Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Jabolka oblita s čokolado

Jabolka oblita s čokolado

  Ali bi dobil nagrado za najčudnejšega živega človeka, če bi vam rekel, da ne bi mogel biti bolj srečen, da smo se spet našli v ponedeljek …?

  Ponedeljek … je nov teden! Po tednu potopljenih tort, zažganih piškotov, e-poštnih sporočil zlobnih bralcev … (globok vdih): Vesel sem, da vstopam v teden, ki še ni zastarel zaradi padcev, ki jih življenje včasih prevrne na vas. S stopljeno čokolado se borim proti majhnim življenjskim padcem.

  Stopljena čokolada je temna in neurejena ter popolna stvar za ponižanje uma, ki je željen popolnosti. Včeraj je bil dan vrste “vrzi popolnost skozi okno in se samo zamoči”. Nisem se obremenjeval s slikami ali razsvetljavo ali s tem, da povsod ne dobim škropiva … ker se živi samo enkrat. In obstajajo hujše stvari kot najti posip pod svojo blazino.

  Dejanski postopek izdelave čokoladnih jabolk je preprost! Samo vzemite jabolka, nekaj palčk in stopljeno čokolado in že ste pripravljeni. Svoja jabolka si lahko privoščite s tistim, kar vas žgečka; uporabili smo zdrobljene preste, m&ms in posip. Če jih poškropiš, bom na pol poti do sreče.

  Jabolka oblita s čokolado

  Naredi 8 jabolk

  1 funt mlečne čokolade, stopljene

  1/2 funta temne čokolade, stopljene

  8 velikih jabolk, hranite na hladnem v hladilniku, dokler jih ne potrebujete

  4 paketi palčk, prelomljenih na pol

  Prelivi: Znori se! Ponavadi uporabljam popečen kokos, pistacije, posipe, zdrobljene preste, graham krekerje, piškote, granolo itd.

  Velik pekač obložite z voščenim papirjem. Jabolka dobro operemo in jim odstranimo peclje. Ko so jabolka popolnoma posušena, vstavite palčko globoko v sredico vsakega jabolka in jih postavite v hladilnik, dokler jih ne potrebujete. V veliki skledi zmešajte mlečno čokolado in temno čokolado ter stopite v mikrovalovni pečici v korakih po 30 sekund (deluje tudi dvojni kotel). Ko izginejo vse grudice in je čokolada popolnoma gladka (dobro premešamo), vsako jabolko pomočimo in povaljamo v čokoladi, dokler ni popolnoma prekrito. Pustite, da odvečna čokolada nekaj sekund odteče z jabolka, preden ga povaljate v prelivih, nato pa ga položite na pekač, prekrit s papirjem za peko. Ko so vsa jabolka potopljena in oblita s prelivi, jih ohladite, dokler se čokolada ne strdi.