Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » One Pot Efik Style Kokosov riž (Edesi Isip)

One Pot Efik Style Kokosov riž (Edesi Isip)

  Če sem kdaj rada kuhala kakšno Efik jed, je to ta preprost kokosov riž. Ob dnevih, ko si želim nekaj hitrega in enostavnega ter en lonček, je ta recept zelo prav. Posode z enim loncem so zame zelo vznemirljive, saj porabijo manj posod in loncev! To pomeni, da je manj posode za pomivanje (ne maram pomivanja).

  Prej sem povedal, da ima moj sin nekaj alergij na hrano in včasih mi zmanjka idej za njegov paket kosila za šolo. Nekega torkovega jutra sem mu naredila sendvič z zelenjavnim sirom in počutila sem se tako grozno ob dejstvu, da to ni bila “prava hrana”, zato sem se odločila, da si bom izmislila nekaj preprostega in enostavnega, kar bi lahko dodal na njegovo mizo in prišel je ta recept na pamet.

  Ni možnosti, da bi pokvaril ta recept. Je preprosto, enostavno in naravnost do bistva z navodili.

  Še ena stvar, ki je všeč mojim paletam, ko gre za ta recept, je dimljenost in kremast riž po kuhanju. Spominja me na kokosov riž Warri; ki po pripravi postane dimljen, kremast in mmm slasten.

  Obožujem  Efik recepte zaradi različnih različic, ki jih imajo. Obstaja nekaj receptov, ki niso tako jasni, nekateri zahtevajo ogromno sestavin in takšni.

  Za moje bralce, ki ne uporabljajo prekajene ribe, prekajene kozje ali rakov v prahu, lahko kot nadomestek uporabijo nekaj prekajene šunke, prekajenega purana, prekajenega lososa ali celo prekajeno svinjino.

  Uporabite lahko tudi manj kokosovega mleka, če ne želite, da je kremasto … Raje imam kremasto, veliko bolj bogatega okusa in občutek kot tople odeje v mrzlem vetru …

  Poleg vseh serenren, samo uživajte 🙂
  One Pot Efik Style Coconut Rice (Edesi Isip)   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 20 minut Skupni čas 30 minut   Avtor: Nma Porcije: 9 Sestavine

   2½ skodelice riža (opranega in odcejenega)

   Kuhano in prekajeno kozje meso

   800ml-1200-1300ml kokosovega mleka (lahko uporabite tistega iz pločevinke ali svežega iz kokosa)

   1 velika zdrobljena paprika Ose Nsukka ali habanero

   1 majhna čebula (narezana)

   1 žlička čilija v prahu

   2 žlici rakov v prahu

   bujon(po želji)

   sol

  Navodila

   V posodo za kuhanje vlijemo kokosovo mleko, dodamo polovico prekajene ribe in vse kuhane in prekajeno kozje meso, nekaj soli in bujona (če uporabljate) suho papriko in 1 žlico rakov. Zavremo do vrenja; nato dodajte riž, znižajte ogenj, na riž položite vrečko z živili ali folijo. Lonec pokrijte s tesnim pokrovom in pustite, da se riž kuha približno 15 minut. Preverite pripravljenost; nato vmešamo še preostale suhe ribe, sesekljano papriko in rake. Pustite, da se riž kuha še 3-5 minut na majhnem ognju (na tej točki po potrebi dodajte več kokosovega mleka); nato odstavimo in postrežemo z ocvrtimi trpotci ali katero drugo prilogo.

  3.2.2925