Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Črno-bela torta piškoti

Črno-bela torta piškoti

  Mehki, skoraj torti podobni rumeni piškoti so preliti s črno-belo glazuro za piškote, ki jih ne boste kmalu pozabili! Piškoti v obliki torte še nikoli niso bili tako dobri!

  No, pa smo končno doma. Zamikalo me je, da bi to izjavo končal s klicajem, a resnici na ljubo, čeprav sem srečen, da sem spet v Brooklynu, močno pogrešam tudi Rim. Ne zafrkavaj me … ampak na letalu sem malo jokala. Vedno se težko poslovim od dopusta. Ampak mislim, kdo ne? Torej pika je!

  …Sem čudna glede ločil ali kaj?

  Kljub mojim strahom pred celotedensko nemirnostjo in časovnim zamikom, z veseljem poročam, da se stvari že vračajo na pravo pot. Imam pito v pečici, nekaj sladoleda, ki se odmrzne na pultu, in smoothie, ki dela hrup v mešalniku. Smešno, kako hitro se življenje vrne na svoje mesto.

  Pozneje nocoj – ko bom počistil neizogiben nered, ki je zagotovo nastal (!!!) – bom prebrskal milijardo fotografij, ki sem jih posnel, ko smo bili v Evropi. Upam, da ste pripravljeni na Italijo, polno obrazov! Obljubim, da bo lepo//okusno//kul. Obljubim tudi, da bo polnih 14 dni (da – prav ste prebrali) receptov po italijanskem navdihu na voljo pozneje ta mesec. Resno sva se razjedala in ves čas sem ti delal zapiske. Tako sem navdušen, da lahko vse to delim z vami!!! Veliko klicajev za to 😉

  Da bi bili še malo bolj navdušeni, da smo spet v velikem jabolku, danes z vami delim New York Classic – črno-bele PIŠKOTKE! No, pravzaprav črno-beli kolački. Tako je. Dal sem jim malo preobrazbe torte // prevzem. Kajti kdo ne mara delati torte iz piškotov? Imam prav?

  Osnova teh ogromnih črno-belih dobrot je mehak, sladek in rahlo nežen rumen kolač. Ko pridejo iz pečice, so precej mehki, zato z njimi ravnajte previdno in pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih zaledite. To je enostaven, a pomemben korak!

  Črno-bela glazura je osnova kremnega sira in maslene kreme, ena ostane čista in bela, druga pa potresena s kakavovim prahom. Vsekakor mi je bilo težko, da nisem pojedel vse glazure, ko so se piškoti ohladili. Opozorilo: klical bo tvoje ime!!!

  Ko so vaši piškoti ohlajeni, samo namažite to glazuro in se pripravite na svoje veselje!

  Samo še zadnji nasvet, preden greste – zaledite ravno stran piškota. Vem, da se morda zdi čudno, vendar obljubim, da bo olajšalo držanje/jedo. Če zaledite okroglo stran, bodo še vedno mega super in okusni … a tudi neurejeni in zahtevni za pobiranje.

  Veselo uživanje piškotov! xo

  Črno-bela torta piškoti

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  Za osnovo za tortne piškote:

  2 1/2 skodelice večnamenske moke

  1 čajna žlička sode bikarbone

  1 1/4 čajne žličke soli

  2/3 skodelice pinjenca

  1 1/2 čajne žličke vanilije

  11 žlic nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

  1 skodelica sladkorja

  1 čajna žlička limonine lupinice

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  Za črno-belo Glazura:

  4 unče nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

  4 unč kremnega sira, ZELO mehak

  4 skodelice slaščičarskega sladkorja, presejanega

  2 žlički vaniljevega ekstrakta

  1/4 čajne žličke soli

  2-3 žlice pinjenca

  2 žlici kakava v prahu

  Navodila 

  Za tortne piškote:

  Pečico segrejte na 350° (F). Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem; odstavite.

  V srednje veliko skledo presejte moko, sodo bikarbono in sol.

  V majhni merici zmešajte pinjenec in vanilijo.

  V ohišju stoječega mešalnika z nastavkom za lopatice stepite maslo , sladkor in limonino lupinico skupaj približno 3 minute ali dokler ne postane svetlo in puhasto.

  Dodajte jajca – eno za drugim – mešanici masla/sladkorja in stepajte, dokler se ne zmeša.

  Postopoma stepajte mešanico moke eno skodelico naenkrat, dodajanje mešanice pinjenca med vsako skodelico moke; mešajte, dokler ni ravno gladka.

  Testo z žlico v porcijah velikosti 1/4 skodelice nalijte na pripravljen pekač.

  Postavite pekač v pečico in pecite na srednji rešetki 15-17 minut ali dokler vrhovi niso rahlo zlati in ob dotiku poskoči nazaj.

  Postavite na rešetko za hlajenje in počakajte, da se popolnoma ohladi (!!!), preden ga zaledite.

  Za črno-belo glazuro:

  V dajte zmehčano maslo in kremni sir skledo stoječega mešalnika, ki je bil opremljen z nastavkom za lopatice.

  Vklopite mešalnik (srednja stopnja) in stepajte maslo in kremni sir, dokler ni gladko in svetle barve; približno 2 minuti.

  Dodajte slaščičarski sladkor, 1 skodelico naenkrat. Ko je vsaka skodelica dodana, vključite mešalnik na visoko hitrost in stepajte približno 15 sekund; to bo posvetlilo glazuro.

  Dodajte vanilijo in sol ter mešajte, dokler se dobro ne premeša.

  Dodajte pinjenec, žlico za žlico naenkrat, dokler glazura ne doseže želene gostote.

  Glazuro razdelite v dve skledi. V eno od posod dodajte kakav v prahu in mešajte, dokler se dobro ne premeša.

  Ko so piškoti ohlajeni, na polovico piškota namažite 1 zvrhano žlico čokoladne glazure (na ravno stran!), nato pa nanj namažite 1 žlico bele glazure. druga stran. Ne obremenjujte se, če ne izgledajo popolno ali če se barve prelivajo! Še vedno bodo odličnega okusa 🙂