Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Fudgy čokolada – Orehovi piškoti

Fudgy čokolada – Orehovi piškoti

  Danes sem se zbudil v takem fancu. Ali je presenečenje videti kombinacijo čokolade in piškotov? Mislim… skorajda je nenapisan zakon, ko mi srce hitro potone.

  Ne vem, kdo je danes vlekel moje niti za razpoloženje, toda hu-fant … Bil sem v hudem renčanju. In res: nimam prekletega razloga za jok. Uspevam v enem najtežjih mest, mlad sem, zdrav in kar je najpomembnejše – imam TEBE (!!!) in ta blog.

  Resnica: Tako zelo sem srečen. Moram prekiniti! Prekinem – obljubim… v redu… vsaj poskušam. dogovor?

  Včasih se preprosto ne morem znebiti občutka, da nekaj … manjka. Nekdo manjka.

  Ker se v soboto zvečer res nikoli ne počutiš preveč ljubko sam s steklenico burbona in krožnikom piškotov kot edino družbo. Saj ne, da bi imel težave z burbonom in piškoti – res so.

  Po nekaj urah duševnosti gorja sem, sem poklical edino žensko, ki mi je lahko vlila nekaj pameti: Moja mama medvedka, seveda.

  Tako sem imela celih 45 minut pogovora z mamo: “Samo ne razumem, zakaj – bla, bla, on me ne mara, bla, bla, bla” – prihranila ti bom ta nered! resno Toda po dobrem klepetu in dobrem joku je bil edini naravni naslednji korak dobra serija piškotov.

  Morali so biti čokoladni piškoti z zelo dobrim razlogom: hotel sem čokoladne piškote. In včasih mora biti ta razlog dovolj dober. Naredila sem piškote in jih nekaj pojedla. Zaspal in še malo pojedel. Začnem piti malo burbona … in dobro … tukaj smo: jaz, ti in piškoti. Oh… piškoti! Duh: so bogati, žvečilni in popolnoma dekadentni – naredi to!

  P.S. Hvala, ker si vedno tukaj. Mislim, da si največji. In tudi jaz bom vedno tu zate, s piškoti in z ljubeznijo.

  Fudgy Chocolate – Orehovi piškoti – François Payard prek Food and Wine

  Sestavine:

  1. 2 3/4 skodelice polovic orehov (9 unč)
  2. 3 skodelice slaščičarskega sladkorja
  3. 1/2 skodelice plus 3 žlice nesladkanega kakava v prahu po nizozemskem postopku
  4. 1/4 čajne žličke soli
  5. 4 veliki beljaki, pri sobni temperaturi
  6. 1 žlica čistega vanilijevega ekstrakta

  Priprava:

  1. Pečico segrejte na 350°. Postavite 2 rešetki v zgornjo in spodnjo tretjino pečice. 2 velika pekača z robom obložite s pergamentnim papirjem.
  2. Orehove polovice razporedimo po velikem obrobljenem pekaču in pražimo v pečici približno 9 minut, dokler ne zlato porjavijo in zadišijo. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa orehove polovice preložite na delovno površino in jih drobno sesekljajte.
  3. V veliki skledi penasto zmešajte slaščičarski sladkor s kakavom v prahu in soljo. Vmešajte sesekljane orehe. Dodajte jajčne beljake in vanilijev ekstrakt ter stepajte, dokler se testo ne navlaži (pazite, da ne premagate, sicer se bo strdilo). Maso z žlico naložite na pekače v 12 enakomerno razporejenih kupčkov.
  4. Piškote pecite približno 20 minut, dokler vrhovi piškotov niso sijajni in rahlo razpokani ter čvrsti na dotik; na polovici prestavite ponve od spredaj nazaj in od zgoraj navzdol.
  5. Perigamentni papir (s piškoti) potisnite na 2 rešetki, da se pred serviranjem popolnoma ohladi.

  NAPRAVITE NAPREJ Piškotke lahko shranite v nepredušni posodi do 3 dni.