Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kako narediti slanega psa

Kako narediti slanega psa

  Ta klasičen koktajl, narejen iz gina ali vodke in grenivkinega soka, je tako enostaven in vedno pritegne množice! Ta pijača, postrežena v kozarcu highball s slanim robom, je popolna za brunch ali poletne zabave! Prepričajte se, da uporabljate svež grenivkin sok, res je pomembno!

  Slan pasji koktajl

  Prejšnji teden sem z vami delil svoje 5-minutne margarite! In zdaj delamo slane pse!

  Jasno, da sem v stanju koktajla! Toda s pomladjo v zraku in prazničnimi malicami, kot sta velika noč in materinski dan, tik za vogalom … me lahko krivite?!

  In ta lepi rožnati koktajl je popolnoma popoln za katero koli od zgoraj omenjenih priložnosti! Res je osupljivo! Toda najboljši del? Sestavi se v manj kot 5 minutah!

  Kaj za vraga je slan pes?

  V bistvu je greyhound koktajl, vendar s slanim robom! Oba starošolska koktajla naj bi nastala v dvajsetih letih 20. stoletja. In čeprav obstajajo številne različice te pijače po vsem svetu, skoraj vse vključujejo grenivkin sok, gin ali vodko in slan rob!!!

  Naredimo slane pse!

  1. S soljo napolnite plitvo skledo ali kozarec z robom. Najbolje bo delovala groba sol, saj se mokra ne raztopi prehitro.
  2. Po robu kozarca potegnite rezino grenivke (ali rezino limete, če nimate več grenivke). Rob kozarca pomočite v sol. Nato napolnite kozarce z ledom in jih postavite na stran.
  3. V stresalnik za koktajle dodajte grenivkin sok, vodko ali gin in po želji preprost sirup. Potem stresi stresi!
  4. Nalijte v kozarce, okrasite s vrelcem rožmarina in rezino grenivke ter postrezite!
  5. Rad potresem vrh vsakega koktajla z malo soli, vendar to storite le, če imate radi res slan.

  Rožmarinov enostavni sirup

  Ta korak je 100 % neobvezen in zagotovo ni za zasoljene pasje puriste lol! Toda grenivka in rožmarin sta pravzaprav ujemanje okusa, ustvarjeno v nebesih. In če imate radi nekoliko slajši koktajl z več globine in okusa, boste morda uživali v tem preobratu! Tudi moj mož, ki je ljubitelj slanih psov, uživa v tej različici bolj kot v klasični.

  In bonus: sirup lahko pripravite in shranite v hladilniku do 2 tedna. Tako ga lahko imate pri roki, ko vas zagrabi želja!

  Obod grenivke

  Za dodatno lepo prezentacijo drobno naribajte lupino grenivke. Zmešajte grenivkino lupinico s soljo, nato pa rob vsakega kozarca potopite v to slano mešanico.

  Izdelava je peneča

  To je še ena zabavna, a neobvezna različica, ki sem vam jo želel ponuditi! Vsakega slanega psa prelijte z brizgom gazirane grenivkine vode! Uporabljamo grenivkin spindrift in je okusen ter tako osvežujoč! Še enkrat, to je popolnoma neobvezno. Ampak to je res prijeten dodatek in bo poskrbel, da bo vaša pijača šla še dlje! Rad dodam tudi kanček grenivkine grenčice, ki samo nekoliko poudari okus in naredi celotno pijačo bolj prefinjeno.

  Več receptov za koktajle:

  • Aperol Spritz
  • Enostavne margarite z granatnim jabolkom
  • Brusnično cimetov viski kisli
  • Tequila Healer
  • Easy Cranberry Apple Moscow Mule

  Kako narediti slanega psa

  Ta klasičen slan pasji koktajl, narejen iz gina ali vodke in grenivkinega soka, je tako enostaven in vedno pritegne množice! Ta pijača, postrežena v kozarcu highball s slanim robom, je popolna za brunch ali poletne zabave! Prepričajte se, da uporabljate svež grenivkin sok, res je razlika!

  -18 { fill: }-18 33 -18-33); }-18 50 -18-50); }-18 66 -18-66); -18-33 stop -18-50 stop -18-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 5 minut Skupni čas 5 minut

  Tečaj CocktailCuisine American

  Porcije 1 koktajla

  Sestavine

  Za klasičnega slanega psa:

  1/4 skodelice grobe soli

  2 unč gina ali vodke

  1/2 skodelice (113 gramov) svežega grenivkinega soka

  2 rezina sveže grenivke~ 253~Vejica rožmarina, za okras, neobvezno

  Za slanega psa s penečim rožmarinom in grenivko:

  1/4 skodelice grobe soli

  2 unč gina ali vodke

  Ščester ali dva grenivkine grenčice

  2 ali 3 čajne žličke preprostega rožmarinovega sirupa (začnite z majhno količino in po želji dodajte več)

  1/4 skodelice grenivkine gazirane pijače

  Za preprosti sirup rožmarina in grenivke:

  1/ 2 skodelici (99 gramov) granuliranega sladkorja

  1/3 skodelice (74 gramov) svežega grenivkinega soka

  (2) 3″ dolgi trakovi lupine grenivke

  1/3 skodelice (74 gramov) vode~253 ~1 vejica svežega rožmarina

  Navodila 

  Kako narediti slanega psa:

  Krožnik z robom ali plitvo skledo napolnite s soljo. Z 1 rezino grenivke navlažite rob kozarca tako, da z mesom grenivke potegnete po robu.

  Rob kozarca potopite v sol, dokler ni prekrit s soljo. Napolnite kozarce s kockami ledu in jih postavite na stran, medtem ko pripravljate pijačo.

  V stresalnik za koktajle dodajte gin ali vodko in grenivkin sok ter močno pretresite, da se združita. Druga možnost je, da gin ali vodko preprosto prelijete z ledom in nato prelijete z grenivkinim sokom.

  Slan pes prelijemo z ledom, okrasimo z rezino grenivke in vejico rožmarina, če jo uporabljamo. Postrezite takoj!

  Kako narediti slanega psa z rožmarinom in grenivko:

  S soljo napolnite krožnik z robom ali plitvo skledo. Z 1 rezino grenivke navlažite rob kozarca tako, da z mesom grenivke potegnete po robu.

  Rob kozarca potopite v sol, dokler ni prekrit s soljo. Napolnite kozarce z ledenimi kockami in jih postavite na stran, medtem ko pripravljate pijačo.

  V stresalnik za koktajle dodajte gin ali vodko, grenivkino grenčico, enostavni rožmarinov sirup in grenivkin sok ter močno pretresite, da se poveže. Druga možnost je, da gin ali vodko preprosto prelijete z ledom, nato pa prelijete z grenčico, preprostim sirupom, grenivkinim sokom in premešate.

  Slan pes prelijemo z ledom, prelijemo s sodo in okrasimo z rezino grenivke in vejico rožmarina, če jo uporabljamo. Postrezite takoj!

  Za preprosti sirup z rožmarinom in grenivko:

  V srednje veliki ponvi zmešajte sladkor, grenivkin sok, grenivkino lupinico in vodo. Pustite, da počasi vre na srednje močnem ognju. Nato zmanjšajte na srednje nizko in še naprej dušite, občasno premešajte, 20 minut.

  Odstavite z ognja, dodajte vejico rožmarina in pustite, da se ohladi vsaj 1 uro.

  Ko se ohladi, zavrzite lupino rožmarina in grenivke ter prelijte v nepredušno posodo. Hraniti v hladilniku do 2 tedna!

  Opombe

  Ta recept lahko po potrebi podvojite.