Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Flawless Chocolate Chip Cookies

Flawless Chocolate Chip Cookies

  Igrati se in noreti v kuhinji … to nekako počnem.

  To je moje preživetje; moja strast; moje vse. In vendar, ko gre za moje čokoladne piškote, sem čistunec. Naprej in na moj sendvič vrzi kisle kumarice, gorčico, kis in vsako delikatesno meso//sir//karkoli ti pade na pamet. Jaz sem za to. Ampak mah piškoti?! Želim okusiti dve stvari: maslo in ČOKOLADO.

  Ko razmišljam o čokoladnih piškotih, pomislim na božični večer, mojo mamo in brate ter vse neurejene roke in obraze iz testa za piškote ter nasmehe, ki so prišli s temi popustljivimi pekovskimi dogodivščinami.

  In ko smo že pri temi praznikov – posebej božiča – lahko verjamete, da je oktober že 3/4 KONEC? To pomeni, da v bistvu sedimo za večerjo za zahvalni dan, potem pa, saj veste … Božič je kot tukaj. To je norost. Moram pa priznati, da sem tudi jaz malo navdušena. To je naše prvo leto v našem pravem domu in imam velike načrte za počitnice in božično drevo (načrtujem, da bom povlekel C-ja na pravo kmetijo za božična drevesca, zgrabil nekaj sekir in posekal največje drevo, ki ga dva divjaka lahko prineseva do avta) in prižge resno nevihto.

  Kaj naj rečem…? Imam praznično vzdušje. Počitniško življenje je sanjsko in popolno (in popolnoma stresno, ko pridejo računi za kreditno kartico, a ne gremo tja, mmmk?).

  Vau. Se oddaljim ali kaj? Nazaj k piškotom!!! Sestavine v tem receptu so tako preproste, a kljub temu, če jih kombinirate (pravilno), naredite najbolj osupljive piškote, v katere boste kdaj zarili svoje male zobe —> Pozdravljeni, brezhibni čokoladni piškoti!!!

  Zdaj. Vem, da je brezhibno precej drzen naslov. Ampak to je precej drzen piškotek. Kaj jih dela brezhibne, se sprašujete? No…

  1) Zunaj hrustljava <> znotraj mehka in žvečljiva. ZA DNI. Samo to je velika zmaga v piškotkih.

  2) Te piškote lahko naredite velike ali majhne in testo ne potrebuje NOBENEGA časa za ohlajanje. Tako je!!! Vse kar morate storiti je, da predhodno segrejete to pečico, naredite testo in začnete s peko. Amen.

  3) Tri vrste čokolade. Ali moram povedati več? Ok… tri vrste čokolade = trije malce drugačni, popolnoma super koščki, ki se topijo v piškotih in ustih. Ljubitelji čokolade veselite se!

  4) Rjavo maslo. Enostaven za pripravo (vse, kar potrebujete, sta maslo in ponev!) in zagotovo ponese vašo igro s piškoti na povsem novo raven. Opozorilo: Ko postanete rjavi, ni več obračanja! Rjavo maslo je čisti raj!!!

  Recept za te brezhibne čokoladne piškote pravzaprav izhaja iz tega recepta za vsakodnevne čokoladne piškote. Po nekaj pripombah o gnjecavem testu sem želel ponovno preizkusiti recept in z veseljem lahko rečem, da je resnično brezhiben. Od C-ja sem celo dobil “tiste piškotke, draga … sveta KRAVA”. In hm, recimo, da je to veliko od tega človeka 😉

  Nekaj ​​nasvetov o tem, kako zagotoviti, da se vaši piškotki izkažejo kar se da!

  1) V navodilih boste opazili, da ste porjaveli del masla, nato dodajte hladno maslo v porjavelo maslo in mešajte, dokler se popolnoma ne združita. Maslo morate – ponavljam, MORATE – ohladiti nazaj na sobno temperaturo. To poudarjam, ker imam občutek, da so bralci, ki so imeli lepljivo testo, ta korak morda preskočili. Nočem, da imaš lepljivo testo! Vrnitev masla na sobno temperaturo traja le nekaj minut v zamrzovalniku/hladilniku. Povsem vredno!

  2) Prosimo, ne premešajte testa za piškote. Prekomerno mešanje je vedno velika težava pri peki, pri teh piškotih pa je bistveno, da mešate le toliko časa, da se združijo. Hočemo debele, žvečljive piškote s hrustljavo hrustljavimi pokrovi! In to pomeni, da pri udarjanju uporabljamo previdno roko.

  3) Pazi na piškote, ko se pečejo. Pečice so muhaste in čeprav uporabljam termometer za pečico, da zagotovim pravilne temperature pečenja, nikoli ne veš … Piškote vedno začnem preverjati približno 10 minut, potem pa jih vsako minuto pozorno spremljam. Tisto, kar želite, je, da so robovi nastavljeni in sredina, da se le najmanjše tresejo. Poglejte, piškoti se še naprej pečejo, ko jih odstranite (malo se ohladijo na pekaču), in če jih pečete, dokler niso popolnoma strjeni v pečici, bodo čez kakšno uro trdi kot kamen. Če jih odstranite rahlo premalo pečene, zagotovite, da boste jedli mehak, žvečljiv piškot; ne kamen.

  4) Če želite popolne ostružke na vrhu, potegnite piškote iz pečice nekaj minut preden so končani pečeni in nežno pritisnite nekaj ostružkov v testo, nato pa jih vrnite v pečico za zadnje minute peke. Zelo priporočam, da to storite – TAKO lepo!

  Prav. Dovolj mojega blebetanja. Upam, da vam bodo ti namigi za piškote pomagali, da se boste lotili kuhanja in peke 😉 Ne bo vam žal! Vesel ponedeljek!

  Za ta recept KLIKNITE TUKAJ.