marshmallow pomočite v stopljeno čokolado; ponovite z vsemi marshmallows. Preostalo čokolado pokapajte po vrhovih marshmallowsov, nato pa jih potresite z zdrobljenimi drobtinami graham krekerja.

  Pustite, da se čokolada strdi, preden jo zaužijete/servirate.

  Opombe

  *Ko marshmallow pomakate v karamelo, ne pustite, da odteče preveč karamele, preden jo prenesete na pekač. Ko se ohladi, bo karamela naredila majhen bazen okoli dna marshmallowa, kar bo olajšalo lupljenje silikonske plošče.
  *Če ne marate temne čokolade, lahko uporabite mlečno čokolado ali polsladko čokolado, vendar so lahko marshmallowi bolj sladki s slajšo čokolado.
  *To je recept za sladkosnede 🙂 Sol in temna čokolada pomagata uravnovesiti sladkobo, a tudi s temi sestavinami je končni rezultat zelo sladka poslastica.