Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sunrise Strawberry Mimosa Recipe

Sunrise Strawberry Mimosa Recipe

  Vsi vedo, kako narediti klasično mimozo, zato vas danes učim, kako narediti moj poseben recept za sončno vzhodno jagodno mimozo! Narejeni iz jagodnega pireja, šampanjca in sveže stisnjenega pomarančnega soka so popolni za zajtrk! Okrasite z vejicami mete, jagodami in rezinami pomaranč za izjemno lepo predstavitev!

  Jagodne mimoze

  Pomlad je v zraku, prijatelji! Ne morem verjeti, da je velika noč ta konec tedna … in materinski dan in očetov dan sta takoj za vogalom! In vsi ti čudoviti prazniki pomenijo eno: sezona malic je!

  Ko gre za brunch cocktaile, sem 100 % TEAM MIMOSA! Tako hrustljav, lahek in osvežujoč! Popolni so takšni kot so! Vendar sem želel ustvariti recept za visoko mimozo, ki je še posebej poseben in popoln za vaša domača praznovanja! In ta mimoza jagodnega sončnega vzhoda je prav to! Mehurčki, jagode in pomarančni sok … plus malo pomarančnega likerja? DA, PROSIM!

  Naredimo si jagodni sirup

  Potrebovali boste jagode (jaz imam raje sveže, zamrznjene jagode pa mi bodo prav prišle!), lupinico pomaranče, vejico mete, sladkor in vodo. Iz teh sestavin boste v bistvu naredili preprost sirup, nato pa ga boste ohladili in precedili skozi cedilo z drobno mrežico. Lahko tudi zmešate v mešalniku in kuhinjskem robotu ter precedite za bolj intenziven jagodni sirup. Vendar imam raje metodo cedila, ki nam daje našo lepo barvo »sončnega vzhoda«.

  Izbira šampanjca

  Ko gre za mimoze, ni razloga za razkošje! Razen seveda, če želite biti. In če je temu tako, pravim, pojdi! Nič pa ne bo narobe, če kupite suho penino, prosecco ali cenovno ugoden brut šampanjec. Če niste seznanjeni s šampanjcem in penečim se vinom, predlagam, da poklepetate s fantom ali punco v lokalni vinoteki in ju prosite za nekaj suhega in ne presladkega.

  Okrasite svoje srce

  Prav, pogovorimo se torej o okrasju! Ali ga potrebujete? Ne. Ali bi morali dodati … DA!!! Vejice sveže mete, nekaj drobnih svežih jagod (velike lahko prevrnejo šampanjec) in rezina pomaranče povzdignejo to pijačo iz odlične v HELLO GORGEOUS! In ti preprosti dodatki bodo zagotovo spravili vaše goste v nezavest! Tudi če ne najdete vseh treh idej za okras, toplo priporočam, da uporabite vsaj eno, da dodate malo vizualnega zanimanja vaši končani pijači.

  P.S. Če ste zagrizen ljubitelj mimoze, kot sem jaz, obvezno pripravite moje kolačke z mimozo!

  Več receptov za koktajle:

  • Kako narediti Salty Dog (Še en najljubši zajtrk!)
  • Najboljša 5-minutna margarita
  • Pikantne jalapeno margarite za množico
  • Kako narediti moskovsko mulo
  • Domači čokoladni martiniji

  Sunrise Strawberry Mimosa Recipe

  Vsi vedo, kako pripraviti klasično mimozo, zato vas danes učim, kako narediti moj posebni recept za jagodno mimozo sunrise! Narejeni iz jagodnega pireja, šampanjca in sveže stisnjenega pomarančnega soka so popolni za zajtrk! Okrasite z vejicami mete, jagodami in rezinami pomaranč za še posebej lepo predstavitev!

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 30 minut Čas kuhanja 20 minut Čas ohlajanja 1 ura 30 minut

  Tečaj CocktailCuisine American

  Sestavine

  2 skodelici svežih jagod, narezanih na četrtine, plus več, za okras

  2 1-palčna kosa pomarančne lupine

  1/4 skodelice (50 g) granuliranega sladkorja

  1/4 skodelice (57 ml) vode

  2 vejici sveže mete in več, za okras

  1/3 skodelice (76 ml) likerja Grand Marnier

  1 skodelica (227 ml) sveže stisnjenega pomarančnega soka

  1 steklenica prosecca ali šampanjca

  pomarančne rezine za okras

  Navodila 

  Za pripravo preprostega jagodnega sirupa: V srednji ponvi na zmernem ognju zmešajte jagode, pomarančno lupinico, sladkor, vodo in meto. Pustite, da počasi vre, nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in nadaljujte z vretjem, pri tem pa z leseno žlico nežno pretlačite jagode, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in se zmes zgosti, približno 20 minut.

  Odstranite z ognja, vmešajte vejice mete ter odstavite in ohlajajte 30 minut. Ko se ohladi, zavrzite meto in pomarančno lupinico ter precedite skozi cedilo s finimi mrežicami. Nalijte v nepredušno posodo in hranite v hladilniku, dokler se ne ohladi ali do 1 tedna. Pred uporabo dobro premešajte.

  Priprava mimoz: Grand Marnier vmešajte v ohlajen enostavni sirup in dobro premešajte, da se poveže. Napolnite žlico za šampanjec z 2 žlicama mešanice preprostega sirupa, 3 žlicami pomarančnega soka in nato skoraj do vrha napolnite s proseccom ali šampanjcem.

  Na rob vsakega kozarca položite majhno jagodo in rezino pomaranče ter okrasite z vejico mete. Ponovite z vsemi očali. (Naredi približno 6 mimoz).

  Ključna beseda mimoza, jagodna mimoza, brunch koktajli