Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sladoled Guinness Double Chocolate Chunk Ice Cream

Sladoled Guinness Double Chocolate Chunk Ice Cream

  Vesel dan sv. Patrika!

  No, skoraj 😉 Mislim, da sva si dovolj blizu, da lahko oba to povem in delim, pa bo vse v redu. In s tem mislim na Guinnessov sladoled z dvojno čokolado, seveda! Predobro je, da bi ga zadrževal zase. Preveč dobro!

  Osnova tega sladoleda so kremaste, pijane sanje z Guinnessom!

  Je SUPER kremasto zahvaljujoč toni jajčnih rumenjakov, smetane, mleka in (seveda!) Guinnessa. Oh. In ko rečem tono jajčnih rumenjakov, resno mislim! V tem receptu jih je 14. ja 14!!! Vendar verjemite mi, da ne želite preskočiti nobenega od njih. Ta recept sem preizkusil z manj in preprosto ni bil dovolj kremast. Torej ja … 14 – to je zlata številka!

  Zavrtela sem tudi narezane koščke bele in temne čokolade. Naredil sem nekaj super tankih papirnatih, ki se topijo v ustih, medtem ko sem druge pustil krušne in popolnoma nesubtilne – kombinacija preprosto deluje!

  Torej, lep dan, fantje! Upam, da se tvoje oči ves dan smejijo, ne glede na to, ali si Irec ali ne. Oh, in hm … vzemite kornete in pojdite pripraviti ta sladoled!!! Obljubim, da vam ne bo žal 🙂 x0

  Guinnessov sladoled z dvojnimi koščki čokolade

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  1 3/4 skodelice Guinness Stout

  2 skodelici smetane

  2 skodelici polnomastnega mleka

  14 rumenjakov

  1 skodelica rjavega sladkorja

  1 čajna žlička vanilije

  1 skodelica temnega čokolada, sesekljana

  1 skodelica bele čokolade, sesekljana

  Navodila 

  V veliki omaki zmešajte guinness, smetano in mleko. Pustite, da mešanica SAMO zavre, nato jo odstavite z ognja.

  V veliki skledi stepite rumenjake in rjavi sladkor, dokler ne postanejo svetli in puhasti. Dodajte majhno količino vroče guinnessove mešanice jajcem in jo hitro stepite skupaj (da se jajca temperirajo), nato previdno vlijte preostalo guinnessovo mešanico v jajčno zmes in mešajte, da se meša.

  Zmes zlijte nazaj v ponev in segrevajte na srednje nizki temperaturi – neprestano mešajte – dokler se mešanice ne zgostijo toliko, da lahko prekrijete zadnjo stran žlice. NE pustite, da mešanica zavre, sicer se bo sesirila.

  Ko se zgosti, odstranite ponev z ognja in vmešajte vanilijo. Kremo vlijemo v veliko toplotno odporno skledo, pokrijemo s saran folijo, ki se dotika kreme (da preprečimo nastanek lupine), in posodo postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.

  Ko je krema pripravljena, jo vlijemo v led. aparat za smetano in zamrznite v skladu z navodili vašega stroja.

  Ko je mešanje končano, vmešajte koščke čokolade. Prenesite sladoled v nepredušno posodo in zamrzujte za vsaj 6 ur.