Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Karamelizirana mandljeva čokoladna skorja

Karamelizirana mandljeva čokoladna skorja

  Karamelizirana mandljeva čokoladna skorja je 100 % moja najljubša poslastica za pripravo – in darilo – v tem letnem času. Tako preprosto in okusno je, da se mu je NEMOGOČE upreti. Mislim, sladki karamelizirani mandlji + bogata ogrinjala stopljene, slane čokolade … Je še kaj boljše?!

  Poleg tega bo zaradi karameliziranih mandljev vaša kuhinja resnično dišala bolje kot katera koli vrtnica. Resnično!

  In v primeru, da ste kot jaz in še vedno zbirate užitna darila v zadnjem trenutku, ta majhen projekt lubja traja manj kot 45 minut od začetka do konca in večino tega časa v neaktivnosti 😉

  Karamelizirana mandljeva čokoladna skorja – Baker by Nature 

  Sestavine:

  1 1/4 skodelice celega neslanega mandlja

  1/2 skodelice rjavega sladkorja

  1 žlica masla

  1 žlica vode

  6 unč polsladke čokolade, čips ali ploščice, narezane na koščke, se dobro obnesejo

  1 žlica kokosovega olja ali repičnega olja

  1 čajna žlička morske soli

  Navodila: 

  V veliki ponvi na zmernem ognju stopite maslo; dodajte sladkor, mandlje in vodo. Na zmernem ognju med nenehnim mešanjem kuhajte 7-8 minut oziroma dokler se sladkor ne stopi in oreščki niso zlato rjavi. Pazljivo pazite, da preprečite opekline!!! Odstranite z ognja in hitro razporedite na povoščen papir; popolnoma ohladi.

  Medtem ko se oreščki ohlajajo, stopite čokolado! Običajno to naredim tik preden ga prelijem po oreščkih, da se ne strdi nazaj.

  Čokolado in olje dajte v majhno skledo za mikrovalovno pečico in v 20-sekundnih intervalih segrevajte v mikrovalovni pečici na nizki temperaturi, vmes mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi; gladko zmešajte.

  Čokolado prelijemo po ohlajenih oreščkih, tako da jo enakomerno razporedimo in po vrhu čim bolj zgladimo. Potresemo z morsko soljo, nato postavimo v hladilnik, da se ohladi za vsaj 30 minut.

  Ohlajene nalomimo (ali nasekljamo z ostrim nožem) na majhne koščke. Poskusi, da ne poješ vsega sam naenkrat … kar je TAKO enostavno narediti 🙂

  Grožke oreščkov nalomite na koščke. Hraniti v posodi s tesno prilegajočim pokrovom.