Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Čokolada – Chili Roll Out Piškoti

Čokolada – Chili Roll Out Piškoti

  Valentinovo je pred vrati, dragi moji!

  Oh, ne sovraži me, ker sem to omenil, poznaš mene in moje nagnjenosti k napovedovanju počitnic; Tako sem navdušen!!! In tega preprosto ne morem skriti. V redu … tam se bom ustavil.

  Ampak resno, vem, da je veliko ljudi zaskrbljenih glede tega posebnega praznovanja ljubezni … ampak zakaj? Celo v samskih dneh sem užival v uporabi dneva V kot izgovora, da sem si kupil nekaj modnih čokolad, kupil rože moji najboljši prijateljici in zgrabil mani/pedi. Imeti se moraš rad, človek!

  In točno to sem storila prejšnji teden, ko sem naredila te piškote kot popoldanski priboljšek. Kdo ne mara čokoladnega piškota? Mislim, resno … kdo?!

  Vem, vem, obstajajo tiste redke ptice, ki trdijo, da nimajo nobene naklonjenosti do vsega, kar je čokolada … ampak naj vam povem – čudovitemu piškotu v obliki srca, polnega okusa in osebnosti, je težko zanikati!

  Nenavadno imam razvaljane piškotke – vedno sem, vedno bom. Enako lahko rečemo za čokolado; Ugotovim, da si večkrat na dan zaželim čokolado in včasih … preprosto ni možnosti: potrebujem piškot!

  Kakšen boljši razlog kot hitro bližajoče se Valentinovo, da si nekaj spečete in podarite ljudem, ki jih imate radi?

  Zdaj, moram vas opozoriti, da so to malo težja dela; testo je treba zmešati, ločiti, zaviti in nato ohlajati vsaj dve uri, preden lahko začnete valjati in rezati, a na koncu je popolnoma vredno vsakega koraka.

   Piškoti v zvitkih s čokolado in čilijem – Baker by Nature

  Prinese približno 2 ducata piškotov

  2 1/2 skodelice večnamenske moke

  1/2 skodelice nizozemskega kakava v prahu

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 žličke pecilnega praška

  1/2 čajne žličke čilija v prahu

  1/2 žličke cimeta

  2 palčki (8 unč) nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

  1 1/4 skodelice granuliranega sladkorja

  2 žlički vanilijevega ekstrakta

  2 večja rumenjaka

  V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, sol, pecilni prašek, čili v prahu in cimet. V stojnem mešalniku stepite maslo, sladkor in vanilijo. Nato enega za drugim dodajajte rumenjake, tako da se vsak popolnoma zmeša, preden dodate naslednjega. Počasi dodajte mešanico moke in mešajte do gladkega. Testo razdelite na dva dela in nato vsak kos zavijte v plastično folijo ter ga nežno stisnite v majhen kvadrat, preden ga postavite v hladilnik, da se ohladi.

  Ko je testo ohlajeno, segrejte pečico na 350 stopinj (F) in obložite 2 velika pekača s pergamentnim papirjem, ki ga postavite na stran. Testo za piškote razvaljajte na rahlo pomokanem pultu in ga razrežite v želene oblike (očitno sem šel s srčki, ampak vsaka oblika bo neverjetnega okusa!) in položite piškote na pripravljene pekače. Pečemo približno 10 minut oziroma dokler robovi niso čvrsti in se sredina nekoliko napihne. Pustite, da se 10 minut ohladijo na pekaču, preden jih prestavite na rešetko za hlajenje.