Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kokos s temno čokolado & Limete Madeleines + nagradna igra za pekač Madeleine

Kokos s temno čokolado & Limete Madeleines + nagradna igra za pekač Madeleine

  Živjo ljudje! Torej, ali se spomnite pred nekaj tedni, ko sem naredil tisto veliko torto s koščki temne čokolade in kokosovo limeto? No, nekdo (vsi prsti kažejo na dekle za zaslonom, ki tipka) je prejšnji teden pojedel zadnjo rezino iz zamrzovalne skrinje (potoči solze) … in no, mislil sem, da verjetno potrebujemo še eno čokolado/kokos/limeto popravek ASAP, kajne?

  Skoraj sem naredila še eno torto, ko mi je pekač za madeleine DOBESEDNO padel na glavo (prekleto majhno stanovanje in zgornje police …), in sem si rekla »WHOA. To mora biti znak od zgoraj. Raje naredim malo madeleine! Naredil bom nekaj madelein. Samo hm… ali mi ne smemo več ničesar vreči na glavo. Sheesh!”. To je bila izkušnja.

   

  In tako sem se po tistem kratkem klepetu sam s seboj (nor…? Jaz? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee) takoj lotil dela, ko sem olupil tiste limete, stopil tisto čokolado in popekel ta kokos.

   

  Poskušal sem se držati svojega osnovnega recepta za madeleine, vendar sem nekaj masla zamenjal s kokosovim oljem in namesto limone ali pomaranče, ki jo običajno najdemo v teh nežnih majhnih piškotih, očitno dodal limetino lupinico torte.

   

  Rezultat je bil živahen biskvit v obliki lupine, ki ni bil samo videti čudovito (te slike jim res ne dajo prav!), ampak je imel tudi okus kot milijon dolarjev! In z milijonom dolarjev mislim, da so okusili tako maslen kot poln lahkega kokosovega okusa; rahlo prepletena s koščki limete in bogato obložena z neustavljivo obleko temne čokolade. Hočeš jih v svojem življenju. To je dejstvo 😉

   

  Ooooo. In! Uganete, kdo danes podarja ŠE ENO ponev? Tako je. ———> TA punca. Mislil sem, da ga morda nimate, in kot da veste, ga osvojite. Soooo, ista ponudba kot včeraj, samo pustite komentar, ki ga želite vnesti. In dodaten komentar, če me spremljate na katerem koli družbenem omrežju. Podarim 3 te ponve, natečaj pa traja do 1. marca. Srečno, sladkarije! xo

   

  Temna čokolada s kokosom in limeto Madeleines

  Temna čokolada s kokosom in limeto Madeleines

  -94 { fill: }-94 33 -94-33); }-94 50 -94-50); }-94 66 -94-66); -94-33 stop -94-50 stop -94-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 15 minut Čas kuhanja 10 minut Čas neaktivnosti 40 minut Skupni čas 1 ura 5 minut

  Tečaj DessertCuisine Francoščina

  Porcije 12 Madeleines

  Sestavine 

  1 palčka nesoljenega masla (4 unče) + več za namazanje ponve

  1/4 skodelice kokosovega olja (2 unči)

  3/4 skodelice večnamenske moke

  4 velika jajca, na sobna temperatura

  1/4 čajne žličke drobnozrnate morske soli

  3/4 skodelice sladkorja

  lupinica dveh velikih limet

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  Za čokoladni obliv:

  1 skodelica polsladkih ali temnih koščkov čokolade, sesekljana

  2 žlici kokosovega olja

  1 skodelica popečenega kokosa (neobvezno)

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F).

  V majhnem loncu na zmernem ognju stopite maslo, dokler ne začne rjaveti in oddajati oreščkove arome, približno 8 minut. Vmešajte kokosovo olje in nato ohladite masleno mešanico segrejte na sobno temperaturo, medtem ko pripravljate druge sestavine.

  Izdatno namastite model za madeleine – pazite, da dobite vse robčke – in potresite z moko, tako da odstranite odvečno moko, ki jo lahko zlahka odstranite. Za lažje delo lahko uporabite tudi razpršilo za kuhanje, v katerem je moka.

  Jajca in sol dajte v telo električnega mešalnika, opremljenega z nastavkom za stepanje. Stepajte na visoki hitrosti, dokler ni ZELO gosto – pričakujete, da se volumen jajc podvoji ali potroji – približno 3 minute. Nadaljujte z mešanjem pri visoki hitrosti in počasi dodajte sladkor v enakomernem toku. Stepajte še 3 minute ali dokler zmes ni gosta in skoraj trakasta. Dodajte limetino lupinico in vanilijo ter mešajte, dokler se ne združita.

  Potresite moko na vrh jajčne mase in jo nežno premešajte. Zdaj dodajte mešanico masla/olja. Mešajte le toliko, da se vse poveže.

  Testo vlijte v veliko merilno skodelico z nastavkom, nato pa ga vlijte v modelčke, pri čemer vsak model napolnite do 2/3.

  Madleine pecite približno 10 minut ali dokler robovi madelein so zlato rjavi.

  Odstranite iz pečice in takoj odstranite model. Popolnoma ohladite na rešetki.

  Za čokoladni obliv in sestavljanje:

  Čokolado in kokosovo olje stopite v parnem kotlu ali v majhni ponvi na ZELO nizkem ognju, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in jo lahko stepete gladka; mešanico mešajte, dokler ni ZELO gladka.

  Dno vsake madeleine pomočite v čokolado, nato pa nežno pomočite v pražen kokos, če uporabljate. Prenesite piškote nazaj v hladilno posodo, ko jih potopite. Ko so vsi piškoti potopljeni, prenesite posodo za hlajenje, da se strdi za vsaj 30 minut ali do 4 ure.

  Pustite, da se piškotki segrejejo vsaj 20 minut, preden jih postrežete.